Van Aert breekt hegemonie Van der Poel in Diegem na subliem uur modderworstelen tussen Grote Drie

Superprestige
veldrijden Veldrijden
location Diegem
trophy Wout van Aert
einde
startfinish
012345678

Voor het eerst in 7 edities heeft Mathieu van der Poel de avondcross in Diegem niet kunnen winnen. Samen met Wout van Aert en Tom Pidcock verzorgde hij wel opnieuw de show, maar Van der Poel moest verrassend als eerste afhaken. Uiteindelijk rekende Van Aert vlak voor de sprint met Pidcock af.

"Dit kan niet gezond zijn", hijgt Wout van Aert na de wedstrijd. 

 

Chaos, heroïek en plottwists. De Superprestige in Diegem had het allemaal.


Mister Diegem, Mathieu van der Poel, wilde voor een 7e keer op een rij de avondcross naar zijn hand zetten. Zijn belangrijkste handlanger? De zandbak halfweg het rondje. 


Niet een, twee, maar drie pogingen in het zand waren nodig om Wout van Aert en Tom Pidcock uit het wiel te schudden. De Nederlander heerste met superieure techniek en reed een tiental seconden weg.


Maar de Grote Drie zouden die naam niet verdienen als er geen hereniging kwam. Die volgde ook in ronde 6. En plots waren de rollen omgekeerd en koos de Belgische kampioen het hazenpad.


Van der Poel kraakte, het einde van Pidcocks heldhaftige verhaal was nog niet in zicht. De Brit reed zij aan zij met Van Aert tot de allerlaatste bocht, waar die laatste op een hoopje blubber het verschil maakte.


Wout van Aert zijn zegegebaar sprak boekdelen: stikkapot, maar dolgelukkig met zijn 1e zege in Diegem. Pidcock en Van der Poel vervolledigen het podium, voor solist Eli Iserbyt die een sterke terugkeer maakte.

Uitslag SP Diegem
naamploegresultaat
1Wout van Aert1u00'46"
2Tom Pidcockop 6"
3Mathieu van der Poel33"
4Eli Iserbyt1'08"
5Michael Vanthourenhout1'45"
6Lars van der Haar1'55"
7Quinten Hermans2'00"
8Thibau Nys2'29"
9David Haverdings2'56"
10Kevin Kuhn2'59"

Bekijk de reacties van de 3 protagonisten:

Fase per fase

 1. 21 uur 48. Thibau Nys komt als 8e over de streep na Quinten Hermans en Lars van der Haar. Een sterke cross van de belofte. .
 2. 21 uur 45 match afgelopen
 3. 21 uur 45. Een klein foutje van Pidcock in de modder en het zit erop. Van Aert pakt de zege! .
 4. 21 uur 44. Van Aert en Pidcock wisselen de koppositie onderling uit. Zij aan zij gaan ze naar een zenuwslopend slot. .
 5. 21 uur 43. Er zit geen dood musje aan het wiel van Van Aert. Ruben Van Gucht.
 6. 21 uur 42. Van Aert pakt de leiding, de supporters breken bijna het decor af. De Belg duikt als eerste de zandbak in, maar kan geen afstand nemen van zijn concurrent. .
 7. 21 uur 40. Het publiek schreeuwt Wout van Aert naar de overwinning, maar dat is buiten Tom Pidcock gerekend. De Brit ziet er de meest frisse man uit. .
 8. 21 uur 38. Situatie na ronde 7. Pidcock en Van Aert op kop. Van der Poel volgt op een paar luttele seconden, al doet zijn gezicht niet het beste vermoeden. .
 9. 21 uur 37. Pidcock plots favoriet. Van der Poel lijkt de handdoek te gooien, Pidcock ruikt een roemrijke zege. Van Aert in het wiel, maar die heeft al enorm afgezien. .
 10. 21 uur 35. Pidcock is al drie keer gestorven in de koers en al even vaak weer opgestaan. Ruben Van Gucht.
 11. 21 uur 35. Pidcock en Van Aert op pad. Van der Poel lijkt er een beetje door te zitten en gunt de andere heren een paar meter. Moet hij de rol lossen? .
 12. 21 uur 33. Nieuwe omwenteling! Van der Poel zit plots weer in het wiel.

  Nieuwe omwenteling! Van der Poel zit plots weer in het wiel

 13. 21 uur 32. Van der Poel weer bij Van Aert . Een probleem met de shifter van Van Aert en plots is zijn partner in crime daar weer. De Grote Twee zijn samen, de iets kleinere nummer drie komt er ook weer aan. .
 14. 21 uur 31. Thibau Nys legt er nu ook Laurens Sweeck op en bolt op plek 8 over de streep. .
 15. 21 uur 30. Situatie na ronde 6. 8 seconden. Dat is de voorsprong van Van Aert op Van der Poel. Pidcock volgt, Iserbyt blijft alleen op pad. .
 16. 21 uur 30. Van Aert blijft foutloos in een vettig modderstrookje en rijdt naar de finish. Pidcock moet even van de fiets. .
 17. 21 uur 28. Wat een nummer! Van Aert gaat erop en erover.

  Wat een nummer! Van Aert gaat erop en erover

 18. 21 uur 27. Plots rollen omgekeerd! Van Aert gaat op en over Van der Poel en pakt uit met zijn beste passage in het zand. Plots heeft hij een gaatje. Hoe zit het met de weerbaarheid van de Nederlander? .
 19. 21 uur 27. Straaljager Van Aert dicht de kloof.

  Straaljager Van Aert dicht de kloof

 20. 21 uur 26. Hereniging in ronde 6. Van der Poel merkt dat de jongens in zijn zog niet zinnens zijn om hem te laten gaan, dus houdt hij even in. Ze begroeten elkaar hartelijk door de modder van de aangezichten te wrijven. .