Ga naar de inhoud
Het is de 9e zege van het seizoen voor Iserbyt.

Kalender Ethias Cross

datum cross winnaar winnares
08/09/19 Eeklo L.Sweeck Kaptheijns
05/10/19 Meulebeke M. Vanthourenhout Alvarado
12/10/19 Kruibeke Iserbyt Worst
26/10/19 Beringen Hermans Worst
07/12/19 Essen Hermans Vos
30/12/19 Bredene Van der Poel Cant
05/02/20 Maldegem Iserbyt Worst
16/02/20 Hulst Iserbyt Alvarado

Iserbyt wint vliegmeeting na spannend duel met modelploegmaat Vanthourenhout

 wo 5 februari 2020 16:03
Ethias Cross: Parkcross
Exact Cross
10 rondes
15:00 Maldegem
Eli Iserbyt
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 10

    Eli Iserbyt heeft de eerste cross na het WK gewonnen. De West-Vlaming won de razendsnelle cross in Maldegem. Michael Vanthourenhout liet eerst het gat vallen en nam daarna nog de handschoen op tegen zijn eigen ploegmaat. Iserbyt hield uiteindelijk stand.

    Pauwels Sauzen-Bingoal speelt het overwicht perfect uit

    Zo zwaar het parcours in Zwitserland was, zo technisch was de omloop in Maldegem. Het gevolg van een uurtje draaien, keren en optrekken: de eerste helft van de eerste cross na het WK was een gesloten en tactisch steekspel.

     

    Een peloton van meer dan 10 crossers werd voortdurend op een lint getrokken en pas even voorbij halfweg kwam er eindelijk wat afscheiding.

     

    Eli Iserbyt had na een goeie passage in het zand een gaatje te pakken en ploegmaat Michael Vanthourenhout muilkorfde professioneel de concurrentie.

     

    Vanthourenhout was in de achtergrond een blok aan het been van Quinten Hermans en co. Toen de kaars van de concurrentie aan het uitdoven was, ging Vanthourenhout op zoek naar de tweede plaats (en leider Iserbyt?). Een eerste poging was te risicovol, de tweede onderneming was wel vruchtbaar.

     

    Vanthourenhout voelde zich helemaal in zijn sas en leek koploper Iserbyt nog te bedreigen. Hij kwam tot op een 8-tal seconden, maar de leider gaf geen krimp en veroverde zijn 9e overwinning van het seizoen. 

    "We hebben het goed gespeeld"

    "Michael en ik wisten vooraf dat dit een rondje voor ons was", reageerde winnaar Eli Iserbyt.

     

    "De eerste helft van deze cross was redelijk lastig, want na het WK had ik toch twee dagen niet te veel gedaan. Maar ik ben blij dat ik redelijk makkelijk kon wegrijden."

     

    "We hebben het goed gespeeld met de ploeg", lachte Michael Vanthourenhout. "Iemand maakte een foutje in de zandbak en Eli was weg."

     

    "Ik probeerde alleen naar hem te rijden, maar ik heb me ingehouden. In de laatste 2 ronden heb ik dan toch nog eens vol aangezet. Maar Eli was al te ver. Ik had een mikpunt, maar ik moest me ook even herzetten. Ik ben tevreden met deze tweede plaats."

    Rituitslag Ethias Cross

    naamresultaat
    1
    Eli Iserbyt
    1u01'12"
    2
    Michael Vanthourenhout
    op 10"
    3
    Toon Aerts
    13"
    4
    Corné van Kessel
    13"
    5
    Lars van der Haar
    19"
    6
    Tom Meeusen
    24"
    7
    Quinten Hermans
    32"
    8
    Laurens Sweeck
    42"
    9
    David van der Poel
    48"
    10
    Ryan Kamp
    59"

    Fase per fase

    16:01
    Aerts en Van Kessel sprinten voor de derde plaats. De bronzen medaille van het WK wringt zich door een piepklein gaatje. Niet te zeggen wie derde geworden is.
    16:01

    Finish!

    Eli Iserbyt wint deze razendsnelle en spannende cross. Even voorbij halfweg reed hij weg en ploegmaat Michael Vanthourenhout speelde het spelletje uitstekend mee. Diezelfde Vanthourenhout ging daarna Iserbyt nog het vuur aan de schenen leggen, maar Iserbyt gaf de zege niet meer uit handen.
    15:59
    Alleen pech of een val zal Iserbyt nog kunnen afstoppen. Knap hoe hij standhoudt!
    15:57
    Iserbyt voelt natuurlijk Vanthourenhout ademen en blijft zich geven met zijn kleine beentjes. Hij maakt ook geen foutjes. Mogen we Iserbyt toch opschrijven? Spannend is het alleszins!
    15:56
    Vanthourenhout klieft weergaloos door het zand. We doen er weer een secondje (of zelfs twee) af.
    15:55

    Einde ronde 9

    Daar is de laatste ronde! Het verschil tussen koploper Iserbyt en ploegmaat Vanthourenhout: 9 seconden. Vooral de laatste lijkt te vliegen, maar geraakt hij ver genoeg met zijn vleugels?
    15:54
    8 seconden, dat is het verschil tussen de ploegmaats. Het kan nog alle kanten uit...
    15:53
    Vanthourenhout knabbelt een beetje aan zijn achterstand. Ploegleider De Clercq: "Ze mogen samenkomen. Ze komen goed overeen."
    15:51
    Hij heeft het proper gespeeld, want Vanthourenhout heeft zijn benen doen zwijgen toen hij de rest niet kon losgooien. Dat is nu wel gelukt en we zijn toch benieuwd wat een eventuele samensmelting voorin zal veroorzaken. Ziet Iserbyt Vanthourenhout wel graag komen?
    15:50

    Iserbyt versus Vanthourenhout

    Eén renner kan de kloof nog dichten: ploegmaat Vanthourenhout. De West-Vlaming is de rest nu toch kwijtgespeeld en gaat inderdaad op zoek naar koploper Iserbyt.
    15:49

    Einde ronde 8

    Vanthourenhout heeft de boel lam gelegd en dat zien we aan de bonus van Iserbyt. Twee ronden van het einde geeft de chronometer 13 seconden aan. De voorsprong is dus bijna verdubbeld.
    15:48
    Bij de achtervolgers wordt er nu gerekend: ook Sweeck, Van der Haar en Meeusen willen aanpikken. Iserbyt is weg, zo lijkt het wel.
    15:47
    Het tempo zakt bij achtervolgers Vanthourenhout en Hermans, die Aerts en Van Kessel zien aansluiten. Dat speelt alleen maar in de kaart van Iserbyt, van wie de voorsprong groeit.
    15:45

    Vanthourenhout temporiseert

    Vanthourenhout beseft dat Hermans te dicht blijft hangen en houdt weer in. Deze cross is op zijn lijf geschreven en hij zit wellicht met goeie benen, maar Vanthourenhout zal zich aan het ploegenspel moeten houden.
    15:44
    Vanthourenhout voelt misschien dat de kaars van Hermans wat aan het uitdoven is en legt de Tormans-renner op zijn beurt aan de rekker. Hij gaat nu zowaar op zoek naar Iserbyt, maar neemt ook een risico. Hermans kan op die manier misschien meesluipen. Het glas is halfvol of halfleeg...
    15:43
    Het verschil na 7 ronden: 7 seconden. Dat is op dit razendsnelle parcours al behoorlijk veel.
    15:43

    Einde ronde 7

    Vanthourenhout is de perfecte stoorzender in het achtervolgingswerk van Hermans op Iserbyt. Het ziet er steeds beter uit.
    15:41
    Hermans oogt nog strijdvaardig, maar heeft al veel gegeven in de eerste helft van deze cross. Hij laat zich ook op een slipper betrappen, waarna Vanthourenhout weer de modelploegmaat speelt. De West-Vlaming doet het voorbeeldig.