Na Iowa en Waterloo schrijft Iserbyt ook Kruibeke op zijn palmares

  Ethias Crosseinde
  Kruibeke
  9/9
  01u 00m
  0123456789

   Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) is de sterkste crosser van het prille veldritseizoen. Na 2 Wereldbekerzeges in de Verenigde Staten maakte hij ook indruk in de Polderscross in Kruibeke. Net voor halfweg liet de 21-jarige crosser Belgisch kampioen Toon Aerts achter zich. Quinten Hermans werd 3e.

   Er is voorlopig niets te doen aan het blok van Pauwels Sauzen-Bingoal. Deze keer was het opnieuw Eli Iserbyt die mocht zegevieren. Zijn 3e overwinning al dit seizoen.

    

   De 21-jarige Iserbyt maakte in Kruibeke  meteen zijn intenties duidelijk. Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) dook nog als eerste het veld in, maar daarna was het al Iserbyt wat de klok sloeg. De West-Vlaming voerde voortdurend zelf de forcing en dat loonde. Na 3 rondes vormde zich een leiderstrio met daarin Iserbyt, Aerts en Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). 

    

   Die laatste moest de rol vooraan snel lossen na een ongelukkige val en dat was het signaal voor Iserbyt om het gaspedaal nog wat dieper in te drukken. Aerts kon niet meer volgen en kwam nooit meer in de beurt van neoprof Iserbyt. De Belgische kampioen finishte als 2e op meer dan een halve minuut van de winnaar. Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) vervolledigde het podium.

   De reacties bij onze collega's van VTM:

   Eli Iserbyt (1e): "Het was niet simpel. In het begin het ik zelf de schifting gemaakt. Het was jammer van de val van Michael Vanthourenhout. Daardoor moest ik vol rijden om Toon Aerts te lossen. Die spartelde flink tegen en ik moest diep gaan. Ik rij nu zo goed door die overwinningen in Amerika. Die hebben mij een boost gegeven. Binnenkort komt Mathieu terug en dan zal het waarschijnlijk meer aanklampen worden. Ik hoop dan toch even met hem mee te kunnen."

   Toon Aerts (2e): "Eli was gewoon sterker. Hij steekt er momenteel bovenuit. Als hij niet gaat stilvallen, kan hij nog even op dit elan verdergaan. Ik heb geprobeerd te winnen, maar het zat er vandaag niet in. Voor mij is het niet zo frustrerend om opnieuw niet te winnen. Een 2e plaats achter Eli is ook mooi."

   Quinten Hermans (3e): "Ik heb een goede koers gereden, maar ik kwam tekort als die mannen echt doortrokken. Momenteel is hun ploeg (Pauwels Sauzen-Bingoal) gewoon sterker."

   Uitslag
   1. Eli Iserbyt     
   2. Toon Aerts    
   3. Quinten Hermans    
   4. Michael Vanthourenhout    
   5. Jens Adams    
   6. Jim Aernouts    
   7. Thomas Pidcock (GBR)    
   8. Thijs Aerts    
   9. Nicolas Cleppe    
   10. Tom Meeusen    

   Fase per fase

   1. 16 uur 06 match afgelopen
   2. 16 uur 01. Michael Vanthourenhout, de man die in ronde 3 ten val kwam, wordt nog 4e.
   3. 16 uur . Aerts 2e, Hermans 3e. Toon Aerts finish op een goeie halve minuut van Iserbyt. Quinten Hermans vervolledigt op meer dan 1 minuut het podium.
   4. 15 uur 59. Iserbyt wint! Eli Iserbyt deelt wat handjes uit aan het publiek op weg naar zijn 3e zege van het seizoen! Na Waterloo en Iowa wint hij nu ook in Kruibeke.
   5. 15 uur 58. Manager Jurgen Mettepenningen staat al breed te glimlachen. Het is opnieuw bingo voor zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal.
   6. 15 uur 52. Einde ronde 8, laatste ronde! Iserbyt begint met een geruststellende voorsprong aan de slotronde. Aerts volgt op 29", Hermans op 59". Daarna is het een grote leegte.
   7. 15 uur 50. Iserbyt blijft foutloos. Dit mag niet meer misgaan voor de jonge West-Vlaming, die over 10 dagen zijn 22ste verjaardag viert.
   8. 15 uur 46. Einde ronde 7. Nog 2 rondes heeft Iserbyt voor de boeg. Aerts geeft opnieuw terrein prijs: 19".
   9. 15 uur 43. Morgen staat er met de Superprestige-opener in Gieten een klassementscross op het programma, maar niemand rijdt hier op dit moment met morgen in het achterhoofd rond.
   10. 15 uur 43. In de zandbak moet Aerts 2 keer uit zijn klikpedaal. Zo loopt het verschil nog een klein beetje op.
   11. 15 uur 41. We zien Michael Vanthourenhout intussen na 6 rondes als 6e over de streep komen, op 1'21" van de leider.
   12. Aerts op 14", Hermans op 30". Aerts vecht voor wat hij waard is, maar komt voorlopig niet veel dichter. 15 uur 40.
   13. 15 uur 39. Einde ronde 6. Zonder pech of valpartijen lijkt het podium vast te liggen. Tussen de renners zijn het grote gaten. Iserbyt rijdt op 1, Aerts op 2 en Hermans op 3. .
   14. 15 uur 33. Einde ronde 5. Aerts heeft deze ronde nog 4 seconden extra moeten prijsgeven. De kloof bedraagt momenteel 13 seconden. .
   15. 15 uur 32. Achter Iserbyt en Aerts rijdt Quinten Hermans op plaats 3. Tom Pidcock zit wat verderop op plaats 4. Van Michael Vanthourenhout voorlopig geen spoor meer vooraan.
   16. 15 uur 32. Iserbyt maakt indruk. We zien een ontketende Iserbyt aan het werk. Het heeft er alle schijn van dat hij vandaag zijn 3e zege van het seizoen zal boeken.
   17. 15 uur 29. U weet het wellicht, maar Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn er nog niet bij. Van Aert revalideert nog steeds van zijn val in de Tour. Van der Poel maakt in principe over 10 dagen zijn rentree in het veld.