Rastalent Fem van Empel (20) soleert naar de bloemen in seizoensopener in Kruibeke

  Exact Cross vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Kruibeke
  trophy Fem van Empel
  einde
  startfinish
  012345

  Fem van Empel heeft met overmacht de eerste veldrit van het seizoen gewonnen. In de Polderscross in Kruibeke, een Exact Cross, reed ze halfweg koers weg van Annemarie Worst. Niemand zag haar nog terug. Sanne Cant werd vierde.

  De grauwe wolken en de regenval hadden de voorbije dagen de komst van het nieuwe veldritseizoen aangekondigd. In Kruibeke mochten Sanne Cant en co. aan hun seizoen beginnen. Plassen en zompige modderstroken hadden van de Polderscross een waardige seizoensopener gemaakt.


  Voor de zege was het uitkijken naar een Nederlandse triootje: Fem van Empel, Annemarie Worst en Denise Betsema gingen in de pronostieken outsiders als Cant vooraf.


  Van Empel toonde al snel waarom. Ze ging hard van start, Worst moest zich dubbelplooien om het wiel van haar jonge landgenote te kunnen houden. Van Betsema was er voorin al snel geen sprake meer, zij verloor kostbare tijd door een schakelprobleem en zou derde worden.


  Worst en Van Empel vergezelden mekaar nog enkele ronden, maar halfweg koers vond Van Empel, nog altijd maar 20 jaar, het welletjes geweest. Met gezwinde tred stoomde ze weg van Worst, en na een machtige solo reed ze richting de eerste bloemen van het seizoen.


  Sanne Cant was achter het Nederlandse geweld the best of the rest. De Belgische kampioene reed naar een knappe vierde plaats, een hoopvolle start voor haar. Marion Norbert Riberolle was de tweede landgenote op plek 7.

  Uitslag Exact Cross Kruibeke (vrouwen)Uitslag Exact Cross Kruibeke (vrouwen)

    naamresultaat
  1Fem van Empelin 44'51"
  2Annemarie Worst1'11"
  3Denise Betsema1'24"
  4Sanne Cant2'20"
  5Aniek Van Alphen2'23"
  6Hélène Clauzel2'34"
  7Marion Norbert Riberolle2'50"
  8Marie Schreiber3'19"
  9Kiona Crabbé4'14"
  10Laura Verdonschot4'33"