• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alvarado is een maatje te groot voor de concurrentie in Gieten

  Superprestige vrouweneinde
  Gieten
  6/6
  00u 50m
  0123456

   Ceylin Alvarado heeft de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen naar haar hand gezet. De Nederlandse won met ruime voorsprong op Sanne Cant en Yara Kastelijn.

   VIDEO: Uitgebreide samenvatting Superprestige Gieten

   Alvarado gaat op en over Worst

   Zaterdag in Kruibeke was Annemarie Worst nog dominant en de Nederlandse nam ook de eerste ronde in Gieten voor haar rekening, met Ceylin Alvarado al snel in het zog van haar landgenote. Maar het liedje van Worst was al snel uitgezongen op een modderige omloop, waardoor Alvarado het in haar eentje moest doen.

    

   Dat deed de 21-jarige renster van Corendon-Circus met brio, want met elke pedaalslag schoof ze verder weg van de concurrentie. Achter Alvarado werd al snel duidelijk dat Sanne Cant en Yara Kastelijn de restereden podiumplaatsen onder elkaar zouden verdelen.

    

   De strijd om de tweede plaats bleef spannend tot de laatste ronde, waarin Cant toonde dat ze nog wat overschot had en de Nederlandse ter plaatse liet.

   Uitslag
   1. Ceylin Alvarado (Ned) in 46'26"
   2. Sanne Cant 55"
   3. Yara Kastelijn (Ned) 1'06"
   4. Eva Lechner (Ita) 1'13"
   5. Ellen van Loy 1'18"
   6. Maud Kaptheijns (Ned) 1'23"
   7. Laura Verdonschot 1'34"
   8. Shirin van Anrooij (Ned) 1'36"
   9. Geerte Hoeke (Ned) 1'59"
   10. Alice Maria Arzuffi (Ita) 2'05"

   Cant: "Niets te beginnen tegen Alvarado"

   Voor Alvarado was het de 4e zege op 5 crossen dit seizoen. Ze moest even Worst naast zich dulden, "maar toen ik versnelde, had ik meteen een gaatje", zegt de youngster. "Het was nog ver, maar ik zocht een goed tempo en kon dat volhouden tot het eind. Ik had zelfs nog iets in de tank voor de laatste ronde, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig."

    

   "Vandaag voelde ik me heel goed, gisteren heel slecht, gelukkig werd ik toen nog derde. Ik hoop dat ik deze goede vorm nog lang kan vasthouden. Dit geeft me veel vertrouwen voor wat nog komt."

    

   Cant wist dit seizoen nog niet te winnen en dat zat er ook zondag niet in. Wel reed ze naar een tweede plaats, een opsteker na haar opgave van zaterdag in Kruibeke. "Ik ben blij dat ik eindelijk weer iets "voelde" in de benen", gaf ze aan. "Gisteren liep het voor geen meter en ik denk dat mijn opgave toen wel de juiste beslissing was."

    

   "Vandaag verging het me beter. Tegen Alvarado kon ik niets beginnen, die was te sterk, maar ik ben wel al heel blij dat ik op het podium sta. Stap voor stap, ik kom van ver en ik kan nu weer eens met de glimlach gaan slapen. Als ik dit gevoel kan vasthouden, zie ik het wel goedkomen."

   Ik ben blij dat ik eindelijk weer iets voelde in de benen. Als ik dit gevoel kan vasthouden, zie ik het wel goedkomen.

   Sanne Cant

   Fase per fase

   1. 14 uur 26. Alvarado wint! Ceylin Alvarado maakt het zegegebaar na een indrukwekkende solo. Sanne Cant volgt op 55 seconden als nummer 2. Yara Kastelijn mag als 3e mee op het podium.
   2. 14 uur 25. Sanne Cant had toch nog wat poeder in de benen, want in geen tijd heeft ze een ferme kloof op Kastelijn.
   3. 14 uur 24. Cant heeft Kastelijn toch nog kunnen afschudden. Na een zware loopstrook slaat ze een gaatje. De tweede plaats lijkt binnen voor de wereldkampioene.
   4. 14 uur 20. Laatste ronde. Intussen zijn ze voorin al aan de laatste ronde begonnen. Cant en Kastelijn rijden weer met zijn tweetjes rond, maar volgen wel al op ruim een minuut van Alvarado.
   5. Opgave. Annemiek van Vleuten is met de glimlach op het gezicht uit koers gestapt. De Nederlandse volgde op ruim 7 minuten van Alvarado. Toch knap werk van de wereldkampioene op de weg, die zich hier duidelijk geamuseerd heeft. 14 uur 16.
   6. 14 uur 15. Alvarado rijdt echt uitzonderlijk snel en lijkt niet af te zien. Een mooie winnares. Bart Wellens op PlaySports.
   7. 14 uur 10. Nog 2 rondes. De voorsprong van Alvarado blijft groeien. Bij het ingaan van de 5e ronde telt ze bijna 50 seconden voorsprong op Yara Kastelijn. Sanne Cant volgt op een handvol seconden van Kastelijn op de derde stek.
   8. 14 uur 05. Alvarado raast voort. De rush van Alvarado is echt indrukwekkend. Ze raapt de ene gedubbelde na de andere op.
   9. 14 uur 02. Worst is weggezakt. Annemarie Worst domineerde gisteren nog in Kruibeke, maar lijkt vandaag een mindere dag te hebben. De Nederlandse begon nog sterk, nu volgt ze al op ruim een minuut van Alvarado.
   10. 14 uur . Ceylin Alvarado wordt even uit haar indrukwekkende ritme gehaald. Achter een bocht ligt een gedubbelde renster in het zand. Even voet aan de grond en dan weer het zadel in.
   11. 13 uur 54. Alvarado is gaan vliegen. Alvarado gaat als een bezetene tekeer. De Nederlandse rijdt al bijna een halve minuut voor het pak uit. Is de winnares nu al gekend?
   12. 13 uur 53. De wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten doet het op haar eigen tempo in Gieten. De Nederlandse heeft er een zondags uitstapje van gemaakt en volgt al op bijna 3 minuten van Alvarado.
   13. 13 uur 51. Cant sluit aan. Sanne Cant lijkt het goeie ritme gevonden te hebben. De wereldkampioene heeft Annemarie Worst bijna in het vizier. De kloof met Alvarado is wel al groot.
   14. 13 uur 49. Sterke Alvarado. Ceylin Alvarado lijkt er best zin in te hebben. De jonge Nederlandse van Corendon-Circus rijdt enkele meters weg van Worst.
   15. 13 uur 48. Bij de eerste doortocht aan de finish is de kloof tussen Worst en Alvarado en de rest van het pak toch al zo'n achttal seconden. Zijn de Nederlandse vrouwen nu al weg?
   16. 13 uur 45. Nederlands duo. Voorin zien we mondjesmaat wat afscheiding. Annemarie Worst heeft zich op kop gezet, met Ceylin Alvarado op het wiel.
   17. Mechanische pech. Maud Kaptheijns krijgt al in de eerste ronde met pech af te rekenen. Ze verliest veel terrein door een haperend versnellingsapparaat. 13 uur 42.
   18. 13 uur 41. Van Loy bepaalt tempo. Ellen Van Loy neemt het peloton op sleeptouw in de eerste ronde. Het kransje favorieten volgt in het zog van de Belgische.
   19. 13 uur 41. Cant is goed gestart. Sanne Cant had zaterdag een mindere dag in Kruibeke, maar lijkt zich nu meteen in de spits van de wedstrijd te nestelen.
   20. 13 uur 40. De vrouwen zijn eraan begonnen. De kopstart is voor Inge van der Heijden.