Ceylin Alvarado maakt favorietenrol waar in Gullegem en zit steviger op troon in Superprestige

  Superprestige vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Gullegem
  trophy Ceylin del Carmen Alvarado
  einde
  startfinish
  01234567

  Zonder Van Empel, Pieterse en Van Anrooij was de cross in Gullegem een kolfje naar de hand van Ceylin Alvarado. De Nederlandse reed al vroeg op een eiland en haalde het voor Inge van der Heijden en Denise Betsema. Alvarado verstevigt zo haar leiderspositie in de Superprestige.

  De Superprestige nadert zijn ontknoping. Met de manche in Gullegem stond al de voorlaatste afspraak van de competitie op het programma. 

   

  Door de afwezigheid van heel wat toppers, stond de West-Vlaamse cross helemaal in het teken van de clash om het klassement. Ceylin Alvarado mocht er haar koppositie in een rechtstreeks duel met Inge van der Heijden  (2e) en Denise Betsema (3e) - vol in de spotlights - verdedigen.  


  En zo geschiedde. 

   

  Al was het eerste offensief van de 18-jarige Zoë Backstedt. Haar jeugdige enthousiasme inspireerde de Britse tot een ware kanonstart. Enkel Ceylin Alvarado en Denise Betsema slaagden erin om te volgen.

  "Eigenlijk moet ik geen initiatief nemen", had Ceylin Alvarado nog laten optekenen in haar interview voor de start. Maar na twee ronden gooide ze definitief zand in de ogen van de anderen. Vanuit de rug van Bäckstedt snelde ze uit de zandbak weg. 

   

  Het begin van een grote onewomanshow in Gullegem, die eindigde met een vierde Superprestige-overwinning van het seizoen voor de Nederlandse. Ook de eindoverwinning ligt nu voor het rapen.

   

  In de achterhoede ging Inge van der Heijden uiteindelijk nog op en over haar landgenote Betsema. De stand in het klassement blijft zo gerespecteerd. 

   

  De jonge Bäckstedt charmeerde met een 4e plaats. En ook Sanne Cant lijkt klaar voor het nakende BK. De Belgische rolde op een 5e plaats als eerste Belgische binnen. Marion Riberolle (6e) kwam ten val in de beginfase, maar voorlopig zonder al te veel kleerscheuren.

  Alvarado: "Het geeft me een boost voor volgende week"

  Uitslag SP Gullegem (vrouwen)Uitslag SP Gullegem (vrouwen)

  Fase per fase

  1. 14 uur 31 match afgelopen
  2. 14 uur 26. Inge van der Heijden heeft Betsema nu definitief achtergelaten. De stand in het klassement blijft zo gerespecteerd. .
  3. 14 uur 26. Dind ding! Laatste ronde. De strijd om de tweede plaats blijft charmeren. Het Nederlandse duo Betsema en Van der Heijden blijven haasje-over spelen. Al lijkt Van der Heijden momenteel van een beter momentum te genieten. .
  4. 14 uur 21. Bekijk het moment waarop Alvarado het verschil maakte.

   Bekijk het moment waarop Alvarado het verschil maakte

  5. 14 uur 11. Geen podium voor Bäckstedt. De Britse bulderde weg in het begin van de wedstrijd, maar die kanonstart eist nu zijn tol. Zowel Betsema als Van der Heijden neemt afscheid van de 18-jarige. .
  6. 14 uur 07. + 25" voor Alvarado. Ceylin Alvarado is op weg om een vierde Superprestige-manche van dit seizoen op haar naam te schrijven. De Nederlandse heeft een bonus van 25 seconden op Inge van der Heijden, die de tandem Betsema/Bäckstedt op enkele meters gezet heeft. .
  7. 14 uur 03. Na de strijd om het klassement volgt Sanne Cant nog steeds in 5e positie. Cant lijkt net op het juiste moment terug voor een veertiende BK-titel. .
  8. 13 uur 59. Strijd om Superprestige. De strijd om het klassement wordt vooraan de koers volop gestreden. Leider Alvarado (1e) heeft nog steeds een kloofje van een vijftiental seconden. Inge van der Heijden (2e) en Denise Betsema (3e) profiteren nog steeds van locomotief Bäckstedt. .
  9. 13 uur 52. Volgende week staat het BK op het programma. Wanneer we onze landgenoten even onder de loep nemen, zien we dat Sanne Cant momenteel de eerste Belgische is. Alicia Franck volgt in haar kielzog. .
  10. 13 uur 50. Alvarado solo. De blitzkrieg van Bäckstedt stokt in de zandbak van Gullegem. De Britse begint heen en weer te zwabberen en moet uiteindelijk voet aan grond zetten. Alvarado profiteert van het momentum en slaat een kloof met de rest. .
  11. 13 uur 47. De krachtige Bäckstedt kan haar wattages kwijt in de West-Vlaamse weiden van Gullegem. De 18-jarige blijft de kop van de koers aanvoeren. Alvarado haakt haar wagonnetje aan, maar Betsema lijkt toch wat problemen te kennen met de furieuze start van de Britse. .
  12. 13 uur 45. Er staat nog geen 2 voor de leeftijd van Bäckstedt. Knap wat ze hier meteen laat zien. Paul Herygers op Één.
  13. 13 uur 41. Het jeugdige enthousiasme van Zoe Bäckstedt brengt de Britse - na een kanonstart - naar de koppositie van de koers. Ceylin Alvarado en Denise Betsema volgen in haar spoor. Onze landgenote Norbert Riberolle kent minder succes en maakt van heel dichtbij kennis met het houten wasbord van Gullegem. .
  14. 13 uur 38. START. Wie kan Ceylin Alvarado van haar Superprestige-troon stoten in Gullegem? Kijk nu live op Één of met een livestream op deze pagina. .
  15. 13 uur 23. Betsema: "Balen dat ik het zo lastig heb deze periode". Denise Betsema is een van de mogelijke kapers op de kust voor Superprestige-leider Ceylin Alvarado. Toch kampt de Nederlandse de laatste weken met een vormdipje. "Ik heb vaak problemen met deze periode. Daarom heb ik het deze keer ook wat anders aangepakt. Zo ben ik bijvoorbeeld harder en anders gaan trainen. Maar het is balen dat ik het nog steeds zo lastig heb. Al hoop ik mezelf vandaag wel te verrassen." .
  16. 13 uur 17. Nu Fem van Empel en Puck Pieterse niet aanwezig zijn, lijkt een dagoverwinning ook beter haalbaar. Ceylin Alvarado.
  17. 13 uur 13. Leider Alvarado: "Eigenlijk moet ik geen initiatief nemen". Ceylin Alvarado ligt in poleposition om de Superprestige dit jaar op haar naam te schrijven. In Gullegem staat de Nederlandse een voorlaatste obstakel te wachten. "Het zal geen gemakkelijke klus worden. Initieel zal ik het koersverloop goed in de gaten moeten houden. Eigenlijk moet ik geen initiatief nemen, maar anderen zullen dat ongetwijfeld wél doen." "Er staat heel wat wind vandaag. Op de rechte stukken knalt die ook pal op je snoet. Het zal dus hard labeur worden, maar ook mijn techniek kan ik hier laten botvieren. Ik hoop dat ik zo mijn koppositie kan verdedigen. Nu Fem van Empel en Puck Pieterse niet aanwezig zijn, lijkt een dagoverwinning ook beter haalbaar." .
  18. 13 uur 10. Herbeluister het volledige interview met Ceylin Alvarado.

   Herbeluister het volledige interview met Ceylin Alvarado

  19. 13 uur 08. Ik besef meer en meer dat 13 Belgische titels op een rij uniek is, maar een veertiende is zeker welkom. Sanne Cant.
  20. 13 uur 07. Sanne Cant: "Even rust nemen, was de juiste beslissing". Sanne Cant duwde dit najaar even de reset -knop in. De Belgische kampioen kwam vorige week pas terug in competitie, meteen met twee hoopvolle prestaties in Herentals en Koksijde. "Het was de juiste beslissing om even te stoppen", vertelde Cant. "Ik heb even rust genomen, maar daarna ben ik er weer helemaal ingevlogen." Net op tijd voor het BK? "Ik hoop het. Ik wil in Lokeren nog eens het beste van mezelf te geven. Ik besef meer en meer dat 13 Belgische titels op rij uniek is, maar een veertiende is zeker welkom. Er liggen dit jaar heel wat kapers op de kust." .