Dubbelslag voor Alvarado in de Superprestige in Middelkerke

Superprestige vrouwen
veldrijden Veldrijden
location Middelkerke
trophy Ceylin del Carmen Alvarado
einde
startfinish
0123456

Ceylin del Carmen Alvarado heeft er een onewomanshow van gemaakt voor het doek viel over de Superprestige. In de laatste manche in Middelkerke soleerde ze naar de dagzege en stelde ze ook de overwinning in het eindklassement veilig.  Bij afwezigheid van “de grote drie” van het vrouwenveldrijden, gaf Alvarado een masterclass aan zee.

Geen Fem van Empel, geen Puck Pieterse en geen Shirin van Anrooij aan de start in Middelkerke, maar wel een strijd op twee fronten. 

 

De strijd voor de dagzege en zelfs de eindzege leek nog open te liggen. Inge van der
Heijden en Denise Betsema konden leidster Alvarado nog bedreigen voor de eindzege, maar Alvarado, die vorig seizoen afsloot met 0,0 zeges, sloot in beide debatten meteen de boeken. 

 

Al in de eerste ronde nam Alvarado de leiding en die zou ze niet meer afgeven. Fysiek en technisch stak ze er met kop en schouders bovenuit. 

 

Lucinda Brand probeerde in het spoor van Alvarado te blijven, maar werd na een technisch foutje in de tweede ronde door enkele landgenotes voorbijgereden en reed daarna voor een tweede plek.

 

Inge van der Heijden wist ook al snel dat de eindzege in de Superprestige niet voor dit jaar zou zijn. De 16.000 euro prijzengeld voor de tweede in het eindklassement is een mooie troostprijs.

 

De hoofdprijs (25.000 euro) is voor Alvarado, die dit seizoen vijf van de acht manches van de Superprestige naar haar hand wist te zetten.

 

Ellen Van Looy moest in haar allerlaatste wedstrijd in de Superprestige opgeven met pech.

Alvarado: "Denk de verdiende eindwinnares te zijn"

Ceylin del Carmen Alvarado: "Dit voelt enorm goed. Ik denk wel dat ik de verdiende
eindwinnares ben na vijf zeges op acht in de Superprestige. Mijn plan was om zo snel mogelijk de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar het gebeurde sneller dan ik zelf had verwacht. Ik reed wat frustraties eruit omdat het vorig weekend niet zo goed ging (tijdens het WK). Wat ik meeneem naar volgend jaar? Mijn vorm stijgt en ik hoop dat ik volgend seizoen opnieuw aansluiting vind bij de top."

 

  • Lucinda Brand: "Na mijn foutjes was een tweede plaats het hoogst haalbare. Ik maakte een foutje meteen in de zandbak en zo was het gat geslagen voor Alvarado. Ik ben tevreden over mijn tweede plaats." 
Uitslag SP Middelkerke (vrouwen)
naamploegresultaat
1Ceylin del Carmen Alvarado
2Lucinda Brand
3Annemarie Worst
4Inge van der Heijden
5Laura Verdonschot
6Denise Betsema
7Marion Norbert Riberolle
8Anna Kay
9Francesca Baroni
10Rebecca Gariboldi