• home
 • video
 • pas verschenen

  Arzuffi profiteert van schuivers concurrentie, Cant pakt 3e plek in Boom

  einde
  Boom
  5/5
  00u 50m
  012345

   Alice Maria Arzuffi heeft de tweede manche van de Superprestige op haar naam geschreven. De Italiaanse bleef overeind op het glibberige parcours in Boom. Wereldkampioene Sanne Cant moest vrede nemen met de derde plaats.

   Een wolkbreuk had de omloop in de Schorre in Boom omgetoverd tot een glibberparcours. "De verschillen zullen hoog oplopen", voorspelde commentator Michel Wuyts. En - zoals altijd - kreeg Wuyts gelijk.

    

   Yara Kastelijn had geen probleem met de modderige ondergrond en legde meteen een stevig tempo op. Enkel Sanne Cant, Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en Alice Marie Arzuffi konden de Nederlandse nog volgen. Eva Lechner, die haar start had gemist met een uitschuiver, begon aan een lange achtervolgingsrace.

    

   Het was zwoegen, ploeteren en zweten voor de veldrijdsters. Kastelijn probeerde het verschil dan maar te maken met een tactische gok. Terwijl de concurrentie van fiets wisselde, stoomde de Nederlandse door. 

    

   Kastelijn ging echter iets te voorvarend te werk en ging onderuit in een bocht. Niet veel later maakte ook Alvarado kennis met de Boomse ondergrond. Arzuffi bleef als lachende derde over en snelde in de slotronde weg. Lechner maakte het Italiaanse feestje compleet met een tweede plek. Cant bezette het overgebleven podiumplekje, maar neemt daarmee wel de leiderstrui over van Alvarado.

   Bekijk de samenvatting:

   Arzuffi: "Ik ben heel blij en kijk al uit naar de komende wedstrijden"

   Uitslag
   1. Alice Maria Arzuffi (Ita) 47'14"
   2. Eva Lechner (Ita) op 9"
   3. Sanne Cant 9"
   4. Annemarie Worst (Ned) 10"
   5. Yara Kastelijn (Ned) 18"
   6. Ceylin Alvarado (Ned) 28"
   7. Kim Van de Steene  1'14"
   8. Inge van der Heijden (Ned) 1'20"
   9. Maud Kaptheijns (Ned) 1'46"
   10. Ellen Van Loy 2'03"

   Fase per fase

   1. 14 uur 30 match afgelopen
   2. 14 uur 28. Arzuffi maakt het af. Alice Maria Arzuffi komt als eerste over de meet. Sanne Cant sprint nog naar de derde plaats.
   3. 14 uur 25. Eva Lechner opent zowaar nog de jacht op haar landgenote Arzuffi. Cant en Kastelijn lijken niet meer in aanmerking te komen voor het podium.
   4. 14 uur 21. Net als Kastelijn is Alvarado het noorden kwijt na haar valpartij. Arzuffi lijkt gaan vliegen, maar kan Cant beslag leggen op de tweede plek?
   5. 14 uur 19. Ook Alvarado onderuit. Sanne Cant schuift plots op naar de tweede plek, omdat ook Alvarado onderuit gaat. Samen met Annemarie Worst gaat de wereldkampioene op zoek naar Arzuffi.
   6. 14 uur 18. De val komt Kastelijn duur te staan. De Nederlandse lijkt na de val niet alleen de kluts maar ook haar tempo kwijt. Arzuffi profiteert en gaat als eerste de slotronde in. Cant en Alvarado volgen op 3 seconden.
   7. 14 uur 15. Kastelijn tegen de vlakte. Misschien heeft Yara Kastelijn dan toch geen gewonnen spel? De Nederlandse verliest haar evenwicht net voor een beurt en speelt de helft van haar voorsprong kwijt. Het geeft de achtervolgers opnieuw moed.
   8. 14 uur 14. Wint na de verrassende Alvarado opnieuw een jonge Nederlandse in de Superprestige? Kastelijn is in elk geval op weg naar een verrassende overwinning.
   9. 14 uur 11. Kastelijn met een gok. Terwijl de concurrenten van fiets wisselen, gaat Kastelijn vol door. De gok van de Nederlandse lijkt te werken want ze heeft een mooie kloof beet.
   10. 14 uur 09. De aanhouder wint. Cant hangt al anderhalve ronde aan de rekker, maar kan nu toch weer aansluiten. Wat blijft er nog over in de tank?