• home
 • video
 • pas verschenen

  Kapotte schoen stopt Alvarado niet af op weg naar eindzege in Superprestige

  Superprestige vrouweneinde
  Middelkerke
  5/5
  00u 45m
  012345

   De Noordzeecross in Middelkerke was een prooi voor Ceylin del Carmen Alvarado. De Nederlandse wereldkampioene nam in een sprint de maat van Denise Betsema en Annemarie Worst. Alvarado pakt ook de eindzege in de Superprestige mee naar huis.

   Bekijk de ruime samenvatting:

   Shirin van Anrooij rijdt een dijk van een seizoen en dat liet ze ook aan de Belgische kust nog eens zien. De Nederlandse van amper 18 dook als eerste het veld in, maar de stevige wind blies haar uit medaillekoers. Worst nam samen met Alvarado over en Van Anrooij werd na een dappere cross 4e.

    

   Door de matige cross van Kastelijn moest Alvarado zich over haar eindzege geen zorgen maken. Ze kon zich concentreren op het duel met Worst, maar haar materiaal dreigde roet in het eten te gooien. Plots deed ze druk teken naar de materiaalpost. Haar schoen was aan vervanging toe. De materiaalmannen reageerden snel en Alvarado moest alleen Betsema tussen haar en Worst laten glippen.

    

   Zo werd het een strijd met drie voor de laatste klassementsbloemen van het seizoen. In de slotronde plaatste niemand een aanval en dus werd er gesprint. De wereldkampioene zette als eerste aan en maakte het ook autoritair af. Ze had nog tijd om naar haar regenboog te wijzen. Worst lachte groen want zij moest de tweede plaats aan Betsema geven.

   "Voor dit seizoen droomde ik van Superprestige bij de beloften"

   "In het begin van dit seizoen droomde ik nog van de Superprestige bij de beloften", reageerde Alvarado na haar eindzege bij de profs. "Ik heb deze overwinning zeker niet cadeau gekregen."

    

   "Ik moest zelfs even van schoen wisselen in de materiaalpost. Ik was tegen een hek aangeknald en zo ging mijn schoen stuk. Dat kostte me natuurlijk een pak tijd en daarom moest ik ook fiks doorgeven om opnieuw naar de kop van de wedstrijd te snellen."

    

   De wedstrijd werd beslist in een sprint. "En opnieuw haalde ik het. Ik wou als eerste aan de spurt beginnen en zou dan maar alles geven. Dat lukte me. Ik kon iedereen achter mij houden. Best wel gaaf, want dit is toch een mooi klassement."

   Rituitslag Superprestige vrouwenRituitslag Superprestige vrouwen

     naamresultaat
   1Ceylin del Carmen Alvarado41'34"
   2Denise Betsemaop 1"
   3Annemarie Worstz.t.
   4Shirin van Anrooij35"
   5Eva Lechner46"
   6Yara Kastelijn1'10"
   7Ellen Van Loy1'17"
   8Inge van der Heijden1'21"
   9Anna Kay1'29"
   10Sanne Cant1'43"

   Fase per fase

   1. 14 uur 23 match afgelopen
   2. 14 uur 23. Alvarado met de dubbelslag! Ceylin del Carmen Alavarado trekt de sprint aan en maakt het ook autoritair af. Worst laat zich de tweede plaats afsnoepen door Betsema.
   3. 14 uur 22. Worst wil zich op kop zetten, maar Alvarado zet zich breed.
   4. 14 uur 22. Het podium ligt vast. Wie heeft de snelste sprint?
   5. 14 uur 18. Alvarado klieft het best door de zandbak. Worst beent snel weer bij. Betsema lijkt moe.
   6. 14 uur 16. Bij deze wedstrijdsituatie liggen de plekjes in het eindklassement vast. We focussen ons op de strijd om de dagzege. Zien we straks een sprint?
   7. 14 uur 15. De bel! Zij aan zij rijden ze over de streep. De Nederlandse koplopers duiken de slotronde in. Van Anrooij volgt op 20 seconden. .
   8. 14 uur 14. In de achtergrond wordt Sanne Cant even opgehouden door Riberol. De Franse renster maakt een koprol.
   9. 14 uur 13. Nederlands trio. Betsema heeft de aansluiting gevonden. Ze rijdt nu samen met Alvarado en Worst op kop. Met drie gaan ze de finale in.
   10. 14 uur 11. Oeps, een van de rensters die gedubbeld gaat worden komt ten val. Zo hindert ze de koplopers een fractie van een seconde.