• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brand herstelt hegemonie en wint in modder van Gavere 4e SP-cross op een rij

  Superprestige vrouweneinde
  Gavere
  5/5
  00u 50m
  012345

   Lucinda Brand blijft de maat der dingen in huidig vrouwencrossland. Gisteren in Antwerpen verloor ze voor het eerst in enkele weken, maar vandaag in een slijtageslag in Gavere antwoordde ze met winst. Denise Betsema, gisteren de beste, en Ceylin Alvarado ploeterden mee naar het podium. Sanne Cant eindigde zesde. Brand is nu alleen leidster in de Superprestige.

   Verslag van de Superprestige in Gavere bij de vrouwen

   De zege van gisteren in Antwerpen smaakte naar meer bij Betsema en ze ging meteen stevig tekeer vanaf de start. Op het blubberige parcours kreeg ze al snel het gezelschap van twee landgenotes: Brand en Alvarado. Worst was de grote afwezige in de kop van de koers. Ze eindigde uiteindelijk zelfs buiten de top 10.

    

   Brand deelde haar cross goed in. Ze loste eerst Alvarado, reed langzaam maar zeker naar Betsema toe en koos daarna haar moment om te versnellen. De winnares van gisteren gaf zich niet zomaar gewonnen, maar een slechte fietswissel in de laatste ronde deed haar finaal de das om.

    

   Brand wint haar 4e Superprestige-manche op een rij en is nu alleen leider in het klassement. Alvarado verliest na haar derde plaats van vandaag wat terrein.

    

   Sanne Cant kon in de achtergrond haar goede prestatie van gisteren bevestigen. De Belgische kampioene werd 6e al was dat wel op meer dan een minuut. Nog een verrassende naam in de top 10: de Amerikaanse Clara Honsinger reed in de modder naar plaats 4.

   Brand: "Hoop deze vorm vast te houden tot het WK"

   Lucinda Brand (1e) :  "Onklopbaar? We hebben gisteren gezien dat dat niet zo is. Het komt ook niet vanzelf. Ik hoop deze vorm aan te houden tot het WK. Dit was een goeie aanloop voor Namen. Dat wordt ook lastig."

   Denise Betsema (2e): "Lucinda Brand was de sterkste vandag. Ze nam over en ik heb nog wel even geprobeerd, maar op de klim was zij heel sterk en kwam ik net iets te kort. En na die slechte wissel was ik echt op achtervolgen aangewezen. Ook in Namen zal Brand de favoriet zijn, maar ik ga ook voor de overwinning."

   Ceylin Alvarado (3e): "Ik denk dat ik wel tevreden mag zijn. Brand en Betsema waren op die klim net wat te sterk. Ze liepen daar telkens weer wat uit. Ik hing een beetje aan de rekker. Ik denk dat ik nog wel beter kan. Ik ben nog niet op topniveau, dat zal hopelijk op het einde van het seizoen zo zijn."

   Brand: "Had veel blubber aan mijn handen, dat was niet makkelijk op het einde"

   Betsema: "Lucinda was vooral op de klim heel sterk"

   Alvarado: "Ik hing vandaag een beetje aan de rekker"

   Cant: "Ik voelde voor het eerst dit jaar echt kracht in de benen"

   Rituitslag Cyclocross GavereRituitslag Cyclocross Gavere

     naamresultaat
   1Lucinda Brand42'56"
   2Denise Betsemaop 13"
   3Ceylin del Carmen Alvarado34"
   4Clara Honsinger44"
   5Yara Kastelijn1'12"
   6Sanne Cant1'21"
   7Manon Bakker1'27"
   8Christine Majerus1'35"
   9Aniek Van Alphen1'49"
   10Eva Lechner1'53"

   Fase per fase

   1. 14 uur 24. Betsema en Alvarado mogen samen met Brand op het podium. De Amerikaanse Honsinger doet het goed met de 4e plaats.  .
   2. 14 uur 23 match afgelopen
   3. 14 uur 22. Brand heeft de laatste helling achter de rug. Nu nog over de hobbelstrook en de zege is binnen. .
   4. 14 uur 20. Denkt Betsema nog aan de zege? Ze legt zich alleszins nog niet neer bij plaats twee in de achtervolging. Ze nadert een beetje, maar is het voldoende? .
   5. 14 uur 19. Je ziet aan de verschillen dat dit een geweldige battle was. Een slijtageslag. Michel Wuyts.
   6. 14 uur 17. Brand rijdt rond met dichtgeknepen billen. Ze wil geen foutjes maken in de slotronde. Betsema nadert weer een beetje. .
   7. 14 uur 15. Laatste ronde! Brand is op weg naar haar 4e zege in deze Superprestige. Ze heeft een voorsprong van 12 seconden op Betsema. Alvarado volgt al op 25 seconden. .
   8. 14 uur 13. Slechte fietswissel. Een ongelukkig moment voor Betsema in de achtervolging. Ze neemt haar fiets in de materiaalpost een beetje knullig aan. Het kost haar enkele seconden. .
   9. 14 uur 12. Betsema blijft wel druk zetten, dat is leuk. Michel Wuyts.
   10. 14 uur 10. In de achtervolging is Honsinger aan een sterke cross bezig. De Amerikaanse rijdt nu op positie vier. Al is dat wel al op een minuut van een ontketende Brand. .
   11. 14 uur 08. De elegantie en de frisheid zijn wat weg bij Betsema. Michel Wuyts.
   12. 14 uur 07. Brand op kousenvoeten. Lucinda Brand houdt niet meer in. Ze heeft haar moment gekozen en rijdt seconde per seconde weg van Betsema. .
   13. 14 uur 06. Ronde 4. We beginnen aan de vierde ronde met Brand aan de leiding. Ze steekt enkele seconden bonus op zak.  .
   14. 14 uur 05. Het valt niet stil. Alvarado krijgt de kans niet om aan te sluiten. Ze gaan niet pauzeren. Paul Herygers.
   15. 14 uur 03. Cant ontbindt haar duivels in de achtergrond op plaats vier. Voorlopig bevestigt ze haar prestatie van gisteren. .
   16. Val. In de achtergrond zien we Alicia Franck wegglijden in een vettige afdaling.  . 14 uur 02.