• home
 • video
 • pas verschenen

  Impressionante Eli Iserbyt voert ook in Gavere een onemanshow op

  Superprestigeeinde
  Gavere
  10/10
  01u 01m
  012345678910

   Eli Iserbyt zet zijn triomftocht door het veldritseizoen onverminderd voort. Ook in de Superprestige-manche in Gavere was er geen kruid gewassen tegen de renners van Pauwels Sauzen-Bingoal. Lars van der Haar lost Quinten Hermans af als leider in de Superprestige.

   Ruim verslag van de Superprestige in Gavere bij de mannen

   Eli Iserbyt blijft cross domineren

   In Gavere was het uitkijken naar wie de handschoen kon opnemen tegen Eli Iserbyt, de man van het veldritseizoen tot nu toe. Lars van der Haar probeerde het met een snelle start, Toon Aerts probeerde het verschil te maken op de lange beklimming in Gavere.

    

   Dat haalde allebei weinig uit. Toen de Belgische kampioen nog voor halfweg onderuit gleed in een bocht, was de vogel gaan vliegen. Iserbyt sloeg een klein kloofje en bouwde die voorsprong gestaag uit. Niemand kwam nog in de buurt van het lichtgewicht.

    

   Achter de rug van Iserbyt ontstond een felle strijd om de podiumplaatsen. Na een gemiste start kwam Tom Pidcock uit de achtergrond terug, maar op de lange klim reed Van der Haar naar de tweede plaats en de koppositie in de Superprestige. Laurens Sweeck hield Pidcock nog af voor de derde plaats.

   Toon Aerts schuift onderuit en moet Iserbyt laten rijden

   "Op zijn Van der Poels? Dat is een beetje overdreven"

   • Eli Iserbyt: "Of het op zijn Van der Poels was? Dan zou ik in de eerste ronde moeten wegrijden, dus dat is een beetje overdreven. Mijn start was iets minder en Toon Aerts zette veel druk. Ik heb dan geprobeerd om hem samen met Michael uit zijn kot proberen te lokken en dat is gelukt. Van der Poel? Ik kijk eerst uit naar de veldrit op de Koppenberg en dan naar het duel met Mathieu in Ruddervoorde."
   • Lars van der Haar: "Ik ben echt heel blij met die tweede plaats. De leidersplaats in de Superprestige? Dat zien we op het einde van het seizoen wel, maar het is leuk om hier zo veel punten te pakken. Ik kon Eli niet aan vandaag. Ik denk dat Eli op het niveau van Mathieu van der Poel van vorig seizoen rijdt."
   • Laurens Sweeck: "Het was een heel snelle start en ik heb ervoor gekozen om mijn eigen tempo te rijden. Lars was iets te sterk, maar ik kan toch tevreden zijn met de derde plaats. De resultaten van Eli zijn ongeveer gelijk met die van Mathieu vorig seizoen. Maar we zullen het volgende week zien in Ruddervoorde."

   Reacties na de Superprestige in Gavere bij de mannen

   Uitslag
   1. Eli Iserbyt  
   2. Lars van der Haar (Ned) op 43"
   3. Laurens Sweeck 54"
   4. Tom Pidcock (GBr) 1'00"
   5. Michael Vanthourenhout 1'03"
   6. Toon Aerts 1'05"
   7. Corné van Kessel (Ned) 1'24"
   8. Quinten Hermans 1'28"
   9. Jens Adams 1'46"
   10. Marcel Meisen (Dui) 2'10"
   11. Joris Nieuwenhuis (Ned)  
   12. Nicolas Cleppe  
   13.  Daan Soete  
   14. Tim Merlier  
   15. Tom Meeusen  

   Fase per fase

   1. 16 uur 02. De tweede plaats voor Van der Haar levert hem de leidersplaats op na 3 manches in de Superprestige.
   2. 16 uur 02. Lars van der Haar balt zijn vuist, de Nederlander is heel tevreden met de tweede plaats. Laurens Sweeck maakt het podium vol.
   3. 16 uur 01 match afgelopen
   4. 16 uur . Eli Iserbyt komt boven op de lange beklimming en mag genieten van het applaus uit de materiaalpost. Nog even en hij mag het zegegebaar maken.
   5. 15 uur 59. Sweeck heeft de tweede plaats nog niet uit zijn hoofd gezet. Michel Wuyts.
   6. 15 uur 57. Iserbyt komt niet meer in de problemen in de slotronde en wint in Gavere.

    Iserbyt komt niet meer in de problemen in de slotronde en wint in Gavere

   7. 15 uur 55. Wat brengt de slotronde nog? Van der Haar gaat op zoek naar de tweede plaats, maar Sweeck laat niet zomaar begaan. Pidcock lijkt zich neer te leggen bij de vierde plaats. .
   8. 15 uur 55. Je kunt alleen maar zeggen dat Iserbyt dik in orde is. Paul Herijgers.
   9. Laatste ronde. 15 uur 54.
   10. 15 uur 51. Quinten Hermans, de leider in de Superprestige, volgt in vijfde positie in het gezelschap van Toon Aerts, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout.