Marion Norbert Riberolle spoelt BK-teleurstelling door met winst in Otegem

  Losse crossen vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Otegem
  trophy Marion Norbert Riberolle
  einde
  startfinish
  0123456

  In Otegem heeft BK-pechvogel Marion Norbert Riberolle revanche genomen voor haar 2e plek in Lokeren. Onze landgenote ging in de slotfase op en over de Nederlandse Aniek van Alphen. Denise Betsema vervolledigde het podium.

  Zaterdag barstte Marion Norbert Riberolle nog in tranen uit op het BK, vandaag mocht ze feestvieren.

   

  Norbert Riberolle werd op het BK in Lokeren al in de openingsronde genekt door materiaalpech, waardoor ze haar titelkansen nooit kon verdedigen.

   

  Ook vandaag in Otegem bleef Norbert Riberolle niet foutloos. Toen onze landgenote in een bocht bleef haperen aan de dranghekken, leek Aniek van Alphen gaan vliegen.

   

  Verrassend genoeg verscheen in de laatste rechte lijn Norbert Riberolle als eerste op het asfalt. De batterij van Van Alphen was in de slotfase helemaal leeggelopen, de 2e plek was haar lot.

   

  Denise Betsema, die nog voor halfweg uit de wielen werd gereden door Norbert Riberolle, moest vrede nemen met de 3e podiumtrede.

  Uitslag Otegem (vrouwen)Uitslag Otegem (vrouwen)

    naam
  1Marion Norbert Riberolle
  2Aniek van Alphen
  3Denise Betsema
  4Leonie Bentveld (Ned)
  5Austin Kilips (VS)
  6Alicia Franck
  7Jana Dobbelaere (Bel)
  8Julie Brouwers (Bel)

  Norbert Riberolle: "Vandaag heeft de sterkste wél gewonnen"

  Na de tranen van zaterdag verscheen vandaag een glimlach op het gezicht van Marion Norbert Riberolle.

  "Ik ben heel blij met deze zege, al is het niet in de Belgische kampioenentrui", vertelde de geboren Française aan WTV.

   

  "Na mijn val ben ik op woede proberen terug te keren tot bij Van Alphen. Vandaag heeft de sterkste gewonnen, zaterdag op het BK was dat niet het geval."

  Fase per fase

  1. 14 uur 33 match afgelopen
  2. 14 uur 30. Betsema. Op bijna een minuut van Van Alphen is Betsema op weg naar de 3e plaats. Ze was vanmorgen waarschijnlijk met grotere ambities naar het zuiden van West-Vlaanderen afgereisd. .
  3. 14 uur 29. Van Alphen lijkt niet meer stil te vallen. Zonder ongelukken gaat de Nederlandse met de zege aan de haal in Otegem. .
  4. 14 uur 27. Situatie na 5 van de 6 rondes. 1. Aniek van Alphen 2. Marion Norbert Riberolle op 8" 3. Denise Betsema op 45" .
  5. Slotronde. Met een achterstand van 8 seconden duikt Norbert Riberolle de slotronde in. Kan ze Van Alphen het leven nog zuur maken? . 14 uur 27.
  6. Norbert Riberolle blijft knokken in de regen. Een goede passage door de materiaalpost kan Norbert Riberolle wat extra moed geven. Het verschil bedraagt een achttal seconden. . 14 uur 25.
  7. 14 uur 24. Op een zware modderstrook blijft Norbert Riberolle een pak langer op de fiets dan Van Alphen. Maar dat levert haar niet veel tijdwinst op. .
  8. 14 uur 22. Norbert Riberolle verliest terrein. Het gat lijkt iets groter te worden. Leidster Van Alphen leeft zich uit op de heuveltjes, Norbert Riberolle harkt door de modder. .
  9. 14 uur 21. Norbert Riberolle geeft zich niet zomaar gewonnen en komt tot op 10 meter van leidster Van Alphen, die zelf ook een schuiver maakt. .
  10. Val Norbert Riberolle. In een gladde bocht blijft Norbert Riberolle haperen aan de dranghekken. Ze gaat tegen de vlakte. Daardoor heeft Van Alphen nu vrije baan. . 14 uur 20.
  11. 14 uur 18. Situatie na 4 van de 6 rondes. 1. Norbert Riberolle 2. Van Alphen 3. Betsema op 19" 4. Bentveld op 1'07" .
  12. 14 uur 17. Schuivertje Norbert Riberolle. De rensters zoeken de kantjes op in de modder. Dat komt Norbert Riberolle bijna duur te staan. Ze maakt een schuiver, maar houdt zich overeind. .
  13. 14 uur 14. Norbert Riberolle laat het initiatief op de modderomloop nu aan Van Alphen. Achter het leidersduo probeert Betsema de bakens nog te verzetten. .
  14. 14 uur 14. In de bultjeszone maakt Norbert Riberolle bergop een foutje. Van Alphen neemt de regie in handen, onze landgenote bijt zich vast in het wiel van de Nederlandse. .
  15. 14 uur 12. Ontketende Norbert Riberolle. Marion Norbert Riberolle blijft op het gaspedaal staan. Wanneer breekt de veer bij Aniek van Alphen? .
  16. 14 uur 10. Situatie na 3 van de 6 rondes. 1. Marion Norbert Riberolle 2. Aniek van Alphen 3. Denise Betsema op 12" 4. Leonie Bentveld op 45" 5. Julie Brouwers .
  17. 14 uur 08. Het is ploeteren in Otegem. En dat ligt Norbert Riberolle, die 3 jaar geleden beloftewereldkampioene werd in de Zwitserse modder. .
  18. 14 uur 06. Norbert Riberolle rijdt Betsema los. Op kracht zet Norbert Riberolle haar Nederlandse vluchtgezellen onder druk. Betsema haakt af, enkel Van Alphen kan onze landgenote nog volgen. .
  19. 14 uur 04. Norbert Riberolle snelt op het asfalt naar de koppositie en trekt meteen door. Van Alphen en Betsema moeten bij de les zijn. .
  20. 14 uur 02. Situatie na 2 rondes. 1. Van Alphen 2. Betsema 3. Norbert Riberolle 4. Bentveld op 24" 5. Dobbelaere op 53" 6. Franck .