19-jarig Hongaars talent Blanka Vas stooft Sanne Cant alweer een peer

  Losse crossen vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Gullegem
  trophy Kata Blanka Vas
  einde
  startfinish
  0123456

  Blanka Vas heeft na Bredene ook de cross in Gullegem op haar naam geschreven. Ze reed in de eerste ronde weg, niemand zag de Hongaarse kampioene nog terug. Sanne Cant verloor de sprint om de tweede plek van de Nederlandse Inge van der Heijden.

  Vas vost er al snel vandoor, Cant laat zich aftroeven in sprint

  Met de wereldbekercross in Hulst morgen op het menu namen de Nederlandse zegekandidaten allemaal een dagje rust. Net als in Bredene een uitgelezen kans voor Sanne Cant voor een eerste seizoenszege.

   

  In Bredene verpestte de Hongaarse kampioene Kata Blanka Vas het feestje van Cant met een sterke solozege. En dat werd ook het verhaal van Gullegem.

   

  Al na een halve ronde besloot Vas er alleen vandoor te gaan. Ze zei Cant, Van der Heijden, Kay en Riberolle vaarwel en bleef de hele cross soepel voortstomen. Dat leverde haar een tweede zege in minder dan een week tijd op.

   

  In de achtervolging leek Cant over de beste benen te beschikken. Riberolle moest als eerste lossen, daarna volgde ook Kay. Van der Heijden hing de hele wedstrijd, mede door foutjes, aan de rekker.

   

  Maar in de slotronde kwam de Nederlandse weer aansluiten bij de Belgische kampioene. In een sprint met z'n tweeën leek Cant het te halen, maar net als gisteren (in Baal) liet ze zich net voor de finish aftroeven. Een derde plek dus voor Cant, haar tweede podiumplek van het seizoen.

  Rituitslag Cyclocross Gullegem (vrouwen)Rituitslag Cyclocross Gullegem (vrouwen)

  Fase per fase

  1. 14 uur 32. Cant laat zich weer aftroeven. Net als gisteren laat Sanne Cant zich aftroeven in de sprint. De Belgische kampioene lijkt het te halen, maar het is het wiel van Van der Heijden dat eerst over de finish komt. .
  2. 14 uur 32. Vas wint! Haar ererondje zit erop. Vas komt solo over de meet en wint haar tweede wedstrijd in minder dan een week. .
  3. 14 uur 30. Het gelaat van Cant spreekt boekdelen, ze is diep gegaan. Kan ze er nog een laatste inspanning uitpersen voor de tweede plek?  .
  4. 14 uur 27. Weer met 2. Sanne Cant kijkt achterom, ziet Van der Heijden weer aansluiten en strekt de rug nog eens.  .
  5. 14 uur 25. De laatste passage in de zandbak moet Vas opnieuw afstappen. Een werkpuntje voor het 19-jarige talent. .
  6. 40". Terwijl Vas al bezig is aan haar ererondje, komt nu ook Cant aan de finish voorbij, op weg naar haar laatste ronde. Dat al op 40 seconden van de Hongaarse. Van der Heijden lijkt dan toch nog een keertje te kunnen terugkeren. . 14 uur 24.
  7. 14 uur 23. Laatste ronde! Van der Heijden maakt een foutje en ziet Cant verder weg rijden. De Nederlandse zet alles op alles op nog een keertje tot bij onze landgenote te rijden. .
  8. 14 uur 19. Intussen heeft Vas weer een mindere zandpassage achter de rug. Maar haar voorsprong is geruststellend. Zonder pech of valpartijen wint zij hier straks haar tweede cross in minder dan een week. .
  9. 14 uur 17. Cant zet Van der Heijden weer wat onder druk. Op de korte, steile stukjes hapert de Nederlandse telkens wat meer. .
  10. 14 uur 12. Van der Heijden weer bij Cant. Inge van der Heijden en Sanne Cant kunnen hun krachten weer bundelen in de achtervolging op leidster Vas.  .
  11. 14 uur 09. Einde ronde 3. Een eerste seizoenszege voor Cant sluipt weer 8 seconden verder weg. Haar 8 seconden achterstand worden verdubbeld bij het einde van de derde ronde. .
  12. 14 uur 07. Ieder voor zich. Sanne Cant heeft intussen afscheid genomen van Van der Heijden en gaat alleen op zoek naar Vas. Zo is het nu ieder voor zich. Vas op kop, gevolgd door Cant, Van der Heijden, Kay en Riberolle. .
  13. 14 uur 04. Geslaagde zandpassage Vas. De koploopster raakt deze keer wel goed door de zandbak. Maar dat doen ook de achtervolgers. Status quo. .
  14. 14 uur 01. Einde ronde 2. De diesel van Sanne Cant komt steeds meer op gang, Kay moet lossen bij het ingaan van de derde ronde. Van der Heijden kan de Belgisch kampioene nog wel volgen. Het duo hangt nog steeds op 8". .
  15. 14 uur . Riberolle lost. Marion Norbert Riberolle moet het groepje met Cant laten rijden. De Franse kampioene hangt op een meter of 20. .
  16. 13 uur 57. Vas sukkelt in de zandbak. Voor de tweede ronde op een rij moet Vas van de fiets in de zandbak. Ze loopt tot het einde en springt weer op haar fiets. Cant lukt het wel om recht te blijven en loopt zo wat in. .