Ga naar de inhoud

Niet te kloppen in zijn eerste cross, Quinten Hermans is heer en meester in Ardooie: "Wil EK winnen"

 do 20 oktober 2022 15:45
Kermiscross Ardooie
Losse crossen
10 rondes
15:45 Ardooie
Quinten Hermans
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 10

    Quinten Hermans heeft indruk gemaakt in zijn eerste cross van het seizoen. De renner van Tormans pakte halverwege de cross in Ardooie het commando over en liet niet meer los. Uiteindelijk had hij bijna een minuut voorsprong op de nummer 2, de Spanjaard Felipe Orts. 

    Op het WK wielrennen in Wollongong was het al duidelijk dat Quinten Hermans in topvorm is. Hij was er in volle finale de gedroomde bondgenoot van Remco Evenepoel. 

     

    Het uitstapje naar de VS (Waterloo en Fayetteville) liet hij links liggen, maar dat heeft geen enkele invloed gehad op zijn conditie. Integendeel. 

     

    In Ardooie keek hij de eerste ronden de kat uit de boom. Maar toen halverwege de cross Stybar aan kop kwam, vond ook Quinten Hermans dat het tijd was om over te pakken. 

     

    Hermans kreeg eerst nog Laurens Sweeck en de Spanjaard Felipe Orts mee, maar dat duldde hij niet echt lang. Uiteindelijk won hij met meer dan een straatlengte voorsprong op de Spanjaard Felipe Orts.

    Uitslag Kermiscross Ardooie

    naamresultaat
    1
    Quinten Hermans
    1u02'20"
    2
    Felipe Orts
    op 44"
    3
    Laurens Sweeck
    1'08"
    4
    Mees Hendrikx
    1'19"
    5
    Emiel Verstrynge
    1'22"
    6
    Gerben Kuypers
    1'28"
    7
    Jens Adams
    1'37"
    8
    Aaron Dockx
    1'41"
    9
    Arne Baers
    1'56"
    10
    Daan Soete
    2'02"

    Reacties na de cross: Hermans wil Europees kampioen worden, Sweeck blijft achter met zuur gevoel

    Quinten Hermans: "Ik voelde me heel goed, maar ik wil niet te hoog van de toren blazen. Het parcours lag me en leende zich ertoe om alleen te rijden. Ik kon mijn vermogen kwijt, het was niet super technisch."

     

    "Over 2 weken wil ik Europees kampioen worden in Namen. Daar mik ik op. Ik wil niets aan het toeval overlaten."

    Felipe Orts (2e): "Ik ben super blij met deze prestatie, het is een perfecte motivatie voor de volgende races. Quinten Hermans was gewoon te sterk vandaag. Ik kon hem even volgen, maar dan ging het te snel. Ik ben heel blij met deze tweede plaats."

     

    "Zondag staat de wereldbeker in Tabor op het programma, voor mij de eerste manche van de wereldbeker. Ik wil daar goed zijn."

    Laurens Sweeck (3e): "Ik kan niet zeggen dat de jetlag van de reis naar Amerika al verteerd is. Ik hoop dat ik de komende dagen in mijn ritme kom."

     

    "Het is een beetje zuur dat het vorige zondag niet lukte. Het had er zondag in Fayetteville al op moeten zijn. Maar de conditie is goed. Ik wil gewoon constant presteren dit seizoen en pieken richting de kampioenschappen."

    Fase per fase

    16:42

    One man show

    Hermans maakt er een demonstratie van. De man uit Turnhout rijdt de concurrentie op een hoopje. Orts volgt al op 45 seconden, Sweeck op iets meer dan een minuut.

    16:34

    Nog twee ronden voor de leider

    Het gat met de achtervolgers groeit en groeit. Orts heeft Sweeck achter gelaten en volgt op 40 seconden. Sweeck zoekt z'n laatste adem op 14 seconden van Orts.

    16:33

    Er staat vandaag geen maat op Hermans

    Speaker
    16:26

    Meer dan halve minuut voor Quinten Hermans.

    De renner van Tormans heeft na zeven ronden wedstrijd letterlijk een straatlengte voorsprong op het duo Orts en Sweeck en daarachter drie renners Hendrikx, Verstringhe en Gerben Kuypers

    16:24

    Nog 4 ronden voor Hermans

    Quinten Hermans vergroot zijn voorsprong op...Felipe Orts. De Spanjaard heeft Laurens Sweeck achter gelaten. Stybar volgt in de achtergrond rond de 10e plaats op 1.35.

    16:19

    Quinten Hermans pakt de kop over

    16:12

    Quinten Hermans schudt aan de boom

    Hermans wil zijn metgezellen Orts en Laurens Sweeck achterlaten. Hij versnelt voorbij de materiaalpost. Het verschil met de achtervolgers wordt groter, een 15-tal seconden aan de streep. Mees Hendrikx en Verstringhe zitten in de achtervolging.

    16:07

    Orts en Hermans slaan een gat

    De Spanjaard Orts en Quitnten Hermans gaan samen de 5e ronde in met een handvol seconden voorsprong op Laurens Sweeck die het gat probeert toe te rijden. Stybar bekoopt zijn inspanning van de vorige ronde blijkbaar en zakt ver terug.

    16:04

    Stybar op kop!

    Wijziging vooraan bij het ingaan van de vierde ronde. Zdenek Stybar voert een kopgroep van een  10-tal renners aan met daarin ook de broers Sweeck. Quinten Hermans, Orts, Verstringhe, Soete en Jens Adams.; De Tsjech is duidelijk niet gekomen om als figurant mee te rijden.

    15:56

    Einde van de tweede ronde een viertal renners zondert zich af

    Orts, de gebroeders Sweeck en Quinten Hermans proberen een gaatje te maken, maar de achtervolgers zitten niet ver. Stybar heeft de slag een beetje gemist en moet achtervolgen.

    15:55

    De modder droogt op

    De zon en de wind zorgen ervoor dat het parcours wat opdroogt en dus sneller wordt.

    15:50

    Snelle eerste ronde

    De favorieten roeren zich in de eerste ronde. De Spanjaard Orts neemt de kop en Sweeck, Verstringhe, Hermans en Soete pikken aan. Het peloton op een lint.

    15:48

    Start in Ardooie!


    59 renners zijn vertrokken voor een uurtje crossen door de Ardooise weiden. Tien ronden in totaal.

    15:45

    Start! De mannen schieten uit de startblokken

    15:37

    Bij de vrouwen was het Vas die Van Anrooij achter zich liet. Ook de zon kwam er intussen door.

    13:07

    Het is nat in Ardooie

    13:06

    Komen o.a. aan de start bij de mannen: Laurens Sweeck, Quinten Hermans, Zdenek Stybar, Felipe Orts, Daan Soete, Emiel Verstrynge, Jens Adams en Marcel Meisen.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.