Van der Poel is primus in Gullegem, intense strijd voor de 3e plaats

  Losse crossen
  veldrijden Veldrijden
  location Gullegem
  trophy Mathieu van der Poel
  einde
  startfinish
  012345678

  Daags na Baal stond er ook in Gullegem geen maat op Mathieu van der Poel. Tom Pidcock (2e) kon de wereldkampioen tot 3 rondes voor het einde bijbenen. In het duel om de 3e plaats bleef de wederoptredende Jens Adams Gianni Vermeersch de baas. 

  Pidcock kan spaarzame Van der Poel niet vermoeien

  In Gullegem kregen de renners een van de weinige losse crossen van dit seizoen voorgeschoteld. Geen klassement, dus verschillende grotere namen lieten de cross dan ook schieten.

   

  Mathieu van der Poel was wel op de afspraak, net als zijn Britse belager Tom Pidcock. Van Aert, Aerts, Vanthourenhout, Iserbyt en Laurens Sweeck richtten hun focus al op de wereldbekermanche van Hulst, die morgen op het menu staat.

   

  Een tweestrijd tussen Van der Poel en Pidcock dan maar? Daarop was het even wachten, want na een zwakke start en een valpartij in de eerste ronde moest de wereldkampioen al achtervolgen. Een klusje dat evenwel snel geklaard was.

   

  Vooraan was het de wederoptredende Jens Adams die het mooie weer maakte. Ook Thibau Nys zat in het mooie gezelschap. Maar een eerste prikje van Van der Poel zorgde al voor een schifting. Enkel Pidcock kon volgen, Nys viel terug na een valpartij.

   

  Halfweg koers had Van der Poel genoeg van zijn Britse gezelschap en plaatste hij zijn versnelling. Pidcock wist meteen hoe laat het was. De top 2 lag al vast, de strijd om de derde plek was spannender.

   

  Daar ging het tussen Vermeersch, Adams en Orts. Die laatste was de eerste om te lossen. Ook Adams moest Vermeersch laten gaan, maar kwam in de slotronde nog sterk terug. Hij ging erop en erover en palmde zo de laatste podiumplek in.

   

  Met Joran Wyseure (7e), Emiel Verstrynge (8e) en Thibau Nys (9e) eindigden er drie jonge Belgen knap in de top 10.

  Rituitslag Cyclocross Gullegem (mannen)Rituitslag Cyclocross Gullegem (mannen)

  Van der Poel: "Ik heb een leuke middag gehad"

  "Het was nog best een lastig parcours, vrij technisch doordat het gras er was afgereden. Maar ik heb een leuke middag gehad."

   

  "Ik maakte wel enkele schuivertjes, ik vond niet de goeie grip op het parcours. Desondanks heb ik er wel van genoten."

   

  "Toen Pidcock terugkwam, was ik goed aan het doorrijden. Gelukkig was mijn tweede poging wel de goede. Morgen in Hulst zal het weer aan 100% zijn."

   

  "Het zal de eerste keer zijn dat ik drie crossen op een rij start, dus ik ben wel benieuwd hoe dat zal gaan. Nadien krijg ik een iets langere pauze omdat het NK is weggevallen."

  Pidcock: "Morgen ga ik voor de winst in Hulst"

  Adams: "Het was een lange weg"

  Het podium in Gullegem.

  Fase per fase

  1. 16 uur 04. Nys 9e. Thibau Nys komt na Wyseure en Verstrynge als negende over de finish. De renner van Baloise Trek Lions strekt zijn rug en zit piepedood.  .
  2. 16 uur 02. Jens Adams derde! Jens Adams bekroont zijn topcross met een mooie derde plaats. In de laatste ronde kwam hij weer aansluiten bij Vermeersch, in de bocht voor de laatste rechte lijn liet hij hem achterwege. .
  3. 16 uur 01. Van der Poel wint voor de derde keer op een rij. Mathieu van der Poel boekt zijn zevende wedstrijd in tien wedstrijden dit seizoen. In Gullegem is het zijn derde zege op een rij.  Brits kampioen Pidcock wordt tweede, maar kon de wereldkampioen vandaag niet vermoeien. .
  4. 15 uur 58. Adams in het wiel van Vermeersch! Jens Adams moest de afgelopen rondes wat achtervolgen, maar komt in laatste instantie weer aansluiten bij Vermeersch. Een sprint met z'n tweeën?  .
  5. 15 uur 57. Van der Poel gaat een laatste keer door de zandbak en springt een laatste keer over de balkjes.  .
  6. 15 uur 54. Laatste ronde! Mathieu van der Poel gaat de laatste ronde in. Pidcock heeft intussen al vrede genomen met de tweede plek.  Het laatste podiumplekje, daar wordt nog volop om gestreden. Wordt het Adams, Vermeersch, of komt Orts nog opzetten met een snelle laatste ronde? .
  7. 15 uur 49. Adams weer bij Vermeersch. De strijd om de bronzen plek is nog niet gestreden. Vermeersch krijgt weer bezoek van Adams. .
  8. 15 uur 48. Nog 2 rondes. De wereldkampioen moet nog 2 rondes ploeteren op spaarmodus en hij heeft zijn derde opeenvolgende zege in Gullegem op zak.  .
  9. 15 uur 44. Vermeersch met een gaatje. Gianni Vermeersch zet zijn grote molen aan en pakt 15 meter op Orts en Adams. Die laatste zet de Spanjaard in de zandbak ook op een lengte. .
  10. 15 uur 43. Joran Wyseure rijdt momenteel knap rond op de zevende plek. Twee plaatsjes later volgt Nys. .
  11. 15 uur 41. Nog 3 rondes! De drietand Adams-Vermeersch-Orts ligt op 45 seconden van leider Van der Poel. Pidcock hangt intussen op een seconde of 9 van de Nederlander. .
  12. 15 uur 40. Versnelling Van der Poel. De wereldkampioen trekt zich in een moeilijk stuk op gang en neemt een paar lengtes op Pidcock.  .
  13. 15 uur 38. Orts komt aansluiten. Spaans kampioen Felipe Orts maakt de overstap naar Adams en Vermeersch. Een driestrijd om de derde plek dus. .
  14. 15 uur 35. Vermeersch neemt niet over. In de achtervolging vraagt Jens Adams aan Vermeersch om over te nemen, maar die blijft in het wiel zitten. Hij wil koste wat het kost die derde plek vandaag. Nog iets verder heeft Orts afscheid genomen van Sweeck. De Spanjaard gaat op zoek naar het duo voor hem. .
  15. 15 uur 34. Halfweg. Van der Poel en Pidcock passeren de finish voor de vierde keer en hebben er nog vier voor de boeg. .
  16. 15 uur 30. Pidcock weer bij Van der Poel. Van der Poel gaat de materiaalpost binnen voor een nieuwe fiets en zo komt Pidcock weer aansluiten vooraan. We krijgen onze tweestrijd.  .