• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke Eli Iserbyt is meteen op de afspraak in Rapencross in Lokeren

  Ethias Crosseinde
  Lokeren
  9/9
  01u 00m
  0123456789

   Eli Iserbyt heeft net als vorig jaar de eerste veldrit van het seizoen op zijn naam geschreven. In de Rapencross in Lokeren reed hij solo naar de overwinning. Toon Aerts nestelde zich tussen het leger van Pauwels Sauzen-Bingoal op de tweede plek. Thibau Nys haalde in zijn eerste cross bij de grote jongens de top 10 niet.

   In zijn eerste optreden bij de profs zag Thibau Nys helemaal achteraan hoe Tom Meeusen als eerste het veld in dook in Lokeren.

    

   Pauwels Sauzen-Bingoal nam niet veel later de cross in handen met vier renners. Eli Iserbyt prikte als eerste in de openingsronde, Toon Aerts had zijn start gemist en was niet mee. 

    

   In de derde van negen ronden versnelde Iserbyt een tweede keer. Niemand kon volgen en Laurens Sweeck speelde de perfecte ploegmaat in de achtergrond.

    

   Iserbyt soleerde daarna zonder problemen naar de zege. Aerts rolde in de achtergrond nog iedereen op, maar dichtbij Iserbyt kwam hij niet meer. Belgisch kampioen Sweeck werd derde.

    

   Thibau Nys kwam zichtbaar aangeslagen over de finishlijn. Hij kwam ten val in de slotfase en haalde de top 10 niet.

   Iserbyt: "Nog niet top, de regen speelde in mijn voordeel"

   • Eli Iserbyt: "Ik moest er in het begin toch wat inkomen. Toen zette ik mij op kop en kon ik een mooi tempo rijden. De ploegmaats hebben daarna hun werk perfect gedaan. Ik wist dat er grote verschillen mogelijk zouden zijn. Toon kwam nog wat dichter, maar ik maakte me geen zorgen. Ik ben nog niet top, de regen speelde in mijn voordeel. De echte versnelling zat er nog niet in, dat komt wel."
    
   • Toon Aerts: "Ik denk dat tweede het hoogst haalbare was vandaag. Ik heb Eli niet eens gezien. Mijn start was niet goed. Dat heb ik altijd de eerste cross. Daar verloor ik de wedstrijd. Eli was de sterkste, terugkomen zat er zeker niet in. Toch was ik beter dan verwacht, zeker na mijn val op het BK van vorige dinsdag."

    

   • Laurens Sweeck: "Ik voelde in het begin dat Eli rapper was. Zijn tweede aanval was de goede, daarachter nam niemand initiatief. Hij was duidelijk de sterkste vandaag en wij speelden het ploegenspel. Ik mag niet klagen over mijn vorm, podium is altijd goed."

   Rituitslag Ethias Cross Rapencross LokerenRituitslag Ethias Cross Rapencross Lokeren

     naamresultaat
   1Eli Iserbyt1u00'15"
   2Toon Aerts42"
   3Laurens Sweeck1'10"
   4Michael Vanthourenhout1'12"
   5Toon Vandebosch1'28"
   6Ryan Kamp1'32"
   7Lars van der Haar1'33"
   8Niels Vandeputte1'57"
   9Jim Aernouts1'48"
   10Jens Adams1'56"

   Iserbyt: "Ik wilde er meteen staan dit seizoen"

   Aerts (2e): "Door de stress schoot ik snel uit mijn pedaal"

   Sweeck (3e): "We hebben goed het ploegenspel gespeeld"

   Fase per fase

   1. 18 uur 30 match afgelopen
   2. 18 uur 26. Ook Thibau Nys is aan zijn laatste ronde begonnen. Nu komt het moeilijkste voor hem, hij is het natuurlijk niet gewoon om een vol uur te crossen. .
   3. Laatste ronde. Iserbyt begint aan zijn ereronde. Zijn voorsprong is geruststellend.  . 18 uur 22.
   4. 18 uur 19. De posities liggen vast: Iserbyt op 1, Aerts op 2, Sweeck op 3. .
   5. 18 uur 19. Iserbyt schiet eventjes uit zijn klikpedaal, maar gaat niet tegen de grond. Begint de vermoeidheid door te wegen? .
   6. 18 uur 16. Einde ronde 7. Nog twee ronden op de teller. De situatie ligt muurvast met Iserbyt op kop en Aerts in de achtervolging op ruim 30 seconden. Ook Laurens Sweeck rijdt alleen op de derde plaats. .
   7. 18 uur 12. De wedstrijd ligt een beetje in een definitieve plooi. Wat we ook onthouden na vandaag: het is een mooi parcours om in 2023 het BK te organiseren. .
   8. 18 uur 10. Ook Aerts heeft de 6e ronde achter zich gelaten. De voorsprong van Iserbyt is nu 37 seconden. .
   9. 18 uur 09. Einde ronde 6. In de gietende regen komt Iserbyt nog een keertje over de aankomstlijn. Nog drie ronden op de teller. .