Alvarado schudt volhardende Kastelijn pas af in de laatste meters

  Losse crossen vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Gullegem
  einde
  startfinish
  0123456

   Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Gullegem haar tiende zege van het seizoen geboekt. Europees kampioene Yara Kastelijn verkocht haar huid duur, maar moest in een intense slotronde toch passen met de finish in zicht.

   Bekijk de ruime samenvatting:

   Kastelijn en Alvarado doken zij aan zij het veld in, de toon was meteen gezet. Niemand zou nog in staat zijn om over de twee Nederlandse toppers te gaan.

    

   Het tempo van Kastelijn lag in de eerste ronden erg hoog, Alvarado beperkte zich tot volgen. In een modderige strook ging plots het licht uit bij Kastelijn. Ze nam Alvarado mee in haar val, het tweetal krabbelde snel recht.

    

   De voorsprong op de amper 17-jarige Shirin van Anrooij kreeg even een tik, maar echt aansluiten kwam het toptalent niet.

    

   Met z'n tweeën gingen Alvarado en Kastelijn de slotronde in. Alvarado versnelde in de laatste modderstrook, leek de beslissing te forceren, maar met een indrukwekkende loopinspanning kwam de Europese kampioene alsnog terug.

    

   In de "sprint" was er daarna niets te doen aan Alvarado, goed voor haar 10e zege van het seizoen. Kastelijn kon niet volgen door een lekke band en daar baalde ze van. Van Anrooij werd derde op een tiental seconden.

   Reacties van Alvarado, Kastelijn en Van Anrooij:

   Uitslag
   1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned)  
   2. Yara Kastelijn (Ned)  
   3. Shirin van Anrooij (Ned)  
   4. Rebecca Fahringer (VS)  
   5. Ellen Van Loy  
   6. Manon Bakker (Ned)  
   7. Karen Verhestraeten  
   8. Loes Sels
    
   9. Clara Honsinger (VS)  
   10. Marion Norbert Riberolle (Fra)  

   Fase per fase

   1. 14 uur 33 match afgelopen
   2. 14 uur 33. Alvardo wint de sprint. Alvarado sprint met sprekend gemak weg van Kastelijn. Ze haalt het in Gullegem, goed voor haar 11e zege van het seizoen. Kastelijn is 2e, Van Anrooij 3e.
   3. 14 uur 32. We gaan naar een sprint. Alvarado draait als eerste de laatste rechte lijn in.
   4. 14 uur 31. Alvarado voert de druk op. Alvarado lijkt in het laatste modderstuk Kastelijn van zich af te schudden. De Europese kampioene haalt alles uit de kast en komt al lopend terug. Knap gedaan van allebei.
   5. 14 uur 28. Ook na de balkjes neemt niemand afstand. Gaan we naar een sprint?
   6. 14 uur 26. Ook de laatste passage in de zandbak verloopt voor de twee leiders zonder problemen. Wie laat als eerste in zijn kaarten kijken?
   7. Harde val Franck. In de achtergrond smakt Alicia Franck hard tegen een paaltje. De Belgische is even groggy, maar kan toch voort. 14 uur 25.
   8. Laatste ronde. Het zal in de laatste ronde moeten gebeuren. Kastelijn en Alvarado duiken zij aan zij de asfaltstrook in. 14 uur 24.
   9. 14 uur 23. De wissels van Fahringer verlopen niet optimaal. Voor de tweede keer gooit ze haar fiets in de materiaalpost zonder dat iemand die opraapt. Vreemd!
   10. 14 uur 20. Alvarado moet voet aan de grond zetten bergop. Kastelijn heeft het niet in de gaten en vergeet te versnellen.
   11. 14 uur 18. Kastelijn en Alvarado verwennen de fans met een goede passage door het zand. Fahringer en Van Anrooij hebben het moeilijker. De twee Nederlandse dames steken er duidelijk bovenuit vandaag.
   12. 14 uur 16. Nog twee ronden. Kastelijn en Alvarado zien een 2 op de teller aan de finishlijn staan. Voorlopig kan het nog alle kanten uit.
   13. 14 uur 15. Van Anrooij krijgt in de achtervolging op haar landgenotes weer het gezelschap van de Amerikaanse Fahringer. De twee volgen op 15 seconden van Alvarado en Kastelijn.
   14. 14 uur 12. De koplopers zijn elkaar waard voorlopig. Wie gooit als eerste een echt bommetje?
   15. 14 uur 11. Europees kampioene Kastelijn gaat vrij brutaal naar beneden op een heuveltje. Alvardo volgt in haar spoor.
   16. 14 uur 09. Einde ronde 3. Op het asfalt dicht Kastelijn de kloof op Alvardo. Die laatste kijkt vaak naar haar linkerhand na de valpartij van een ronde geleden. Heeft ze averij opgelopen?
   17. 14 uur 07. Alvarado zet Kastelijn onder druk na een fietswissel. Het lijkt beter te bollen in de materiaalpost dan ernaast.
   18. 14 uur 06. Fahringer rijdt nog altijd rond in vierde positie. In de achtergrond komt ook Jolien Verschueren, winnares van de eerste editie in Gullegem, ten val in de modder.
   19. 14 uur 03. Van Anrooij doet er alles aan om bij haar landgenotes te komen. Ze komt terug tot op 3 seconden.