Majerus haalt haar gram en troeft Betsema af bij haar comeback in Zonnebeke

  Losse crossen vrouweneinde
  Zonnebeke
  7/7
  00u 45m
  01234567

   Christine Majerus heeft de Kasteelcross in Zonnebeke op haar naam geschreven. De Luxemburgse kampioene troefde in het ultieme slot de terugkerende Denise Betsema af op de schuine strook. Ellen Van Loy werd derde.

   Bekijk de samenvatting:

   Betsema is meteen op de afspraak bij comeback

   De Kasteelcross in Zonnebeke werd de plek van de comeback van Denise Betsema. De Nederlandse zat een schorsing van een half jaar uit door 2 positieve testen ten gevolge van een vervuild voedingssupplement en moest op de laatste rij starten. 

    

   Maar na 5 minuten crossen had Betsema al een 40-tal plaatsen goedgemaakt. Ze verscheen al snel in de kop van de wedstrijd, terwijl Ellen Van Loy en Christine Majerus er stevig de pees op legden. 

    

   Betsema was gebrand op een goede prestatie vandaag en liet dat ook merken. Samen met Van Loy en Majerus werd al snel duidelijk dat het trio voor de bloemen zou strijden. 

    

   Majerus, die eerder deze week nog een sneer in petto had op haar sociale media in de richting van Betsema, weigerde te breken bij de versnellingen van Betsema. Straffer nog: op de laatste schuine strook richting finish koos ze gewaagd voor de onderkant, wat haar een bonus van 2 meter opleverde bij het ingaan van de laatste bocht. 

    

   Betsema perste er nog een stevig spurtje uit, maar kwam niet verder dan een fietslengte. Majerus haalt zo haar gram en mocht de bloemen mee naar huis nemen. Ellen Van Loy werd derde, Loes Sels (winnares vorig jaar) vierde.

   Betsema: "Had op voorhand getekend voor tweede plek"

   "Ik voelde me goed, al deed het wel pijn vandaag", vertelt Betsema na haar tweede plek. "Dat wedstrijdritme was ik na zo'n lange tijd niet meer gewoon. Het gevoel vanaf de start was oke. Het brede parcours was ook in mijn voordeel, want zo kon ik makkelijk passeren. Ik ben heel tevreden met mijn tweede plaats, daar had ik vooraf voor getekend."

    

   Majerus maakte uiteindelijk het verschil op de schuine strook. "Dat ging daar niet zoals ik in mijn hoofd had. Majerus was daar veel sneller en het lukte me niet meer om dat gaatje te dichten. Op het einde had ik het lastig, want die intensiteit ben ik niet meer gewend. Maar ik kijk met een goed gevoel terug."

   Bekijk de reacties:

   Uitslag
   1. Christine Majerus (Lux)  
   2. Denise Betsema (Ned)  
   3. Ellen Van Loy  
   4. Loes Sels  
   5. Karen Verhestraeten  
   6. Rebecca Fahringer (VS)  
   7. Aida Nuno Palacio (Spa)  
   8. Suzanne Verhoeven  
   9. Lucia Gonzalez Blanco (Spa)  
   10. Pauliena Rooijakkers (Ned)  

   Fase per fase

   1. 14 uur 30. Majerus snelt naar de zege! Majerus haalt haar gram en gaat de laatste rechte lijn met een meter of 2 voorsprong in. De Luxemburgse steekt de armen in de lucht en wint! Betsema wordt tweede bij haar comeback. Van Loy vervolledigt het podium, Sels wordt vierde.
   2. 14 uur 30. Op de schuine kant probeert Majerus langs onder Betsema een peer te stoven. Ze snelt de Nederlandse voorbij en komt op kop. .
   3. Val. Over & out: Van Loy tuimelt op haar zijkant de modder in. Onze landgenote zal niet winnen. Intussen snellen Betsema en Majerus ervandoor. . 14 uur 28.
   4. 14 uur 26. Een beresterke Van Loy komt weer dichterbij en kan zowaar bijna komen aansluiten. We krijgen opnieuw een driestrijd.
   5. 14 uur 25. Van Loy lijkt na een slippertje te moeten passen vooraan. Ze geeft een 20-tal meter prijs. De winst lijkt tussen Majerus en Betsema te gaan.
   6. 14 uur 23. Laatste ronde! Majerus weigert te plooien. De Luxemburgse komt weer aansluiten bij Betsema met Van Loy in haar spoor.
   7. Tijdsverschil. Betsema blijft het volle pond geven en zet Van Loy en Majerus op 2". 14 uur 18.
   8. 14 uur 18. Betsema zet zich op kop. Denise Betsema wil Majerus en Van Loy onder druk zetten. De Nederlandse trekt het tempo enorm de hoogte in,haar metgezellen moeten hun tenen serieus uitkuisen om te volgen.
   9. 14 uur 16. Majerus had eerder deze week nog een steek in petto voor Denise Betsema. Toen bekend werd dat de Nederlandse weer het veld in mocht, reageerde Majerus geprikkeld op haar sociale media. Haalt ze vandaag haar gram op de fiets?
   10. 14 uur 12. Het drietal voorin blijft voorlopig goed samen. Luxemburgs kampioene Majerus blijft het tempo bepalen, Betsema en Van Loy volgen in haar spoor. De rest lijkt hopeloos te laat te komen voor een podiumplek.
   11. 14 uur 08. Verkeerde bandenkeuze Riberolle. Frans kampioene Riberolle startte goed, maar moest al 2 keer de materiaalzone in. Reden: 2 keer de verkeerde bandenkeuze. .
   12. 14 uur 07. Majerus bepaalt het tempo onder de 3 dames voorin. Betsema wint een plaatsje en dwingt Van Loy tot de staart van de groep.
   13. Tijdsverschil. Het koptrio heeft een mooie bonus op de eerste achtervolgster, genaamd Loes Sels. De winnares van vorig jaar zit op 10". 14 uur 03.
   14. 14 uur 01. Betsema sluit aan. We hebben een trio vooraan. Van Loy en Majerus voelen de hete adem van Betsema. Terwijl Betsema zich bij het duo voegt, trekt Van Loy de materiaalpost in.
   15. 13 uur 58. Van Loy en Majerus. Betsema zal het niet cadeau krijgen vandaag. Van Loy heeft intussen weer gezelschap gekregen van Majerus bij het ingaan van de derde ronde. Betsema volgt op enkele seconden.
   16. 13 uur 55. Van Loy ziet dat Betsema weer van de partij is en snelt ervan door. Onze landgenote pakt een seconde of 3 op Majerus. Betsema volgt op plek 4 op 6 seconden.
   17. 13 uur 52. Betsema sluit aan. In het begin van de tweede ronde komt Betsema met Riberolle weer aansluiten. We hebben een kopgroep van 8 rensters. Ook Loes Sels is mee.
   18. 13 uur 51. Einde ronde 1. Van Loy zet zich op kop en jaagt het tempo wat de hoogte in. Onze landgenote wordt gevolgd door Majerus en nog een 4-tal rensters. Riberolle en Betsema zitten op 5 seconden.