• home
 • video
 • pas verschenen

  Iserbyt domineert de herfst met nu ook zege in de modder in Gieten

  einde
  Gieten
  10/10
  01u 05m
  012345678910

   Eli Iserbyt heeft in Gieten de eerste manche van de Superprestige gewonnen. Hij reed weg van Quinten Hermans in de slotronde. Het is zijn vierde zege van het seizoen, zijn eerste triomf in de Superprestige. Toon Aerts werd gedwarsboomd door materiaalpech.

   Gianni Vermeersch was de snelste starter in Gieten, maar kreeg al in de eerste ronde af te rekenen met een lekke band. Een groepje met onder meer Quinten Hermans en Eli Iserbyt nam het commando over en al vroeg in de wedstrijd kozen die twee ook samen het hazenpad.

    

   In de achtervolging op de twee leiders kwam de dieselmotor van Toon Aerts pas halfweg koers volledig op toerental. Na een straffe inhaalrace kwam de Belgische kampioen in de finale zowaar nog aansluiten bij Iserbyt en zijn ploegmaat Hermans

    

   De twee renners van Telenet-Baloise hadden Iserbyt zo in de tang, maar dan werd Aerts genekt door een haperende ketting. Iserbyt sprong als een kat op het wiel van Hermans en plaatste vervolgens een vernietigende versnelling in de slotronde. Na twee Wereldbeker-zeges wint Iserbyt nu ook de opener in de Superprestige, zijn eerste overwinning in dit regelmatigheidscriterium.

   Het podium in Gieten.

   Het podium in Gieten.

   Uitslag
   1. Eli Iserbyt in 1u04'13"
   2. Quinten Hermans op 17"
   3. Corné van Kessel (Ned) 43"
   4. Lars van der Haar (Ned) z.t.
   5. Jens Adams 1'08
   6. Daan Soete 1'17"
   7. Gianni Vermeersch 1'21"
   8. Laurens Sweeck 1'26"
   9. Toon Aerts 1'40"
   10. Joris Nieuwenhuis (Ned) 1'56"

   VIDEO: Uitgebreide samenvatting Superprestige Gieten

   Iserbyt: "Ik probeer gewoon te genieten"

   "Het was een heel lastige cross, Quinten was heel sterk vandaag", zegt winnaar Eli Iserbyt aan PlaySports. "Zeker op de rechte stukken reed hij heel snel. Er waren maar een paar stroken waar ik echt kon demarreren. Bovendien was een foutje hier snel gemaakt."

    

   "Voor mijn goeie versnelling had ik het al twee keer geprobeerd, maar ik maakte telkens een dom fout. Toen Toon Aerts aansloot, wist ik dat ik zeker iets moest proberen in de laatste ronde. Net toen hij naar Quinten riep dat hij mocht gaan, viel zijn ketting eraf. Dat was wel een beetje geluk voor mij, maar dat hoort erbij."

    

   "De druk? Ik heb er niet echt last van, want ik had hier niet echt op gehoopt. Alles wat erbij komt, is extra en ik probeer er gewoon van te genieten."

   Eli Iserbyt

   Eli Iserbyt

   Aerts: "Voelde me goed genoeg voor het podium"

   • Toon Aerts: "Ik had wel wat spijt dat ik het gat had laten vallen, want ik kon er daarna wel naartoe rijden. Misschien had ik er eerder kunnen bij zijn. Eenmaal ik erbij was en we eens het ploegenspel konden spelen, liep het fout met mijn ketting. Daar heb ik heel veel tijd verloren. Ik voelde me wel goed genoeg om op het podium te staan. Anders fiets je dat gat niet dicht. Het is spijtig dat we opnieuw naast de overwinning grijpen."

    

   • Quinten Hermans: "Ik kon een goed tempo rijden, maar op het einde had ik die versnelling niet meer. Het was ook jammer dat Toon pech had, want op dat moment was mijn scenario geschreven. Anders hadden we het ploegenspel kunnen spelen. Ik heb wel geprobeerd om het Eli Iserbyt zo moeilijk mogelijk te maken. Als ik volgend weekend nog een procentje beter ben, kan ik missschien nog beter."

   Fase per fase

   1. 16 uur 04. Iserbyt wint! Eli Iserbyt wint nu ook in de Superprestige. In de slotronde rijdt hij Quinten Hermans nog op 17 seconden. Voor Iserbyt is het zijn allereerste zege in de Superprestige.
   2. 16 uur 01. Iserbyt lijkt nu toch gaan vliegen. Langs het water trekt hij nog eens flink door. Dit is een verloren zaak voor Hermans.
   3. 16 uur . Iserbyt probeert. Eli Iserbyt schudt eens stevig aan de boom. Hemrans kraakt, maar houdt Iserbyt nog net binnen schot.
   4. 15 uur 58. Toon Aerts heeft in de wisselzone eindelijk een nieuwe fiets kunnen nemen, maar die mechanische problemen hebben hem terug gekatapulteerd naar de 10e plaats. Hij volgt nu op 1'21" van zijn voormalige kompanen.
   5. 15 uur 57. Aerts met de fiets op de schouder. Wat een domper voor Toon Aerts, die zijn ketting niet meer aan de praat krijgt en het dan noodgedwonen maar op een lopen zet.
   6. Mechanische pech. Vlak voor een bocht schuift Toon Aerts een plaatsje op en dan hapert zijn ketting. Dat geeft Quinten Hermans de kans om een gaatje te slaan, maar Eli Iserbyt dicht meteen de kloof. 15 uur 56.
   7. 15 uur 55. Eli Iserbyt zit natuurlijk in de tang tussen Telenet-Baloise-boys Quinten Hermans en Toon Aerts. Kunnen zij het ploegenspel uitbuiten?
   8. 15 uur 52. Het is duidelijk dat Toon Aerts heel wat kruit verschoten heeft in de achtervolging. Veel meer dan aanklampen zit er voorlopig niet in voor hem.
   9. 15 uur 48. Daar is hij dan! Een straffe terugkeer van Toon Aerts hoor! Na een lange achtervolgingsstrijd haakt hij zijn wagonnetje aan bij Iserbyt en Hermans. Maar hoeveel krachten heeft deze inspanning hem gekost?