Ontketende Brand boekt 20e zege van het seizoen na ware demonstratie in Sint-Niklaas

  Ethias Cross vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Sint-Niklaas
  trophy Lucinda Brand
  einde
  startfinish
  0123456

   Lucinda Brand heeft in Sint-Niklaas haar 20e (!) zege van het seizoen geboekt. De Europese kampioene trok er in de 3e ronde alleen op uit en reed alles en iedereen in de vernieling. Sanne Cant werd bij haar terugkeer meteen knap 5e.

   Bekijk de laatste ronde in Sint-Niklaas:

   Na een coronabesmetting vierde Belgisch kampioene Sanne Cant in Sint-Niklaas haar terugkeer in het veld.

   Toch waren het opnieuw de Nederlandse vrouwen die de wedstrijd meteen in handen namen. Annemarie Worst stuwde het tempo de hoogte in en kreeg Brand, Betsema en Van Alphen mee in haar zog.

   Lang bleef het Nederlandse kwartet echter niet bij elkaar, want na een foutje van Betsema trok Brand er in de 3e ronde plots alleen op uit.

   Het was het sein voor de Europese kampioene om de gashendel helemaal open te draaien en nooit meer om te kijken.

   Aan de finish hield de grote slokop uiteindelijk een halve minuut over op dichtste belager Annemarie Worst. Sanne Cant eindigde als eerste Belgische nog net in de top 5.

   Lucinda Brand: "20 is een mooier getal dan 19"

   Lucinda Brand: "We hadden al gezegd dat 20 een mooier getal is dan 19, maar iedere keer blijft het wel bijzonder als het lukt. Mijn voorsprong bleef lang wat hangen, waardoor het zaak was om foutloos te blijven. Hopelijk kunnen we morgen (Oostmalle) het seizoen nog mooi eindigen."

   Rituitslag Waaslandcross (vrouwen)Rituitslag Waaslandcross (vrouwen)

     naamresultaat
   1Lucinda Brand49'19"
   2Annemarie Worst30"
   3Denise Betsema44"
   4Aniek Van Alphen1'25"
   5Sanne Cant2'26"
   6Zoe Backstedt2'56"
   7Alicia Franck3'40"
   8Marion Norbert Riberolle3'57"
   9Marie Schreiber4'02"
   10Suzanne Verhoeven4'05"

   Fase per fase

   1. 14 uur 35. Brand heerst in Sint-Niklaas! Na een ware demonstratie boekt Lucinda Brand haar 20e zege van het seizoen. Worst en Betsema vervolledigen het podium. .
   2. 14 uur 24. LAATSTE RONDE. Bij het ingaan van de laatste ronde heeft Brand een voorsprong van exact 20 seconden op Worst. Alleen een val kan de leidster nog van de overwinning houden. .
   3. 14 uur 24. Lucinda Brand is ongenadig vandaag en begint nu ook enkele rensters te dubbelen. Annemarie Worst komt voorlopig geen meter dichter bij de Europese kampioene. .
   4. 14 uur 18. Ronde 5. Brand bouwt haar voorsprong op Worst ondertussen uit tot 18 seconden. Betsema krijgt nog 7 seconden meer aangesmeerd. Is de kloof definitief geslagen? .
   5. 14 uur 15. Worst versus Brand. Ondertussen moet Betsema opnieuw even voet aan grond zetten, waardoor Worst haar landgenote kan achterlaten. Wordt het een tweestrijd hier in Sint-Niklaas? .
   6. 14 uur 09. Lucinda Brand lijkt niet van plan nog om te kijken en zet Betsema en Worst al op meer dan 10 seconden. Cant rijdt in de achtervolgende groep ondertussen weg van Backstedt. .
   7. 14 uur 05. Een foutje van Betsema zorgt ervoor dat Brand opnieuw enkele meters kan uitlopen. De Europese kampioene lijkt vandaag opnieuw de sterkste.  .
   8. 14 uur . Ronde 3. Bij het ingaan van de 3e ronde krijgen we een kopgroep van 4: - Brand - Worst - Betsema - Van Alphen  .
   9. 13 uur 56. Bij het ingaan van ronde 2 lijken Brand en Worst er met twee vandoor te gaan. Betsema heeft veel werk voor de boeg om opnieuw voorin te kunnen aansluiten. Cant en Norbert Riberolle rijden op plek 6 en 7 rond. .
   10. 13 uur 51. Worst trekt er alleen op uit, maar krijgt Brand mee in haar zorg. Betsema moet enkele lengtes laten. .
   11. 13 uur 45. START. Het startschot weerklinkt in Sint-Niklaas. Sanne Cant is meteen goed weg en rijdt op plek 5 rond. .
   12. 12 uur 04. Start om 13u45. Het startschot bij de vrouwen weerklinkt om 13u45. Wie niets van de wedstrijd wil missen kan hier alles volgen via de livestream of de fase per fase. Ook op Eén hoeft u geen seconde te missen. .
   13. 12 uur 01. Wat kan Sanne Cant bij terugkeer? In tegenstelling tot bij de mannen vallen er bij de vrouwen niet zoveel grote afwezigen op te merken.  Zo komen naast Lucinda Brand en titelverdedigster Denise Betsema ook Annemarie Worst, Manon Bakker en Sanne Cant aan de start. Ceylin Alvarado is er net zoals vorige week opnieuw niet bij. .
   14. 12 uur 01.