• home
 • video
 • pas verschenen

  Brand wint "à la Van der Poel" meteen bij comeback in het veld

  Rectavit Series vrouwen: Jaarmarktcrosseinde
  Niel
  6/6
  00u 45m
  0123456

   Lucinda Brand heeft bij haar eerste cross van het seizoen meteen kipkap gemaakt van de concurrentie. In de Jaarmarktcross in Niel reed ze bijna van start tot finish aan de leiding. Met Compton op 2 en Riberolle op 3 kregen we een volledig niet-Belgisch podium in Niel.

   Vicewereldkampioene Lucinda Brand dook in Niel na een druk wegprogramma voor het eerst het veld in, deze keer onder de vleugels van Sven Nys als lid van zijn Telenet Lions. Nog voor halverwege de eerste ronde had Brand al een statement gemaakt door de concurrentie meteen op enkele lengtes te zetten.

    

   De Française Riberolle, die als een van de weinige rensters vandaag in Niel het EK in de benen had, kon eerst nog aansluiten en daarna volgde ook de Amerikaanse veterane Compton nog.

    

   Riberolle deemsterde in het 2e deel van de cross weg en door een passage in de materiaalpost, die in Niel steeds veel tijd kost, moest ook Compton de rol lossen. Brand reed zo onbedreigd naar de overwinning.

   Uitslag Jaarmarktcross (v)
   1. Lucinda Brand (Ned)  
   2. Katie Compton (VS)  
   3. Marion Riberolle (Fra)  
   4. Kim Van de Steene  
   5. Ellen Van Loy  
   6. Alicia Franck  
   7. Thalita de Jong (Ned)  
   8. Suzanne Verhoeven  
   9. Pauliena Rooijakkers (Ned)  
   10. Karen Verhestraeten  

   Kijk naar de samenvatting van de wedstrijd:

   Brand: "Niet verwacht dat het meteen zo lekker zou gaan"

   Lucinda Brand moest op het voorbije WK veldrijden enkel Sanne Cant voorlaten, maar in Niel hoefde ze niemand voor zich te dulden. "Dat is voor mij toch ook een verrassing. Ik had niet verwacht dat ik meteen zo lekker zou meekunnen."

    

   "Vorige week was ik nog verkouden. Ik heb de training moeten staken, terwijl die eigenlijk nog maar net was begonnen. Ik mis nog de hardheid, al kan ik nog altijd een beetje profiteren van mijn conditie van de zomer."

    

   "Het was wel een lekkere binnenkomer voor mij. Dit parcours leek wel voor mij gemaakt. Het is lekker om zo te kunnen overschakelen van de weg naar het veld."

   Compton: "Ben best blij met de 2e plaats"

   Riberolle heeft materiaalpech en ziet Van Loy voorbijknallen

   Afdalen in de modder:

   Ellen Van Loy.

   Marion Norbert Riberolle.

   Katie Compton.

   Fase per fase

   1. 14 uur 30. Riberolle heeft de aanval van Van de Steene kunnen afslaan. Zij wordt net als gisteren - toen bij de beloften - derde. Van de Steene is vierde.
   2. 14 uur 30. Brand numero uno. Compton heeft nog even aangedrongen, maar Brand wint uiteindelijk nog met een ruime voorsprong. De Nederlandse kampioene maakt voor het eerst, maar wellicht niet voor het laatst, het zegegebaar dit seizoen.
   3. 14 uur 26. Er kan haar niets meer gebeuren nu. De eerste overwinning is binnen voor Brand. Paul Herygers.
   4. 14 uur 26. We hebben Brand tijdens de cross steeds beter zien worden in de technische stukken, zoals in de zandstroken. Ze heeft het goeie gevoel in het veld snel gevonden.
   5. 14 uur 24. Brand duikt in de laatste ronde toch nog de post in en ziet zo plots Compton naderen tot op een vijftal seconden. Toch nog spanning om de zege?
   6. 14 uur 22. Vanuit de achtergrond komt Kim Van de Steene aangesneld. Ze ruikt de laatste podiumplaats. Kan Riberolle haar afhouden?
   7. 14 uur 22. Lucinda Brand zal zich zeer snel tussen dat jonge geweld gooien in de volgende crossen. Komend weekend in Tabor al! Michel Wuyts.
   8. 14 uur 21. Brand ongenaakbaar. Zonder pech kunnen we Lucinda Brand nu al opschrijven voor de overwinning vandaag. Net als haar landgenoot Mathieu van der Poel zal ze dus bij haar overstap van weg naar veld meteen van de zege mogen proeven.
   9. 14 uur 19. Riberolle heeft haar mechanische problemen achter zich gelaten en fluit nu op haar beurt Van Loy met veel zwier terug.
   10. 14 uur 19. Ai, kettingpech voor Riberolle.

    Ai, kettingpech voor Riberolle