Ga naar de inhoud
Lucinda Brand demonstreerde in Tsjechië.
Lucinda Brand demonstreerde in Tsjechië.
Kalender wereldbeker
datum cross winnaar winnares
29/11/20 Tabor (Tsj) Vanthourenhout Brand
20/12/20 Namen Van der Poel Brand
27/12/20 Dendermonde Van Aert Brand
03/01/21 Hulst (Ned) Van der Poel Betsema
24/01/21 Overijse Van Aert Alvarado
eindstand Wereldbeker vrouwen
1. Lucinda Brand (Ned) 180 punten
2. Ceylin Alvarado (Ned) 142
3. Denise Betsema (Ned) 129
4. Clara Honsinger (VS) 102
5. Kata Blanka Vas (Hon) 100
6. Sanne Cant 86
7. Annemarie Worst (Ned) 79
8. Manon Bakker (Ned) 71
9. Puck Pieterse (Ned) 66
10. Anna Kay (GBr) 63

Autoritaire Brand trekt de goede lijn door in WB-opener in Tabor

 zo 29 november 2020 14:04
WB veldrijden: Tabor (vrouwen)
Wereldbeker veldrijden (vrouwen)
5 rondes
13:10 Tabor
Lucinda Brand
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Lucinda Brand heeft het eerste dubbele crossweekend helemaal naar haar hand gezet. Na de winst in Kortrijk stond er vandaag geen maat op de Nederlandse. Alvarado en Betsema mochten mee op het podium. Verdonschot was beste Belgische, op de 7e plaats.

Verslag van de Wereldbeker in Tabor
Opnieuw duel Brand-Alvarado

In het Tsjechische Tabor waren alle ogen opnieuw op Lucinda Brand gericht. De Nederlandse verkeert in uitstekende doen en was ook vandaag de te kloppen vrouw in de eerste Wereldbekermanche van het seizoen.


De start bij de vrouwen zorgde meteen voor chaos, want al meteen lag een heleboel rensters tegen het asfalt. De meesten konden opnieuw verder, maar over de toestand van Shirin van Anrooij was er toch veel ongerustheid. De Nederlandse werd bij bewustzijn afgevoerd naar het ziekenhuis. 

 

De favorieten kwamen ongeschonden uit de chaotische beginfase en al snel nam vrouw-in-vorm Brand het heft in handen. Toen de Nederlandse in de 3e ronde versnelde, kon enkel Alvarado volgen. 

 

Toch was het hoge tempo van Brand ook voor Alvarado te hoog gegrepen, want een ronde later kraakte de wereldkampioene ook. Brand stoomde door en kwam solo over de streep. Alvarado en Betsema vervolledigden de top 3.

 

Na haar overwinning in de Urban Cross in Kortrijk schrijft Lucinda Brand nu ook de Wereldbekermanche in Tabor op haar naam. De Nederlandse is ook meteen de eerste leidster.

Brand versnelt in de derde ronde, enkel Alvarado kan volgen
Brand laat ook de wereldkampioene achter in de 4e ronde
Alvarado kan kloof niet meer dichten in slotronde, Brand wint de WB in Tabor
Uitslag
1. Lucinda Brand (Ned)  
2. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) op 24"
3. Denise Betsema (Ned) 32"
4. Kata Blanka Vas (Hon)  
5. Annemarie Worst (Ned) 50"
6. Puck Pieterse (Ned) 1'22"
7. Laura Verdonschot  1'31"
8. Alice Maria Arzuffi (Ita)  
9. Anna Kay (GBr) 1'45"
10 Yara Kastelijn (Ned) 1'53"
12. Sanne Cant  
Fase per fase
14:05
Alvarado kan kloof niet meer dichten in slotronde, Brand wint de WB in Tabor
14:03
Bravo Brand!

Lucinda Brand steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit en komt solo over de meet. Wereldkampioene Alvarado wordt 2e, gevolgd door Betsema.

14:01
Vas sluit opnieuw aan bij Betsema en Worst

Brand voelt dat de overwinning haar niet meer kan ontsnappen en groet het beperkte publiek al. Ondertussen is Vas bij Betsema en Worst gekomen om het gevecht voor de 3e plek toch nog wat interessanter te maken.

14:00

Deze wedstrijd in Tabor is ook een ware uitputtingsslag geworden voor de vrouwen. De wedstrijdduur overschrijdt nu de 50 minuten.

13:57

Alleen een valpartij of enorme inzinking kan Lucinda Brand nog van de overwinning houden. Alvarado lijkt zich te moeten neerleggen bij een 2e plek.

13:56

Ook de jonge Puck Pieterse kan terugkijken op een knappe wedstrijd. De Nederlandse, geboren in 2002, peddelt momenteel rond op een 6e plek.

13:54
Laatste ronde

Brand maakt zich klaar voor de laatste ronde. Alvarado volgt op 22 seconden.

13:51

Het lijkt hier meer en meer op een demonstratie te gaan lijken in Tabor. Brand is veruit de beste vrouw in koers en zet de concurrentie op een steeds grotere achterstand.

13:50

Bij de achtervolgster moet Vas nu lossen. Het tempo van Betsema en Worst blijkt iets te hoog gegrepen voor de Hongaarse.

13:50
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:48
Tijdsverschil

Brand rijdt steeds verder weg en zet Alvarado op 20 seconden. De renster maakt amper fouten en zet hier in Tsjechië alweer een knappe prestatie neer.

13:45
Buit binnen voor Brand?

Met nog 2 rondes te gaan, volgt Alvarado nu op 12 seconden van Brand. De Nederlandse lijkt na de Urban Cross in Kortrijk ook de Wereldbekermanche in Tabor op zak te steken.

13:45
Brand laat ook de wereldkampioene achter in de 4e ronde
13:43

Vrouw-in-vorm Brand rijdt verder weg van Alvarado en zet haar topvorm nog maar eens in de verf. De wereldkampioene moet even op adem komen en moet nu vooral opletten dat Worst en co niet meer terugkomen.

13:41
Beelden van bij de start.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:40
Sven Nys zwaar onder de indruk na valpartij Shirin van Anrooij: "Heb nog nooit zo een wonde gezien"
13:39

Alvarado doet er alles aan om Brand niet uit het oog te verliezen. De achterstand van de wereldkampioene dikt nu aan tot 5 seconden.

13:38
Alvarado kraakt

Brand lijkt nu verder weg te rijden van Alvarado. Betsema, Worst en Vas volgen dan alweer op 17 seconden.