Ga naar de inhoud
Alvarado maakte er een demonstratie van.
Alvarado maakte er een demonstratie van.
eindstand superprestige vrouwen 
1. Ceylin Alvarado (Ned) 110
2. Inge van der Heijden (Ned) 103
3 Denise Betsema (Ned) 99
4. Aniek van Alphen (Ned) 62
5. Marion Norbert Riberolle  58
6. Zoe Backstedt (GBr) 43
7. Annemarie Worst (Ned) 41
8. Lucinda Brand (Ned) 39
9. Sanne Cant 35
10. Manon Bakker (Ned) 31

kalender superprestige veldrijden

datum cross winnaar winnares
29/10 Ruddervoorde Iserbyt Betsema
11/11 Niel Sweeck Alvarado
19/11 Merksplas Sweeck Alvarado
03/12 Boom Pidcock Van Alphen
27/12 Heusden-Zolder Van Aert Alvarado
28/12 Diegem Van Aert Pieterse
07/01 Gullegem Van Aert Alvarado
11/02 Middelkerke Iserbyt Alvarado

Ceylin Alvarado maakt favorietenrol waar in Gullegem en zit steviger op troon in Superprestige

 za 7 januari 2023 14:32
SP Gullegem (vrouwen)
Superprestige vrouwen
7 rondes
13:40 Gullegem
Ceylin del Carmen Alvarado
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7

    Zonder Van Empel, Pieterse en Van Anrooij was de cross in Gullegem een kolfje naar de hand van Ceylin Alvarado. De Nederlandse reed al vroeg op een eiland en haalde het voor Inge van der Heijden en Denise Betsema. Alvarado verstevigt zo haar leiderspositie in de Superprestige.

    De Superprestige nadert zijn ontknoping. Met de manche in Gullegem stond al de voorlaatste afspraak van de competitie op het programma. 

     

    Door de afwezigheid van heel wat toppers, stond de West-Vlaamse cross helemaal in het teken van de clash om het klassement. Ceylin Alvarado mocht er haar koppositie in een rechtstreeks duel met Inge van der Heijden  (2e) en Denise Betsema (3e) - vol in de spotlights - verdedigen.  


    En zo geschiedde. 

     

    Al was het eerste offensief van de 18-jarige Zoë Backstedt. Haar jeugdige enthousiasme inspireerde de Britse tot een ware kanonstart. Enkel Ceylin Alvarado en Denise Betsema slaagden erin om te volgen.

    "Eigenlijk moet ik geen initiatief nemen", had Ceylin Alvarado nog laten optekenen in haar interview voor de start. Maar na twee ronden gooide ze definitief zand in de ogen van de anderen. Vanuit de rug van Bäckstedt snelde ze uit de zandbak weg. 

     

    Het begin van een grote onewomanshow in Gullegem, die eindigde met een vierde Superprestige-overwinning van het seizoen voor de Nederlandse. Ook de eindoverwinning ligt nu voor het rapen.

     

    In de achterhoede ging Inge van der Heijden uiteindelijk nog op en over haar landgenote Betsema. De stand in het klassement blijft zo gerespecteerd. 

     

    De jonge Bäckstedt charmeerde met een 4e plaats. En ook Sanne Cant lijkt klaar voor het nakende BK. De Belgische rolde op een 5e plaats als eerste Belgische binnen. Marion Riberolle (6e) kwam ten val in de beginfase, maar voorlopig zonder al te veel kleerscheuren.

    Alvarado: "Het geeft me een boost voor volgende week"

    Uitslag SP Gullegem (vrouwen)

    naamresultaat
    1
    Ceylin del Carmen Alvarado
    in 51'51"
    2
    Inge van der Heijden
    op 35"
    3
    Denise Betsema
    45"
    4
    Zoë Backstedt (GBr)
    1'13"
    5
    Sanne Cant
    1'54"
    6
    Marion Norbert Riberolle
    3'04"
    7
    Alicia Franck
    3'41"
    8
    Francesca Baroni
    4'25"
    9
    Lucia Gonzalez Blanco
    4'52"
    10
    Annie Last
    5'09"

    Fase per fase

    14:31

    EINDE: Onewomanshow van Alvarado

    Ceylin Alvarado maakt haar favorietenrol in Gullegem waar, en steekt zo haar hand uit naar de eindoverwinning in de Superprestige. Inge van der Heijden (2e) en Betsema (3e) mogen mee het podium op. 

    14:26

    Inge van der Heijden heeft Betsema nu definitief achtergelaten. De stand in het klassement blijft zo gerespecteerd.

    14:26

    Dind ding! Laatste ronde. De strijd om de tweede plaats blijft charmeren. Het Nederlandse duo Betsema en Van der Heijden blijven haasje-over spelen. Al lijkt Van der Heijden momenteel van een beter momentum te genieten.

    14:21

    Bekijk het moment waarop Alvarado het verschil maakte

    14:11

    Geen podium voor Bäckstedt. De Britse bulderde weg in het begin van de wedstrijd, maar die kanonstart eist nu zijn tol. Zowel Betsema als Van der Heijden neemt afscheid van de 18-jarige.

    14:07

    + 25" voor Alvarado

    Ceylin Alvarado is op weg om een vierde Superprestige-manche van dit seizoen op haar naam te schrijven. De Nederlandse heeft een bonus van 25 seconden op Inge van der Heijden, die de tandem Betsema/Bäckstedt op enkele meters gezet heeft.

    14:03

    Na de strijd om het klassement volgt Sanne Cant nog steeds in 5e positie. Cant lijkt net op het juiste moment terug voor een veertiende BK-titel.

    13:59

    Strijd om Superprestige

    De strijd om het klassement wordt vooraan de koers volop gestreden. Leider Alvarado (1e) heeft nog steeds een kloofje van een vijftiental seconden. Inge van der Heijden (2e) en Denise Betsema (3e) profiteren nog steeds van locomotief Bäckstedt.

    13:52

    Volgende week staat het BK op het programma. Wanneer we onze landgenoten even onder de loep nemen, zien we dat Sanne Cant momenteel de eerste Belgische is. Alicia Franck volgt in haar kielzog.

    13:50

    Alvarado solo

    De blitzkrieg van Bäckstedt stokt in de zandbak van Gullegem. De Britse begint heen en weer te zwabberen en moet uiteindelijk voet aan grond zetten. Alvarado profiteert van het momentum en slaat een kloof met de rest.

    13:47

    De krachtige Bäckstedt kan haar wattages kwijt in de West-Vlaamse weiden van Gullegem. De 18-jarige blijft de kop van de koers aanvoeren. Alvarado haakt haar wagonnetje aan, maar Betsema lijkt toch wat problemen te kennen met de furieuze start van de Britse.

    13:45

    Er staat nog geen 2 voor de leeftijd van Bäckstedt. Knap wat ze hier meteen laat zien.

    Paul Herygers op Één
    13:41

    Het jeugdige enthousiasme van Zoe Bäckstedt brengt de Britse - na een kanonstart - naar de koppositie van de koers. Ceylin Alvarado en Denise Betsema volgen in haar spoor. Onze landgenote Norbert Riberolle kent minder succes en maakt van heel dichtbij kennis met het houten wasbord van Gullegem.

    13:38

    START

    Wie kan Ceylin Alvarado van haar Superprestige-troon stoten in Gullegem? Kijk nu live op Één of met een livestream op deze pagina.

    13:23

    Betsema: "Balen dat ik het zo lastig heb deze periode"

    Denise Betsema is een van de mogelijke kapers op de kust voor Superprestige-leider Ceylin Alvarado. Toch kampt de Nederlandse de laatste weken met een vormdipje. "Ik heb vaak problemen met deze periode. Daarom heb ik het deze keer ook wat anders aangepakt. Zo ben ik bijvoorbeeld harder en anders gaan trainen. Maar het is balen dat ik het nog steeds zo lastig heb. Al hoop ik mezelf vandaag wel te verrassen."

    13:17

    Nu Fem van Empel en Puck Pieterse niet aanwezig zijn, lijkt een dagoverwinning ook beter haalbaar.

    Ceylin Alvarado
    13:13

    Leider Alvarado: "Eigenlijk moet ik geen initiatief nemen"

    Ceylin Alvarado ligt in poleposition om de Superprestige dit jaar op haar naam te schrijven. In Gullegem staat de Nederlandse een voorlaatste obstakel te wachten. "Het zal geen gemakkelijke klus worden. Initieel zal ik het koersverloop goed in de gaten moeten houden. Eigenlijk moet ik geen initiatief nemen, maar anderen zullen dat ongetwijfeld wél doen."


    "Er staat heel wat wind vandaag. Op de rechte stukken knalt die ook pal op je snoet. Het zal dus hard labeur worden, maar ook mijn techniek kan ik hier laten botvieren. Ik hoop dat ik zo mijn koppositie kan verdedigen. Nu Fem van Empel en Puck Pieterse niet aanwezig zijn, lijkt een dagoverwinning ook beter haalbaar."

    13:10

    Herbeluister het volledige interview met Ceylin Alvarado