• home
 • video
 • pas verschenen

  10 op 10 voor Mathieu van der Poel: "En toch liep het vorig jaar vlotter"

  Superprestigeeinde
  Diegem
  8/8
  01u 00m
  012345678

   De Superprestigeveldrit in Diegem is en blijft de speeltuin van Mathieu van der Poel. De wereldkampioen won de cross al voor de 10e keer in zijn carrière (de 6e keer bij de elite). Eli Iserbyt haalde opnieuw zijn niveau van begin dit seizoen en finishte op amper 9 seconden van de grootmeester.

   Bekijk de samenvatting:

   Van der Poel heerst, Iserbyt vecht met ploegmaats voor plaats 2

   Eli Iserbyt kreeg vleugels door zijn contractverlenging en de kleine crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal bepaalde in de eerste rondes het tempo. Van der Poel lonkte in zijn wiel, maar de wereldkampioen wachtte lang om zijn versnelling te plaatsen. Bij Iserbyt groeide de hoop op een stunt ronde na ronde.

    

   Tot die ene versnelling. Halfweg cross ging Van der Poel even op de trappers staan. Het tempo ging met een ruk de hoogte in. De Nederlander dwong Iserbyt in het defensief en die liet zich in al zijn enthousiasme verrassen door de schuine kant. Adieu Mathieu.

    

   Van der Poel speelde zijn zoveelste soloslim en hengelde zijn 10e zege in Diegem binnen. Achter zijn rug ontspon zich een duel tussen ploegmaats. Sweeck, de leider in het klassement na het wegvallen van Toon Aerts, had het lastig, maar Iserbyt voelde er niet veel voor om op hem te wachten. Hij begon een race voor plaats twee samen met Michael Vanthourenhout, ook een renner in het rood.

    

   Iserbyt kwam zo nog tot op 9 seconden van Van der Poel en springt in het klassement ook naar plaats 2 op amper een puntje van Laurens Sweeck. De volgende manche staat pas begin februari op het programma.

   Van der Poel: "Het was echt op karakter vandaag"

   "Het is mooi om hier voor de 10e keer te winnen. Het was niet makkelijk, het was op karakter", vertelde de winnaar. "Ik had niet echt een goeie dag vandaag, maar ik heb hier wel wat ervaring. Ik weet hoe ik het parcours kan indelen. Dat is deels waarom ik hier win."

    

   "Het parcours ligt me heel goed. Als je het een beetje doorhebt, is het leuk om voorop te rijden. De sfeer is leuk en dat vind ik als renner extra bemoedigend. Ik ben blij dat ik morgen weer kan crossen."

    

   "Iedereen weet dat gevoel voor mij heel belangrijk is. Ik vind dat ik vandaag weer gevoeld heb dat het vorig jaar net iets vlotter ging. Dat is niet erg als je nog steeds kan winnen."

   Ik had niet echt een goeie dag vandaag, maar ik heb hier wel wat ervaring.

   Mathieu van der Poel

   De beslissende versnelling van Van der Poel:

   Uitslag
   1. Mathieu van der Poel (Ned) in 59'41"
   2. Eli Iserbyt op 9"
   3. Michael Vanthourenhout 28"
   4. Tim Merlier 38"
   5. Lars van der Haar (Ned) 41"
   6. Laurens Sweeck 50"
   7. Corné van Kessel (Ned) 1'09"
   8. Quinten Hermans 1'33"
   9. David van der Poel (Ned) 1'49"
   10. Tom Pidcock (GBr) 2'23"

   Van der Poel: "Het was op karakter"

   Fase per fase

   1. 20 uur 59 match afgelopen
   2. 20 uur 59. Nummer 10! Van der Poel is de koning van Diegem. Hij wint er zijn 6e op een rij bij de profs. Iserbyt is 2e op amper 9 seconden. .
   3. 20 uur 58. En hij verwent de toeschouwers met een lekkere opwipper op de laatste brug. Hij blijft er vooral plezier aan beleven die Van der Poel.
   4. 20 uur 55. Er zijn wat fans die hem een pintje aanbieden, maar Van der Poel fietst onverstoorbaar voor. .
   5. 20 uur 53. Zou hij het nog horen? Het applaus van de 20.000 toeschouwers. Van der Poel is op weg naar zijn 6e zege op een rij in Diegem.
   6. 20 uur 52. Slotronde! Belgerinkel. Dat kan maar een ding betekenen: de laatste ronde. Iserbyt is weer genaderd tot op 14 seconden.
   7. 20 uur 50. Van der Poel heeft voldoende voorsprong en schuwt nu de risico's. Hij neemt de scherpe bocht nu te voet.
   8. 20 uur 48. De toeschouwers willen een high five van Van der Poel. Daar gaat hij (voorlopig?) niet op in. Hij wisselt wel even van fiets.
   9. 20 uur 47. Daar is Stybar. We krijgen een beeldje van Zdenek Stybar. De renner van Deceuninck-Quick Step komt over de finish in 15e positie.