Ga naar de inhoud
" "
Eli Iserbyt wint de eerste Superprestige-manche.
eindstand superprestige mannen
1. Lars van der Haar (Ned) 104
2. Eli Iserbyt 98
3. Michael Vanthourenhout 91
4. Laurens Sweeck 81
5. Kevin Kuhn  (Zwi) 62
6. Niels Vandeputte 55
7. Tom Pidcock (GBr) 50
8. Wout van Aert 45
9. Quinten Hermans 40
10. Toon Vandebosch 38

kalender superprestige veldrijden

datum cross winnaar winnares
29/10 Ruddervoorde Iserbyt Betsema
11/11 Niel Sweeck Alvarado
19/11 Merksplas Sweeck Alvarado
03/12 Boom Pidcock Van Alphen
27/12 Heusden-Zolder Van Aert Alvarado
28/12 Diegem Van Aert Pieterse
07/01 Gullegem Van Aert Alvarado
11/02 Middelkerke Iserbyt Alvarado

Dubbele lekke band nekt koploper Van der Haar in Ruddervoorde, Eli Iserbyt erop en erover

 za 29 oktober 2022 16:10
SP Ruddervoorde
Superprestige
9 rondes
15:10 Ruddervoorde
Eli Iserbyt
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9

    Eli Iserbyt is na zijn 3 op 3 in de Wereldbeker ook begonnen met een 1 op 1 in de Superprestige. In Ruddervoorde leek Lars van der Haar nochtans op weg naar de zege, maar de Nederlander kreeg in het slot af te rekenen met een dubbele lekke band. Iserbyt ging erop en erover. Laurens Sweeck eindigde tweede, Van der Haar derde.

    Een afterparty met Regi in Ruddervoorde? Eli Iserbyt had wel zin om ook in de Superprestige zijn handjes in de lucht te steken. Maar dan moet je wel beter starten: de leider in de Wereldbeker opende op de 15e plek.

     

    Al kan het ook altijd slechter. Laurens Sweeck stond na een zwakke start voor een nog zwaardere inhaalrace. Toch konden ze op het razendsnelle parcours allebei nog aanpikken voorin, al kostte dat wel wat krachten.

     

    Michael Vanthourenhout rook zijn kans en trok na drie ronden stevig door. "Ik hoop dat Eli niet alles wint", had hij vooraf gewenst, maar dan wel met een eigen zege in het achterhoofd. Dat Europees kampioen Lars van der Haar zou overnemen en wegrijden, was niet zijn bedoeling.

     

    Iserbyt zag het gevaar en ging in de tegenaanval, maar leek na een stevige inspanning toch de handdoek in de ring te gooien. Ook met vijf achtervolgers in zijn nek kraakte Van der Haar niet.

     

    Maar zijn achterband vertoonde wel barstjes. Twee keer reed de Europese kampioen op korte tijd lek. Het gaf Iserbyt de kans om genadeloos over te nemen. Sweeck had zijn beste krachten verbruikt en moest vrede nemen met de 2e plek. De onfortuinlijke Van der Haar eindigde wel nog op het podium.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Iserbyt: "Een gelukkig schot in de roos"

    "Mijn start was heel slecht", gaf Iserbyt toe. "Ik heb enorm veel energie verloren in de eerste twee ronden. De rest had natuurlijk ook gezien dat Laurens en ik achterop zaten."

     

    "Toen ik vooraan aansloot, wou ik temporiseren, maar er was wel altijd iemand die versnelde. Ik maakte ook te veel fouten, omdat ik misschien iets te weinig bandendruk had."

     

    "Na een fietswissel heb ik het dan even geprobeerd, maar ik wou ook niet te diep gaan met de Wereldbekercross in Maasmechelen in het achterhoofd. Ik dacht dan dus aan de 2e plek."

    "Maar na wat goede beurten door het zand van Sweeck en de lekke banden van Van der Haar kwamen we toch dichter. Dit was de minste van al mijn wedstrijden. Het was een gelukkig schot in de roos."

    Ook voor Iserbyt was het zwoegen in het zand van Ruddervoorde.

    Van der Haar: "Kut met peren"

    Lars van der Haar zag een zekere zege door zijn neus geboord. "Voor jullie was het misschien een thriller, maar voor mij is het kut met peren", zei hij. "De eerste keer is nog pech, maar de tweede keer is gewoon dom."

     

    "Je weet dat je op het einde van de brug je achterwiel moet optillen, maar ik knal er vol op. Mijn tweede band was nog sneller lek dan de eerste. Ik had 90 procent kans op de zege, maar nu was het dus die 10 procent pech."

     

    "Ik had een hele goede dag. Ik trek mijn goede vorm door, maar ik baal als een stekker. Het is echt zuur dat ik hier niet kan winnen."

    Sweeck, Iserbyt en Van der Haar op het podium, ongetwijfeld met gemengde emoties.

    Uitslag SP Ruddervoorde

    naamresultaat
    1
    Eli Iserbyt
    58'03"
    2
    Laurens Sweeck
    12"
    3
    Lars van der Haar
    31"
    4
    Quinten Hermans
    42"
    5
    Michael Vanthourenhout
    1'10"
    6
    Toon Vandebosch
    1'22"
    7
    Felipe Orts Lloret
    1'29"
    8
    Niels Vandeputte
    1'34"
    9
    Mees Hendrikx
    1'45"
    10
    Kevin Kuhn
    1'49"

    Fase per fase

    16:09

    Iserbyt wint

    Eli Iserbyt heeft na 3 op 3 in de Wereldbeker ook zijn eerste zege in de Superprestige beet. Laurens Sweeck vloekt als 2e. De ongelukkige Lars van der Haar moet vrede nemen met een 3e plek.

    16:08

    Iserbyt komt ook de laatste zandstrook zonder kleerscheuren door, terwijl Sweeck nog eens demonstreert in de achtervolging. Het volstaat niet voor de zege.

    16:07

    Voor Sweeck lijkt het nog maar eens een 2e plek te worden dit seizoen. Volgt in Maasmechelen, de Koppenbergcross of het EK wel een bekroning van zijn vorm?

    16:06
    16:05

    Het was een thriller van formaat, met verschillende plotwendingen, maar er lijkt nu toch weer dezelfde winnaar uit de bus te komen. Eli Iserbyt is op weg om ook zijn rekening in de Superprestige te openen.

    16:04

    Eli Iserbyt weet nu niet meer van ophouden. Hij stormt de trap op, Sweeck komt geen meter dichterbij. 

    16:02

    Slotronde

    Wat een omwenteling! Iserbyt gaat als leider de slotronde in. Laurens Sweeck heeft al veel krachten verbruikt en volgt al op 10 seconden. Van der Haar moet nog de materiaalpost door.

    16:01

    Van der Haar opnieuw lek

    Hoeveel pech kan je hebben? Lars van der Haar heeft opnieuw een lekke band. In geen tijd verkoopt Iserbyt hem een oplawaai. Sweeck zit ondertussen vast achter Van der Haar.

    16:01

    Sweeck lijkt verrast. Iserbyt heeft Van der Haar bij de lurven gevat. Wordt het een tweestrijd of driestrijd?

    16:00
    De achtervolgers hebben bloed geroken
    16:00

    Eli Iserbyt neemt over van Laurens Sweeck. Is dit de doodsteek voor Van der Haar? De leider van de Wereldbeker kiest zijn moment uit om tegen te prikken.

    15:59

    Van der Haar wil zijn overwinning nog niet loslaten. Hij houdt Sweeck en Iserbyt op 6 seconden. 

    15:58

    De zandbak wordt plots nog wat crucialer. Met een derde goede passage op een rij zal Sweeck de kloof helemaal kunnen dichten. Afwachten of hij er raakt.

    15:57

    13 seconden

    Lars van der Haar heeft een oplawaai gekregen door de lekker band. Sweeck en Iserbyt hebben bloed geroken.

    15:56

    Lekke band voor Van der Haar

    Dan toch nog problemen voor Lars van der Haar. De koploper staat lek, terwijl Sweeck de zandbak weer helemaal overleeft. Hoe snel kan hij van fiets wisselen.

    15:55

    Er zit geen spatje verval op Van der Haar. Ook de zandbak brengt hem niet in de problemen. De Nederlander moet nog 2 ronden overleven.

    15:52

    Van der Haar stampt door, terwijl in zijn rug een broederschap ontstaat tussen Sweeck en Iserbyt. Vormt het Belgische duo nog een bedreiging?

    15:50

    Boost voor Sweeck

    Met nog 3 ronden te gaan nadert Sweeck tot op 21 seconden. Krijgen we nog een spannend slot?

    Superprestige
    datumcrosswinnaar mannen
    22/10
    SP Overijse
    28/10
    SP Ruddervoorde
    11/11
    SP Niel
    18/11
    SP Merksplas
    02/12
    SP Boom
    27/12
    SP Zolder
    28/12
    SP Diegem
    10/02
    SP Middelkerke