• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet Iserbyt, wel Sweeck kan Van der Poel het langst volgen

  einde
  Ruddervoorde
  8/8
  01u 00m
  012345678

   Alsof hij nooit is weggeweest: bij zijn comeback heeft Mathieu van der Poel meteen de Superprestigecross in Ruddervoorde gewonnen. Net over halfweg reed de wereldkampioen zijn laatste concurrent uit het wiel. Die renner heette niet Eli Iserbyt, wel Laurens Sweeck. Hij werd 2e voor Toon Aerts en Tim Merlier. Iserbyt finishte als 5e.

   Ruim verslag van de Superprestige in Ruddervoorde bij de mannen

   Eli Iserbyt moest de grote uitdager voor Van der Poel worden en hij nam die taak ook erg serieus. Hij leek niet onder de indruk en spaarde net als in de vorige crossen zijn krachten niet. Het enige verschil? Matieu van der Poel kraakt niet zo snel. Gelukkig kreeg Iserbyt steun van zijn ploegmaats.

    

   Zo was het Laurens Sweeck die met een verrassingsaanval de cross deed kantelen. Hij voelde zich in zijn sas in het zand en de modder en had snel een kloof, ook op de wereldkampioen. Maar met zijn versnelling deed Sweeck uiteindelijk vooral zijn eigen kopman de das om. Iserbyt kreeg het lastig en verdween vooraan de race. Hij zou uiteindelijk als 5e over de finish bollen.

    

   Sweeck kon nog een ronde overleven in het wiel van Van der Poel, maar even na het halfuur sloop de drager van de regenboogtrui toch weg. Zo werden de laatste rondjes een kopie van zowat het hele vorige veldritseizoen. Van der Poel reed solo naar de zege en toonde met een jump op de laatste brug hoe blij hij daar mee was.

    

   Sweeck was een trotse nummer 2, Belgisch kampioen Toon Aerts reed zich leeg om de derde podiumplek veilig te stellen. 

   Iserbyt: "Ik had een mindere dag, dat is geen schande"

   Laurens Sweeck (2e): "Eli had misschien een iets mindere dag, we zijn geen machines. Ik was op de Koppenberg slecht, dus ik ben blij dat ik mijn week zo kan afsluiten. Van der Poel pakt zijn 28e zege in de Superprestige, ik heb er nog nooit een gewonnen. Dus dat is het verschil. Ik kan zeker leven met deze 2e plaats. Ook met Van der Poel komen we allemaal aan de start met de intentie om te winnen, maar de realiteit is wat ze is."

   Toon Aerts (3e): "Het was een lastige cross. Maar door de technische omloop kon ik toch nog een verschil maken. Mathieu en Laurens staken er wel bovenuit. Ik ben wel vrij tevreden met de 3e plaats op deze omloop, zeker na de afgelopen weken."

   Eli Iserbyt (5e): "Het ging redelijk goed in het begin, maar Van der Poel ging altijd net iets sneller in de bochten. Hij dreef mij tot het uiterste en ik zat echt op de limiet. Dan maakte ik een foutje en reed ik tegen een paal. Daarna vond ik het goeie gevoel niet meer. Ik was niet helemaal fris, misschien door de Koppenberg, maar ik wil geen excuses zoeken. Ik was iets minder vandaag. Dat is geen schande, maar het is wel jammer dat het net nu was."

   Uitslag Superprestige Ruddervoorde
   1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u03'56"
   2. Laurens Sweeck  op 23"
   3. Toon Aerts 36"
   4. Tim Merlier 44"
   5. Eli Iserbyt 1'38"
   6. Tom Pidcock (GBr) 1'49"
   7. Corné van Kessel (Ned) 2'06"
   8. Tom Meeusen 2'26"
   9. Quinten Hermans 2'32"
   10. Diether Sweeck 2'51"
   11. Lars van der Haar (Ned) 3'01"
   12. Gianni Vermeersch 3'25"
   13. Marcel Meisen (Dui) 3'32"
   14. Antoine Benoist (Fra) 3'54"
   15. Daan Soete 4'14"
   16. Michael Vanthourenhout 4'14"

   Fase per fase

   1. 16 uur 08. Van der Poel komt niet meer in de problemen en wint de Superprestige in Ruddervoorde.

    Van der Poel komt niet meer in de problemen en wint de Superprestige in Ruddervoorde

   2. 16 uur 06 match afgelopen
   3. 16 uur 05. Het podium. Sweeck ontpopte zich tot de grootste dreiging voor Van der Poel en lijkt heel tevreden met die tweede plaats. Toon Aerts is helemaal leeg, maar komt wel op 3 binnen. .
   4. 16 uur 05. 4 op een rij! Jawel, het is meteen raak voor Van der Poel. Zijn eerste cross van het seizoen wint hij meteen. Vier op een rij in Ruddervoorde voor de wereldkampioen. .
   5. 16 uur 05. Van der Poel verzorgt de show in de slotronde in Ruddervoorde: "I'm back!".

    Van der Poel verzorgt de show in de slotronde in Ruddervoorde: "I'm back!"

   6. 16 uur 04. De jump! En uiteraard doet hij er nog een jumpje bij. Van der Poel is back.
   7. 16 uur 03. Van der Poel speelt een laatste keer in de zandbak en oogst applaus met zijn foutloze passage. .
   8. 16 uur 02. Het kopje van Iserbyt heeft hem parten gespeeld. Dit is niet normaal. . Michel Wuyts.
   9. 16 uur 01. Van der Poel is op weg naar zijn vierde op een rij in Ruddervoorde. De fans hier kennen het de aanblik van de Nederlander op het hoogste schavotje maar al te goed.
   10. 15 uur 58. Zijn eerste applausrondje van het seizoen voor Van der Poel en het zal niet zijn laatste zijn. .