• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Worst degradeert de tegenstand in Bern, Cant komt niet in het stuk voor

  Wereldbeker veldrijden vrouweneinde
  Bern
  5/5
  00u 42m
  012345

   Annemarie Worst heeft met sprekend gemak de WB-veldrit van Bern gewonnen. De Europese kampioene had genoeg aan één versnelling in de eerste ronde om weg te rijden van de tegenstand. Sanne Cant had haar dagje niet en finishte als 8e.

   Ruim verslag van de WB veldrijden in Bern bij de vrouwen

   Worst reed net als Cant niet in de VS, daardoor startte het tweetal pas op de tweede rij in de Zwitserse hoofdstad. De Europese kampioene trok zich daar helemaal niets van aan, halverwege de eerste ronde had ze de koppositie beet na een kanonstart. Cant was heel wat minder weg en zou nooit meer voorin geraken.

    

   De eerste versnelling was voor Worst meteen de goeie. Niemand kon volgen, waarna ze onbedreigd naar haar eerste WB-zege reed. Alvarado reed op een halve minuut even onbedreigd naar de tweede plaats. Anna Kay werd op net geen minuut derde.

    

   Cant bolde uiteindelijk als 8e over de finishlijn, net achter WB-leider Katerina Nash. Een goed eindklassement in de WB lijkt ver weg voor de wereldkampioene. Met nog 6 wedstrijden op de teller, waarvan 3 in eigen land, kan er wel nog veel.

   Worst gaat er meteen vandoor in de eerste ronde in Bern

   Winnares Worst: "Twijfels zijn nu wel weg"

   "Het ging heel lekker vandaag", zei een lachende Worst na de race. "Als je op kop kan rijden, kan je goede lijnen rijden en ga je minder in de fout. Ik had niet gedacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. De twijfels die ik had voor de wedstrijd, zijn nu wel helemaal weg. Het is leuk om op die manier aan de WB te beginnen."

   Reacties na de WB in Bern bij de vrouwen

   Uitslag
   1. Annemarie Worst (Ned) 45'27"
   2. Ceylin Alvarado (Ned) +33"
   3. Anna Kay (GBr) +56"
   4. Kaitlin Keough (VS) +1'09"
   5. Yara Kastelijn (Ned) +1'20"
   6. Katherine Compton (VS) +1'26"
   7. Katerina Nash (Tsj) +1'42"
   8. Sanne Cant 1'50"
   9. Eva Lechner (Ita) +1'53"
   10. Laura Verdonschot  +2'01"
   12. Ellen Van Loy  +2'18"
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   veldrijden:Tabor - Tabor8 rondesMichael Vanthourenhout
   veldrijden:Overijse - Overijse8 rondesWout van Aert
   veldrijden:Hulst - Hulst10 rondesMathieu van der Poel
   veldrijden:Dendermonde - Dendermonde7 rondesWout van Aert
   Veldrijden:Namen - Namen9 rondesMathieu van der Poel

   Fase per fase

   1. 14 uur . Reacties na de WB in Bern bij de vrouwen.

    Reacties na de WB in Bern bij de vrouwen

   2. 13 uur 50. Worst heeft ruim de tijd kunnen nemen om haar tweede zege van het seizoen te vieren. Alvarado is 2e, Kay 3e. De jeugd zwaait de plak vandaag.
   3. 13 uur 50. Worst geeft de zege niet meer uit handen in de slotronde en wint de WB in Bern.

    Worst geeft de zege niet meer uit handen in de slotronde en wint de WB in Bern

   4. 13 uur 49 match afgelopen
   5. 13 uur 46. 2e zege voor Worst. Worst won dit seizoen al in Kruibeke. Voor de 23-jarige Nederlandse is het de tweede zege van het seizoen vandaag, haar allereerste in de WB.
   6. 13 uur 43. Worst en Alvarado waren er in de VS niet bij voor de eerste WB-crossen van het seizoen. De twee gaan een zaakje doen in het klassement, maar de top 10, dat is nog te hoog gegrepen.
   7. Laatste ronde. Worst duikt de laatste ronde in met een geruststellende voorsprong op Alvarado. De Europese kampioene was oppermachtig vandaag. 13 uur 40.
   8. 13 uur 36. De jonge Alvarado verliest geen terrein op Worst. Kan de jonge Nederlandse haar landgenote nog iets doen?
   9. 13 uur 32. Cant is nu 9e. Cant komt er nu toch wat door. De wereldkampioene is opgerukt naar de 9e plaats. Haar achterstand: 1'35".
   10. 13 uur 31. Nog twee ronden op de teller. Worst lijkt op weg naar een zorgeloze zege.
   11. 13 uur 25. Halfweg de derde ronde is de situatie voorin geen sikkepit veranderd. Enkel in de achtergrond wijzigt er wat: Cant is nu 11e en heeft de top 10 in het vizier.
   12. 13 uur 22. Ligt het podium al vast? Worst lijkt weg, Alvarado heeft een geruststellende kloof op Kay en ook de Britse heeft niemand in haar zog.
   13. 13 uur 19. De achterstand van Cant wordt groter. De wereldkampioene is 14e op 1'08". .
   14. 13 uur 17. Worst heeft alles goed onder controle voorlopig. Alvarado komt geen centimeter dichterbij en verliest zelfs wat terrein op haar landgenote. Is de winnares al gekend?
   15. 13 uur 15. Worst gaat er meteen vandoor in de eerste ronde in Bern.

    Worst gaat er meteen vandoor in de eerste ronde in Bern

   16. 13 uur 14. Ik denk niet dat Cant vandaag nog helemaal voorin geraakt. Paul Herygers op Play Sports.
   17. 13 uur 14. De eerste ronde zit erop en Worst heeft al een straat voorsprong op Alvarado. Kay, Hiegl, Keough en Nash volgen nog verderop. Cant is doorgekomen op 44 seconden.
   18. 13 uur 11. Worst is weg. Worst heeft al 14 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers. Alvarado is ondertussen opgerukt naar de derde plaats. Op Cant is het wachten. De wereldkampioene volgt als 12e op 35 seconden.
   19. 13 uur 09. Veel valpartijen. Kay komt ten val in de achtervolging op Worst en houdt daardoor Keough op. Ook Rochette gaat een tweede keer tegen de vlakte.