• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Worst legt Alvarado tussen haar boterham in sprint in Diegem

  Superprestige vrouweneinde
  Diegem
  4/5
  00u 40m
  012345

   Annemarie Worst heeft de strijd der Nederlandse vrouwen gewonnen in Diegem. In het schijnsel van het kunstlicht won ze een spannende eindsprint tegen Superprestige-leidster Alvarado. De volledige top 5 kleurde Oranje. Sanne Cant moest vrede nemen met plaats 8.

   Herbekijk de slotfase:

   De Nederlandse vrouwen lieten er geen gras over groeien op het snelle parcours in Diegem. Alvarado, Kastelijn en Worst bepaalden het tempo. Sanne Cant probeerde een paar keer de oversteek naar de top drie te maken, maar de rekker waaraan de wereldkampioene hing, werd steeds langer en brak uiteindelijk.

    

   De 17-jarige Van Anrooij vond de aansluiting wel, net zoals Inge van der Heijden. De top 5 was oppermachtig, maar pech strooide roet in het eten van de jongste Nederlandse. Van Anrooij reed lek en dook de materiaalpost in. Daar stelde ze tot haar grote verbazing vast dat er geen fiets voor haar klaarstond. Ze moest nog een halve ronde voort op haar achterste velg.

    

   Bij een eerste aanval van Kastelijn brak Van der Heijden, maar Alvarado en Worst waren uit ander hout gesneden. Zij gooiden op hun beurt Kastelijn overboord. In een sprint mano a mano liet Alvarado de deur openstaan. Zo glipte Worst er tussendoor en reed ze naar haar 2e Superprestige-zege op een rij.

   Worst: "Blij dat ik Alvarado een keer kan kloppen"

   Alvarado: "Het was uiteindelijk niet genoeg en daar kan ik mee leven"

   Kastelijn: "Op het einde was het wel op"

   Uitslag
   1. Annemarie Worst (Ned) in 43'18"
   2. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) z.t.
   3. Yara Kastelijn (Ned) op 8"
   4. Inge van der Heijden (Ned) 39"
   5. Puck Pieterse (Ned) 1'05"
   6. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1'07"
   7. Blanka Kata Vas (Hon) 1'12"
   8. Sanne Cant 1'15"
   9. Eva Lechner (Ita) 1'23"
   10. Maghalie Rochette (Can) 1'37"

   Fase per fase

   1. 18 uur 48 match afgelopen
   2. 18 uur 48. Herbekijk de slotfase: Worst haalt het in een sprintje tegen Alvarado.

    Herbekijk de slotfase: Worst haalt het in een sprintje tegen Alvarado

   3. 18 uur 47. Worst wint de sprint! Annemarie Worst haalt het in een sprintje tegen Alvarado. Kastelijn staat als derde op het Nederlandse podium.
   4. 18 uur 47. Alvarado trekt stevig op na een scherpe bocht. Worst zet alle zeilen bij. Kastelijn is uitgeteld.
   5. 18 uur 46. Het parcours laat het niet echt toe om weg te rijden. Michel Wuyts.
   6. 18 uur 44. Is Alvarado gaan vliegen? Neen, want Kastelijn heeft nog wat in de tank. Zeker omdat Alvarado snel van de fiets moet in de zandstrook.
   7. 18 uur 42. Aanval Kastelijn! Kastelijn werpt het eerste bommetje. Ze duwt door, maar Alvarado heeft maar een paar trappen nodig om de aanval te beantwoorden.
   8. 18 uur 42. Ferrand-Prévot gaat de laatste ronde in als 18e. Een stevige inhaalrace. .
   9. 18 uur 40. Wat is er aan de hand met Cant? Ze is helemaal weggezakt uit de kop van de koers en rijdt nu in een groepje op bijna een minuut.
   10. 18 uur 39. De bel! Met drie rijden ze de laatste ronde in! Alvarado, Worst en Kastelijn. Van der Heijden heeft al een achterstand van 20 seconden.
   11. 18 uur 38. Die mensen die daar in de post staan, die kunnen toch een wiel missen? Dat is toch sportiviteit? Paul Herygers.
   12. 18 uur 37. Drama voor de 17-jarige Van Anrooij! Ze staat lek, maar vindt niemand in de post.

    Drama voor de 17-jarige Van Anrooij! Ze staat lek, maar vindt niemand in de post

   13. 18 uur 36. Tranen bij Van Anrooij! Wat een drama voor Van Anrooij! Er rollen wangen over de wangen van de 17-jarige. Ze staat lek en rijdt de post in, maar daar staat niemand van haar ploeg. Helemaal in de war staat ze te draaien in de post. Niemand helpt haar.
   14. 18 uur 36. Kastelijn en Alvarado hebben de prik van Worst overleefd. Van Anrooij en Van der Heijden lijken uitgeteld.
   15. 18 uur 34. Worst heeft aan de boom geschud en dat werpt zijn vruchten af. De hele kopgroep ligt uit elkaar. Alvarado legt zich plat om naar Worst toe te rijden. .
   16. 18 uur 33. Het is hard tegen hard en dat maakt het wel mooi. . Bart Wellens.
   17. 18 uur 33. Alvarado gaat opnieuw in de fout en schuift weg op de schuine kant.

    Alvarado gaat opnieuw in de fout en schuift weg op de schuine kant