• home
 • video
 • pas verschenen

  Kastelijn is de sterkste in Gavere, Cant kent offday en is leiding kwijt

  Superprestigeeinde
  Gavere
  6/6
  00u 49m
  0123456

   Yara Kastelijn heeft de veldrit in Gavere gewonnen. De Nederlandse reed halfweg de cross op de lange beklimming weg van alles en iedereen. Kastelijn neemt ook de leidersplaats in de Superprestige over van Sanne Cant. De wereldkampioene kende een offday en einigde pas als 14e.

   Ruim verslag van de Superprestige in Gavere bij de vrouwen

   Yara Kastelijn wint een 'klassieker'

   Het parcours in Gavere lag er hard en snel bij, maar door de lange beklimmingen werd het toch een zware cross. Het was snel duidelijk dat Sanne Cant niet haar dagje had. De wereldkampioene was gevallen in de opwarming en kende een offday. Ze eindigde uiteindelijk als 14e.

    

   Halfweg de veldrit was er een kopgroep van 7 vrouwen, maar op de vierde beklimming spatte die kopgroep uiteen toen Arzuffi doortrok. Enkel haar ploegmate Kastelijn en Alvarado konden hun wagonnetje er nog aanhangen.

    

   Een ronde later voelde Kastelijn dat haar moment gekomen was. Ze versnelde op de lange klim en keek niet meer om. De Nederlandse sloeg snel een kloofje van zo'n 15 seconden en hield stand. Arzuffi en Alvarado mochten mee op het podium. Laura Verdonschot was de beste Belgische op de vijfde plaats.

   Kastelijn laat de rest achter in de 4e ronde: "Ze is ribbedebie"

   • Yara Kastelijn: "Dit is echt heel bijzonder, ik ben heel blij. Ik voelde me goed op de beklimmingen. Ik zei het vanmorgen nog: "Als je vandaag wint, dan win je een klassieker". Maar het blijft gewoon mijn doel om zo veel mogelijk top 5 te rijden."
   • Ceylin Alvarado: "Toen Yara versnelde had ik geen antwoord in huis. Ze was gewoon de sterkste vandaag. Iedereen eindigt op zijn plaats op dit loodzware parcours."

   Reacties na de Superprestige in Gavere bij de vrouwen

   Cant: "Hoop dat val in de opwarming de oorzaak is"

   Sanne Cant sukkelde in de koers met een pijnlijke rug. Daardoor kon ze slechts een halve ronde wedijveren met de betere rensters. De eindoverwinning in de Superprestige lijkt plots ver weg.

    

   "Ik maak me daar niet al te veel zorgen over. Wat brengt dat trouwens op? Ik kan niet ontkennen dat de verwachtingen een pak hoger lagen, maar het is nu eenmaal zo. Er komen nog veel crossen, ook voor de Superprestige, dit seizoen", zegt Cant.

    

   "Ik reed de cross uit, omdat ik dan nog 2 punten kon pakken. We zien wel waar we eindigen, de rest van het pak kan ook wel eens een mindere dag hebben."

    

   "Ik hoop dat mijn val tijdens de verkenningsronde de reden is van deze offday. Ik had een heel goede trainingsweek achter de rug. Ik werkte keihard en had er zeer goede hoop op om goed te presteren in Gavere."

    

   "Als ik vanavond passer bij de masseur, zal die denken dat ik vandaag niets heb gedaan. Ik kon gewoon geen kracht zetten op de pedalen."

    

   Uitslag
   1. Yana Kastelijn (Ned) in 43'45"
   2. Alice Arzuffi (Ita) op 19"
   3. Ceylin Alvarado (Ned) 36"
   4. Annemarie Worst (Ned) 42"
   5. Laura Verdonschot 43"
   6. Anna Kay (GBr) 56"
   7. Eva Lechner (Ita) 1'05"
   8. Inge van der Heijden (Ned) 1'06"
   9. Geerte Hoeke (Ned) 1'16"
   10. Ellen Van Loy 1'37"
   14. Sanne Cant 3'34"

   Fase per fase

   1. 14 uur 40. Cant: "Hoop dat mijn val in de opwarming de oorzaak is".

    Cant: "Hoop dat mijn val in de opwarming de oorzaak is"

   2. 14 uur 30. Kastelijn houdt stand in de slotronde en wint de Superprestige in Gavere .

    Kastelijn houdt stand in de slotronde en wint de Superprestige in Gavere

   3. 14 uur 29. De lijdensweg van Sanne Cant komt ten einde op de 14e plaats op meer dan 3 minuten van winnares Kastelijn.
   4. 14 uur 24. Kastelijn rondt haar solo knap af en kan met haar ploegmate Arzuffi een feestje bouwen. Alvarado mag als derde het podium op.
   5. 14 uur 24 match afgelopen
   6. 14 uur 23. Kastelijn lijkt op weg naar haar eerste zege in een veldrit in de Superprestige. De Nederlandse kan ook een dubbelslag slaan en de leidersplaats van Cant overnemen.
   7. 14 uur 23. 17 seconden? Het is binnen! Paul Herijgers.
   8. 14 uur 22. De posities op het podium lijken vast te liggen. Of kraakt er nog iemand op de laatste lange beklimming in Gavere?
   9. 14 uur 18. Kastelijn ziet Arzuffi naderen tot op 14 seconden bij het begin van de slotronde. Alvarado lijkt tevreden te moeten zijn met de derde plaats.
   10. Laatste ronde. 14 uur 17.