• home
 • video
 • pas verschenen

  Alvarado maakt er solomodderrace van in Ruddervoorde, Cant is knap 2e

  einde
  Ruddervoorde
  5/5
  00u 45m
  012345

   Ceylin del Carmen Alvardao is het best door de modder in Ruddervoorde geploeterd. Na de eerste wint de Nederlandse ook de 4e Superprestige-veldrit en wordt zo weer leidster in het regelmatigheidscriterium. Sanne Cant toonde dat ze er weer stond en finishte op 20 seconden als tweede, Katie Compton was nog eens 20 seconden later derde.

   Ruim verslag van de Superprestige in Ruddervoorde bij de vrouwen

   Beterschap bij Sanne Cant

   Cant was er na een snipperdag op de Koppenberg weer klaar voor in Ruddervoorde. Op het modderige parcours in Ruddervoorde kon ze haar techniek optimaal benutten. Zo reed ze zonder veel problemen naar de tweede plaats want aan de ontketende Ceylin del Carmen Alvarado was er niets te doen.

    

   De Nederlandse dook als eerste het veld in en trok meteen door. Ze sloeg al snel een diepe kloof en zag nooit meer iemand in haar wiel. Door haar solozege is Alvarado ook opnieuw leidster in het klassement.

    

   Voor plaats drie was er wel nog even strijd. Van Loy deed het aardig in de openingsronde, maar gaf nog vier plaatsen prijs tijdens de race. Katie Compton mocht op haar 40e als derde mee op het podium. Voor Annemarie Worst en Eva Lechner werd het een teleurstellende manche. Zij bolden op meer dan twee minuten over de streep.

   Alvarado rijdt een sterke eerste ronde in Ruddervoorde, Cant probeert aan te klampen

   Alvarado: "Ik ben nog niet helemaal top"

   "Ik voelde me goed bij de start en ben er gewoon volle bak ingevlogen", vatte de winnares haar tactiek samen. "Ik hoorde dat er achter me gevallen was en ben gewoon vol doorgegaan. Het was best zwaar vandaag, maar ik kon mijn tempo houden en pak hier de zege."

    

   "Ik ben blij dat ik ook de leiderstrui opnieuw om de schouders heb. Dit is een mooi klassement en ik sta nu een paar punten voor. Dat geeft een lekker gevoel."   

    

   Volgende week vindt het EK plaats in Italië. "Ik start er niet bij de elite, maar bij de beloften. Dit is mijn laatste kans en die wil ik nog eens grijpen. Ik moet er gewoon vol voor gaan. Of ik geen schrik heb van een dipje na dit sterke seizoensbegin? Neen, want ik ben nog helemaal niet top, dat moet ik pas zijn tegen het WK."

   Reacties na de Superprestige in Ruddervoorde bij de vrouwen

   Uitslag
   1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 47'15"
   2. Sanne Cant op 19"
   3. Katie Compton (VS) 38"
   4. Kaitlin Keough (VS) 1'03"
   5. Yara Kastelijn (Ned) 1'36"
   6. Manon Bakker (Ned) 1'38"
   7. Ellen Van Loy  1'43"
   8. Shrin van Anrooij (Ned) 1'44"
   9. Annemarie Worst (Ned) 2'04"
   10. Alice-Maria Arzuffi (Ita) 2'05"

   Fase per fase

   1. 14 uur 31 match afgelopen
   2. 14 uur 30. Alvarado pakt door haar zege ook de leiding in het klassement van de Superprestige.
   3. 14 uur 30. Compton mag als derde mee op het podium voor haar landgenote Keough. .
   4. 14 uur 30. Alvarado soleert naar winst in Ruddervoorde.

    Alvarado soleert naar winst in Ruddervoorde

   5. 14 uur 29. Alvarado pakt zege! Ceylin del Carmen Alvarado rijdt solo over de finish in Ruddervoorde. De Nederlandse reed weg in de openingsronde. Sanne Cant wordt tweede.
   6. 14 uur 28. Alvarado overwint een laatste keer de zandbak. Ook Cant trippelt er doorheen. .
   7. 14 uur 26. Het truitje van Alvarado is al een hele tijd niet meer wit. En ook haar benen plakken vol modder, maar de zege zal ook met een mond vol slijk zoet smaken.
   8. 14 uur 22. Vestimentaire problemen bij Sanne Cant. Haar rits is stuk en zo hangt haar regenboogtrui helemaal open. Een blote buik lijkt me frisjes bij dit weer.
   9. 14 uur 21. Naast de tweede plaats is ook het feit dat het verval niet zo groot is een opsteker voor Sanne Cant. Michel Wuyts.
   10. 14 uur 18. Laatste ronde! Alvarado begint aan haar laatste ronde in Ruddervoorde. Een ronde om applaus in ontvangst te nemen want ze heeft een bonus van meer dan een halve minuut. .