Worst is Alvarado te snel af in Nommay na spannende slotronde

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)einde
  Nommay
  5/5
  00u 41m
  012345

   In Nommay heeft Annemarie Worst haar 3e Wereldbeker-zege van het seizoen op zak gestoken. De Nederlandse klopte in een sprintje haar landgenote Alvarado en de Amerikaanse Compton. Van Loy was de beste Belgische op plaats 8.

   Verslag van de WB in Nommay bij de vrouwen

   Spannende slotfase in Nommay

   Voor WB-leider Alvarado begon de cross vrij dramatisch. Ze miste haar start door een mistrap en smakte niet veel later ook tegen de grond in een technische zone.

    

   De jonge Nederlandse was niet aangeslagen en rukte meteen op naar het front. Daar kreeg ze het gezelschap van Worst en de Française Norbert Riberolle, die voor eigen volk volledig openbloeide.

    

   De Franse kampioene werd daarna uitgeschakeld door materiaalpech, haar plaats werd naast de twee Nederlandse toppers ingenomen door de Amerikaanse veterane Compton. 

    

   Met z'n drieën doken ze de slotronde in. Schouder aan schouder hielden ze elkaar in bedwang, waarna een sprint voor de beslissing moest zorgen.

    

   Worst ging van ver op kop, maakte er een machtssprint van en hield Alvarado gemakkelijk af, Compton werd 3e op afstand. Alvarado heeft nog 5 punten voorsprong op Worst in het WB-klassement. Volgende week vechten de twee Nederlandse toppers dus voor eigen volk in Hoogerheide voor de eindzege.

   "Ik had vertrouwen in mijn sprint"

   • Annemarie Worst: "Het rondje lag er verraderlijker bij dan tijdens de verkenning. Het was gladder dan gedacht. We waren aan elkaar gewaagd en keken een beetje naar elkaar. Het was heel spannend. Ik had vertrouwen in mijn sprint, want ik verloor er de laatste tijd niet veel. Ook mijn rug hield goed stand, dat is leuk met het oog op het WK."
    
   • Ceylin del Carmen Alvarado: "Ik ben best wel ontgoocheld. Ik had wat zware benen en heb er het beste van gemaakt. Ik klikte uit mijn pedaal in de start en kwam niet veel later ten val. Ik probeerde er nadien wat door te komen, dat lukte redelijk. Ik heb geprobeerd om het verschil te maken, maar dat lukte niet meer. De benen lieten het niet meer toe. Ik heb nog een voorsprong, ik weet op wie ik mijn race moet afstemmen."

   De spannende slotronde:

   Uitslag
   1. Annemarie Worst (Ned) in 41'42"
   2. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) +1"
   3. Katherine Compton (VS) +3"
   4. Christine Majerus (Lux) +42"
   5. Manon Bakker (Ned) +43"
   6. Clara Honsinger (VS) +50"
   7. Caroline Mani (Fra) +55"
   8. Ellen Van Loy +57"
   9. Eva Lechner (Ita) +58"
   10. Marion Norbert Riberolle (Fra) +1'00"

   Fase per fase

   1. 14 uur 15 match afgelopen
   2. 14 uur 15. Worst klopt Alvarado en Compton in de sprint in Nommay.

    Worst klopt Alvarado en Compton in de sprint in Nommay

   3. 14 uur 14. Worst wint de sprint. Worst maakt er een lange machtssprint van en knalt Alvarado uit het wiel. Compton is een knappe derde.
   4. 14 uur 14. We gaan sprinten. Wie is de snelste?
   5. 14 uur 14. Schouder aan schouder rijden ze met z'n drieën naast elkaar. Alvarado heeft het even moeilijk, maar is mee.
   6. 14 uur 13. Wat is dit een magnifieke cross. Michel Wuyts op Play Sports.
   7. 14 uur 13. Worst neemt plots gezwind over, maar het is Compton die kan aanvallen. Alvarado zit meteen in het wiel van de Amerikaanse.
   8. 14 uur 12. Alvarado wil de koppositie niet meer afstaan. Wanneer breekt de veer bij de twee andere vrouwen?
   9. 14 uur 11. Worst moet even een gaatje laten, maar zit snel weer in het wiel. Ook Compton is niet helemaal uitgeteld als de twee Nederlandse vrouwen wat treuzelen.
   10. 14 uur 10. Alvarado en Worst blijven wiel in wiel in de laatste ronde. Wie durft als eerste te versnellen?
   11. 14 uur 09. Cant heeft de juiste keuze gemaakt door hier niet te rijden. Ze had geen andere keuze. Paul Herygers op Play Sports.
   12. 14 uur 08. Compton moet een gaatje laten. De Amerikaanse kan het tempo van de twee jonge Nederlandse vrouwen niet volgen in de slotronde.
   13. Nog 1 ronde op de teller. Wie trekt het laken naar zich toe in de slotronde. Worst, Alvarado en Compton tasten elkaar wat af in de laatste rechte lijn. 14 uur 06.
   14. 14 uur 05. Riberolle valt vooraan weg door materiaalpech in de voorlaatste ronde.

    Riberolle valt vooraan weg door materiaalpech in de voorlaatste ronde

   15. 14 uur 04. Compton bekijkt het vanop een metertje. Alvarado en Worst vechten een verbeten strijd uit.
   16. 14 uur 02. Norbert Riberolle heeft al lopende materiaalpost gehaald. Ze gooit haar tuig woest tegen de grond. Wat kan ze nog? Ze is nu 9e, vlak achter Lechner.
   17. 14 uur 01. Worst, Alvarado en Compton duiken samen de materiaalpost in. De spanning is te snijden.
   18. Drama voor Norbert Riberolle. Voor eigen volk beleeft Norbert Riberolle een drama. Haar versnellingsapparaat laat de Française in de steek, de kansen op de zege zijn weg. 14 uur .
   19. 13 uur 59. Einde ronde 3. Na drie ronden is er nog altijd niets beslist. Compton is zowaar helemaal voorin komen aansluiten. Met z'n vieren maken ze nu kans op de zege.
   20. 13 uur 56. Alvardo en Wost geven elkaar geen duimbreed toe. Norbert Riberolle beperkt zich tot volgen.