• home
 • video
 • pas verschenen

  Superprestige in Merksplas moet dan toch plooien voor de storm Ciara

  Superprestige
  Merksplas
  0/8
  012345678

   Storm Ciara gooit roet in het eten van sporters en sportliefhebbers. Ook de veldrijders ontsnappen er niet aan: de Superprestige-manche in Merksplas wordt geannuleerd.

   De organisatie van de cross in Merksplas voelde de voorbije dagen al nattigheid, maar probeerde tot het laatste moment te wachten om de veldrit eventueel te annuleren.

    

   Zaterdagavond werd er nog gecommuniceerd dat de veldrit zou worden afgewerkt, al werd het startuur bij de vrouwen en de mannen wel al met een halfuurtje vervroegd.

    

   Deze voormiddag was er rond 10u nog een crisisvergadering en daar is beslist om de veldrit definitief en volledig af te blazen.

    

   "We doen dit om de algemene veiligheid van de renners, supporters en organisatie niet in gevaar te brengen", klinkt het.

    

   Dat betekent meteen ook dat het veldritseizoen van Wout van Aert een dagje vroeger dan gepland achter de rug is en dat Laurens Sweeck volgende week als leider begint aan de slotmanche in Middelkerke.

   Veldrit in Merksplas is afgelast: "Financieel zorgt dit voor een enorme put"

   Het verdict van de organisatie:

   De pruillip van Wout van Aert, die nu naar Tenerife op hoogtestage gaat

   Van Aert en Alvarado reageren op de beslissing van de organisatie:

   Fase per fase

   1. 10 uur 09. Veldrit gaat niet door. Na veel vijven en zessen is er nu toch een beslissing genomen: de veldrit in Merksplas wordt afgelast. De organisatie heeft lang gewacht om de knoop door te hakken, maar kan niet anders dan de wetten van de natuur te volgen. .
   2. 09-02-2020.
   3. 22 uur 18. Er is nog altijd een verschil tussen een sport en een spel. De cross zullen ze niet zomaar afgelasten. Wout van Aert.
   4. 22 uur 11. Vroegere start. De organisatie houdt het (storm)weer nauwgezet in de gaten. Voorlopig is van een afgelasting geen sprake. De wedstrijden gaan wel een vroeger van start. De vrouwen beginnen om 13.20u, de mannen om 14.30u.
   5. 22 uur 08. Morgen/zondag strijkt de Superprestige voor het eerst neer in de gemeente Merksplas. Daar nemen ze de fakkel over van de Aardbeiencross in Hoogstraten.