• home
 • video
 • pas verschenen

  Autoritaire Brand trekt de goede lijn door in WB-opener in Tabor

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)einde
  Tabor
  0/5
  00u 50m
  012345

   Lucinda Brand heeft het eerste dubbele crossweekend helemaal naar haar hand gezet. Na de winst in Kortrijk stond er vandaag geen maat op de Nederlandse. Alvarado en Betsema mochten mee op het podium. Verdonschot was beste Belgische, op de 7e plaats.

   Verslag van de Wereldbeker in Tabor

   Opnieuw duel Brand-Alvarado

   In het Tsjechische Tabor waren alle ogen opnieuw op Lucinda Brand gericht. De Nederlandse verkeert in uitstekende doen en was ook vandaag de te kloppen vrouw in de eerste Wereldbekermanche van het seizoen.


   De start bij de vrouwen zorgde meteen voor chaos, want al meteen lag een heleboel rensters tegen het asfalt. De meesten konden opnieuw verder, maar over de toestand van Shirin van Anrooij was er toch veel ongerustheid. De Nederlandse werd bij bewustzijn afgevoerd naar het ziekenhuis. 

    

   De favorieten kwamen ongeschonden uit de chaotische beginfase en al snel nam vrouw-in-vorm Brand het heft in handen. Toen de Nederlandse in de 3e ronde versnelde, kon enkel Alvarado volgen. 

    

   Toch was het hoge tempo van Brand ook voor Alvarado te hoog gegrepen, want een ronde later kraakte de wereldkampioene ook. Brand stoomde door en kwam solo over de streep. Alvarado en Betsema vervolledigden de top 3.

    

   Na haar overwinning in de Urban Cross in Kortrijk schrijft Lucinda Brand nu ook de Wereldbekermanche in Tabor op haar naam. De Nederlandse is ook meteen de eerste leidster.

   Brand versnelt in de derde ronde, enkel Alvarado kan volgen

   Brand laat ook de wereldkampioene achter in de 4e ronde

   Alvarado kan kloof niet meer dichten in slotronde, Brand wint de WB in Tabor

   Uitslag
   1. Lucinda Brand (Ned)  
   2. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) op 24"
   3. Denise Betsema (Ned) 32"
   4. Kata Blanka Vas (Hon)  
   5. Annemarie Worst (Ned) 50"
   6. Puck Pieterse (Ned) 1'22"
   7. Laura Verdonschot  1'31"
   8. Alice Maria Arzuffi (Ita)  
   9. Anna Kay (GBr) 1'45"
   10 Yara Kastelijn (Ned) 1'53"
   12. Sanne Cant  

   Fase per fase

   1. 14 uur 05. Alvarado kan kloof niet meer dichten in slotronde, Brand wint de WB in Tabor.

    Alvarado kan kloof niet meer dichten in slotronde, Brand wint de WB in Tabor

   2. 14 uur 03. Bravo Brand! Lucinda Brand steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit en komt solo over de meet. Wereldkampioene Alvarado wordt 2e, gevolgd door Betsema. .
   3. 14 uur 01. Vas sluit opnieuw aan bij Betsema en Worst. Brand voelt dat de overwinning haar niet meer kan ontsnappen en groet het beperkte publiek al. Ondertussen is Vas bij Betsema en Worst gekomen om het gevecht voor de 3e plek toch nog wat interessanter te maken. .
   4. 14 uur . Deze wedstrijd in Tabor is ook een ware uitputtingsslag geworden voor de vrouwen. De wedstrijdduur overschrijdt nu de 50 minuten. .
   5. 13 uur 57. Alleen een valpartij of enorme inzinking kan Lucinda Brand nog van de overwinning houden. Alvarado lijkt zich te moeten neerleggen bij een 2e plek. .
   6. 13 uur 56. Ook de jonge Puck Pieterse kan terugkijken op een knappe wedstrijd. De Nederlandse, geboren in 2002, peddelt momenteel rond op een 6e plek. .
   7. 13 uur 54. Laatste ronde. Brand maakt zich klaar voor de laatste ronde. Alvarado volgt op 22 seconden. .
   8. 13 uur 51. Het lijkt hier meer en meer op een demonstratie te gaan lijken in Tabor. Brand is veruit de beste vrouw in koers en zet de concurrentie op een steeds grotere achterstand. .
   9. 13 uur 50. Bij de achtervolgster moet Vas nu lossen. Het tempo van Betsema en Worst blijkt iets te hoog gegrepen voor de Hongaarse. .