• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerts wint razendspannende driestrijd in spektakelrijke cross in Leuven

  Rectavit Serieseinde
  Leuven
  9/9
  01u 10m
  0123456789

   Toon Aerts heeft de GP Leuven op zijn naam geschreven. Na een enorm spannende driestrijd met Vanthourenhout en Van der Haar had hij het meeste kruit in de benen. Een verrassende Niels Vandeputte wist ook te charmeren met plek 4 en een beresterke wedstrijd. Iserbyt viel in de eerste bocht en gaf halverwege op.

   Bekijk de samenvatting:

   Valpartij Iserbyt, spannende driestrijd en een beresterke Vandeputte

   Het seizoenseinde is in zicht en kleppers als Mathieu van der Poel en Wout van Aert richten hun pijlen al volop op het wegseizoen. Toon Aerts ging in Leuven op zoek naar zijn 3e zege, wat hem recordhouder zou maken.

    

   Maar het was zijn broer, Thijs, die de wedstrijd openbrak. Hij ging als eerste de bocht in. Iserbyt als laatste, na een valpartij. Hij zou nog voortrijden, maar haakte halverwege af. Sweeck, die ongelukkig in aanraking kwam met Iserbyt, bleef wel recht, maar mocht de zege al snel vergeten. Hij kwam op meer dan 2 minuten over de meet.

    

   Vooraan kregen we een ultraspannende strijd. Toon Aerts, Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout waren de sterke beren in de cross. Al was er nog een sterke beer: Niels Vandeputte. De 19-jarige ploegmaat van Mathieu van der Poel streed meer dan half koers mee met de toppers en werd knap vierde.

    

   De podiumplaatsen lagen vast, enkel de volgorde moest nog bepaald worden. En daarvoor wachtte het drietal tot het bittere eind. Toon Aerts ging als eerste het asfalt op, Vanthourenhout kwam nog dicht nadat Aerts uit zijn pedaal was geschoten, maar strandde op een fietslengte. Van der Haar mocht de bronzen plak omtrekken, ook hij schoot uit zijn klikpedaal.

   Herbekijk de sprint van Aerts en co

   De tuimelperte van Iserbyt

   Uitslag GP LeuvenUitslag GP Leuven

     naam
   1Toon Aerts
   2Michael Vanthourenhout
   3Lars van der Haar
   4Niels Vandeputte
   5Thijs Aerts
   6David van der Poel
   7Jim Aernouts
   8Vincent Baestaens
   9Daan Soete
   10Corné van Kessel

   Aerts: "Voelde me vrij zeker in aanloop naar de sprint"

   "Mede doordat we volop aan het sprinten waren, maar ook mede door de nieuwe schoenplaatjes, schoot ik nog ui tmijn klikpedaal in de sprint. Dat was toch even een hatelijk momentje. Het zou zuur zijn geweest, moest ik de koers op die manier verliezen. Ik voelde me wel vrij zeker in aanloop naar de sprint."

    

   "Ik was niet van plan om op kop te beginnen, maar Michael begon heel traag te rijden, wat zijn tactiek waarschijnlijk was. Als ik erlangs kon vliegen, kon ik de bocht al uitkomen met een meter of twee voorsprong. Dan ben ik vol beginnen sprinten."

    

   "In de Grote Prijs Toon Aerts bij ons mama in de tuin, daar ben ik vroeger altijd al gewonnen, tegen Thijs. Voor de rest is er nergens een cross waar ik recordhouder ben. Het is niet de meest prestigieuze cross hier in Leuven, maar ik ben toch nog altijd diegene die hier 3 keer heeft gewonnen."

   Vanthourenhout: "Erover komen in de sprint was moeilijk"

   Van der Haar: "Had het vertrouwen om te winnen vandaag"

   Fase per fase

   1. 15 uur 58. Niels Vandeputte 4e. De vierde plek is voor een beresterke Vandeputte.
   2. 15 uur 58. Vanthourenhout komt nog heel dicht, maar Toon Aerts wint! Van der Haar wordt derde na een knappe race.
   3. 15 uur 57. Toon Aerts gaat als eerste de weg op! Vanthourenhout snelt erachterna!
   4. 15 uur 57. Sprint met... 3! Daar is ie weer! Lars Van der Haar komt alwéér terug! We gaan sprinten met z'n drieën.
   5. 15 uur 56. Van der Haar breekt. Een zoveelste versnelling van Vanthourenhout is er te veel aan voor Van der Haar, die moet lossen. Aerts zit op vinkentouw.
   6. 15 uur 54. Alles weer samen! Hoe spannend kunnen ze het maken! Vanthourenhout geeft de koppositie niet af, maar Van der Haar komt wel weer aansluiten.
   7. 15 uur 54. Foutje van Van der Haar! Hij moet op het steile klimmetje de voet aan de grond zetten en ziet het duo verder weg snellen. .
   8. 15 uur 53. Vanthourenhout zet zich resoluut op kop, Aerts plakt in zijn wiel. Van der Haar laat net wat meer ruimte toe.
   9. 15 uur 51. Tingeling: laatste ronde! De bel weerklinkt bij het ingaan van de laatste ronde. De zege wordt een hapje voor Vanthourenhout of Aerts... of Van der Haar. De Nederlander is opnieuw komen aansluiten en valt meteen aan!
   10. 15 uur 49. Vanthourenhout met een eerste prik aan de balkjes. Aerts laat zich een milliseconde verrassen, maar vindt alweer het achterwiel van zijn concurrent.