Met een goed gevoel de lente in: Laurens Sweeck is weer de primus in Oostmalle

  Losse crossen
  veldrijden Veldrijden
  location Oostmalle
  trophy Laurens Sweeck
  einde
  startfinish
  0123456789

  Laurens Sweeck heeft net als vorig jaar de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Hij liet zijn concurrenten ter plaatse in de derde ronde en zag niemand nog terug, goed voor zijn vijfde zege van het seizoen. De afscheidnemende Jim Aernouts werd in zijn laatste cross knap achtste.

  Verslag van de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de mannen

  Sweeck trekt naar voor en geeft niet meer af

  Het atypische veldritseizoen kreeg in Oostmalle een ontknoping onder een stralend lentezonnetje. Door de warme temperaturen lagen de beslissende zandstroken er heel zwaar bij en dat is spek naar de bek van Laurens Sweeck.

   

  Na een mindere start kwam dé man in vorm pas opzetten in de tweede ronde. Amper één ronde later liet hij de snel gestarte Quinten Hermans al ter plaatse om aan zijn soloslim te beginnen.

   

  In de achtergrond hadden Toon Aerts, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout allemaal hun dagje niet. Aerts zou uiteindelijk wel nog 4e worden en Vanthourenhout 7e. Iserbyt haalde op een omloop die hij niet graag heeft de top 10 niet.

   

  Helemaal voorin werkte Sweeck de rondjes foutloos af zonder in de problemen te komen. Net als vorig seizoen duikt hij met een zege de lentebreak in. Quinten Hermans en Lars van der Haar vervolledigden het laatste podium van de crosswinter.

   

  Jim Aernouts, die de sport vaarwel zegt, werd knap achtste in zijn allerlaatste cross. Hij viel na de finishlijn zijn ploegmaats in de armen en bedankte iedereen die hem dierbaar is. 

  Sweeck: "Mag tevreden zijn over mijn seizoen"

  Laurens Sweeck: "Het ging heel goed vandaag. Ik was in het begin wat gefrustreerd na een slechte start. Bovendien liet Thijs Aerts dan ook nog het gat vallen op een onrespectvolle manier. Ik voelde me heel goed en heb dan maar ineens doorgezet. Gisteren had ik slechte benen, vandaag zat er wel power op. Op deze omloop voelde ik heel snel dat er nog iets op zat. "

   

  Voor Sweeck is het zijn 5e zege van het seizoen, is hij tevreden over zijn campagne? "Ik sluit het seizoen nu goed af. Over de hele lijn mag ik best tevreden zijn. Het doet deugd doet om hier nog te winnen."

  Reacties na de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de mannen

  Veldrijders smullen van ijsjes na de laatste cross van het seizoen

  Rituitslag Sluitingsprijs Oostmalle (mannen)Rituitslag Sluitingsprijs Oostmalle (mannen)

  Fase per fase

  1. 16 uur 10. Sweeck komt niet meer in de problemen en wint de Sluitingsprijs in Oostmalle.

   Sweeck komt niet meer in de problemen en wint de Sluitingsprijs in Oostmalle

  2. 16 uur 02. Aernouts sluit af als 8e. Een emotionele Jim Aernouts komt als 8e over de finishlijn in zijn allerlaatste cross. Hij valt zijn ploegmaat Toon Aerts en Lars van der Haar in de armen. .
  3. 15 uur 57 match afgelopen
  4. 15 uur 56. De laatste ronde van het seizoen is ondertussen halfweg. De podiumplaatsen lijken vast te liggen. .
  5. 15 uur 54. Van der Haar doet er alles aan om Adams en Aerts achter zich te laten en dat lijkt ook te gaan lukken. .
  6. De bel. Laurens Sweeck begint aan de laatste ronde van het veldritseizoen. Zijn 5e zege van het seizoen is binnen handbereik. . 15 uur 53.
  7. 15 uur 51. Het wordt nog spannend voor de derde podiumplaats want Toon Aerts is opgeschoven naar de vijfde plaats. Van der Haar en Adams zijn niet ver. .
  8. 15 uur 46. Toon Aerts lijkt zijn tweede adem gevonden te hebben. Hij krijgt opnieuw de vijfde plaats in het vizier. .
  9. Opgave Van der Poel. Na een goede start heeft David van der Poel er de brui aan gegeven. Heeft hij nog te veel last van zijn val gisteren? . 15 uur 43.
  10. 15 uur 41. Hermans volgt op 20 seconden van Sweeck, Van der Haar volgt nog 16 seconden verderop. Adams en Vandeputte doen er alles aan om de kleine Nederlander bij de lurven te vatten. .
  11. 15 uur 40. Einde ronde 6. Er zit alweer een ronde op voor Laurens Sweeck. Nog drie op de teller. .
  12. 15 uur 36. Ook de winnaar van gisteren voelt zich echt niet goed blijkbaar. Eli Iserbyt rijdt ver in de achtergrond rond. .
  13. 15 uur 35. Toon Aerts heeft echt zijn dagje niet. Hij moet een paar renners zomaar laten gaan op de wegstrook. .
  14. 15 uur 34. Einde ronde 5. De voorsprong van Sweeck is bijna een volledige laatste rechte lijn. Lars van der Haar is over Niels Vandeputte naar de derde plaats gegaan. .
  15. 15 uur 32. Liggen de podiumplaatsen al vast? Sweeck is al een paar ronden overtuigend leider, gevolgd door Hermans en Vandeputte. .
  16. 15 uur 30. Sterke Sweeck neemt over in de 3e ronde en knalt iedereen uit het wiel.

   Sterke Sweeck neemt over in de 3e ronde en knalt iedereen uit het wiel

  17. 15 uur 28. Einde ronde 4. Sweeck heeft weer een ronde afgewerkt. Hij heeft een heel goede dag en loopt verder uit op Hermans. .
  18. 15 uur 27. Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout hebben hun dagje niet. De twee rijden rond op plaatsen 18 en 19. Ook David van der Poel is na een valpartij helemaal teruggezakt. .
  19. 15 uur 26. Helemaal voorin dartelt Sweeck vlot over de balkjes. Is hij nu al zegezeker, nog voor halfweg? .