• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Indrukwekkende Alvarado is in Gieten meteen op de afspraak

  Superprestige vrouweneinde
  Gieten
  5/5
  00u 45m
  012345

   Ceylin Alvarardo heeft de veldrit in Gieten gewonnen, de eerste Superprestige-manche van het seizoen. De wereldkampioene ging 5 landgenotes vooraf.

   Ceylin Alvarado reed in Gieten haar eerste veldrit van het seizoen en toonde meteen dat ze er veel zin in had. De Nederlandse maakte een kanonstart en legde al in de 1e ronde een hoog tempo op.

    

   Voor Sanne Cant was het dan al balen. De Belgische kampioene kwam ten val in de eerste bocht en eenmaal ze weer overeind gekrabbeld was, moest ze als laatste weer vertrekken. Na een lange inhaalrace zou Cant uiteindelijk nog knap 10e worden.

    

   De hoofdrol in Gieten was wel voor Alvarado, die tot halfweg koers het gezelschap duldde van haar landgenotes Betsema, Brand, Kastelijn en Worst. Eén verschroeiende versnelling in de 3e ronde volstond voor de wereldkampioene om een definitieve kloof te slaan.

    

   Alvarado had al snel een gat van zo'n 40 seconden bij elkaar geharkt en reed zo in een zetel naar de overwinning. De volledige top 6 kleurde oranje, Laura Verdonschot was de eerste Belgische op de 7e stek.

   Sanne Cant valt in de eerste bocht:

   Alvarado komt niet meer in de problemen in de slotronde en wint in Gieten:

   Rituitslag Memorial Radomir Simunek (vrouwen)Rituitslag Memorial Radomir Simunek (vrouwen)

     naamresultaat
   1Ceylin del Carmen Alvarado42'21"
   2Annemarie Worst24"
   3Lucinda Brand28"
   4Yara Kastelijn29"
   5Denise Betsema33"
   6Aniek Van Alphen1'18"
   7Laura Verdonschot1'42"
   8Manon Bakker2'01"
   9Shirin Van Anrooij2'08"
   10Sanne Cant2'15"

   Fase per fase

   1. 16 uur 43. Alvarado wint. Een indrukwekkende Alvarado triomfeert in de eerste Superprestige-cross van het seizoen. Worst legt beslag op de tweede plaats, voor Brand, Kastelijn en Betsema. .
   2. 16 uur 40. Annemarie Worst lijkt op weg naar de 2e stek, Brand naar plek 3. Ze hebben een gaatje op Betsema en Kastelijn. .
   3. 16 uur 38. Alvarado kan het zich permitteren om de teugels wat te vieren, maar dat lijkt niet in haar scenario te staan. Ze blijft het tempo hoog houden. Meer achterin in de koers probeert Sanne Cant na een inhaalrace nog op te schuiven richting top 10. Dat zou een straffe prestatie zijn van de Belgische kampioene, nadat ze als laatste van start weer op de fiets gekropen was na een val. .
   4. 16 uur 34. Laatste ronde. In de achtervolging waren we zonet even Kastelijn kwijt, maar ze hangt er weer aan. Bij het ingaan van de slotronde bedraagt de achterstand op Alvarado een kleine 40 seconden. .
   5. 16 uur 30. Ceylin Alvarado versaagt niet voorin. De 22-jarige Nederlandse blijft als een bezetene tekeergaan en kan bijna aan de laatste ronde beginnen. .
   6. 16 uur 29. Brand en Kastelijn hebben het gaatje op Betsema en Worst kunnen dichten. In de achtervolging op Alvarado zijn ze nu dus met zijn vieren, maar Alvarado lijkt wel gaan vliegen. .
   7. 16 uur 28. In het zand moet Alvarado eventjes voet aan de grond zetten, maar dat kan de wereldkampioene zich wel permitteren met deze voorsprong. .
   8. 16 uur 25. Alvarado imponeert. De ruk die Alvaro eraan gegeven heeft, is indrukwekkend. Aan het einde van de 3e ronde passeert ze de finish met een bonus van bijna 20 seconden op Betsema en Worst. Brand en Kastelijn volgen nog enkele tellen later. .
   9. 16 uur 24. Alvarado geeft gas. Ceylin Alvarado schudt nog eens stevig aan de boom. Dat heeft meteen gevolgen voor de kopgroep. Ze heeft snel een handvol seconden, in de achtervolging doet het duidelijk pijn. .
   10. 16 uur 20. Alvarado, Betsema, Brand, Kastelijn en Worst houden elkaar nu toch al een poosje gezelschap. Van Alphen volgt op een tiental seconden. Verdonschot is nog altijd de 1e Belgische in de koers. Ze hangt op 25 seconden op de 8e stek. .
   11. 16 uur 19. Cant op een minuut. Na haar val in de eerste bocht volgt Sanne Cant op zo'n minuutje van de koplopers. De Belgische kampioene hangt rond de 19e plaats. .
   12. 16 uur 16. Van Alphen met vertrouwen. Van Alphen heeft zich niet laten ontmoedigen door haar val van een ronde geleden. Dit keer wipt de Nederlandse wel gezwind over de balkjes. .
   13. 16 uur 14. Na even gevolgd te hebben, lijkt Alvarado nu weer klaar voor een nieuwe tempoversnelling. De wereldkampioene drijft het tempo op, Worst en Brand blijven dicht op het wiel zitten. Kastelijn en Betsema moeten een klein gaatje laten. .
   14. 16 uur 10. Wie zit er voorin? Brand, Alvarado, Worst, Betsema en Kastelijn. Ook Van Alphen is er weer bij na haar tuimelperte op de balkjes en Van Anrooij zit niet ver. .
   15. 16 uur 09. Van Alphen valt op de balkjes. Aniek van Alphen wordt voorin weggeslagen door een val. Ze probeert al rijden over de balkjes te wippen en dat lukt ook bij het 1e balkje, maar bij het 2e balkje gaat ze over de kop. .
   16. 16 uur 08. Oranje boven. Zoals verwacht zijn het de Nederlandse vrouwen die vooralsnog de lakens uitdelen. De top 7 kleurt oranje, Laura Verdonschot is de 1e Belgische op plek 8. .
   17. 16 uur 06. Sterke Brand. Ook Lucinda Brand lijkt nu op toerental te komen. De tweevoudige Nederlandse kampioene bepaalt nu het tempo, Alvarado probeert haar wagonnetje aan te haken. .
   18. 16 uur 06. Foutje van Alvarado. Zand en modder zijn de ingrediënten van de cross in Gieten en daarin voelt Alvarado zich duidelijk als een vis in het water. De Nederlandse rijdt een verschroeiend tempo, maar maakt ook foutjes. Dat geeft Lucinda Brand de kans om over te nemen in de spits van de wedstrijd. .
   19. 16 uur 05. Sanne Cant valt in de eerste bocht en moet weer starten als allerlaatste .

    Sanne Cant valt in de eerste bocht en moet weer starten als allerlaatste

   20. 16 uur 03. Ontketende Alvarado. Ceylin Alvarado is als een kanon van start gegaan. De wereldkampioene, gisteren nog aan de slag in de WB mountainbike, heeft al meteen een kloofje geslagen in de 1e ronde. In het zand maakt ze wel een klein foutje, waardoor de achtervolgers weer wat dichter kunnen komen. .