Denise Betsema rondt knap ploegenwerk af in Rapencross van Lokeren

  Ethias Cross vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Lokeren
  trophy Denise Betsema
  einde
  startfinish
  0123456

   Denise Betsema heeft de eerste veldrit van het seizoen gewonnen. In een kopgroep met drie Nederlandse vrouwen liet haar ploeggenote Van Empel in de laatste ronde een gaatje, Betsema bedankte en rondde het ploegenwerk goed af.

   Meteen namen de dames van Pauwels Sauzen-Bingoal en 777 de cross in handen. Een kopgroep van vier met Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Denise Betsema en Fem van Empel reed weg van de concurrentie.


   Drie ronden lang hielden de Nederlanders elkaar gezelschap, tot Van der Heijden een schuiver maakte in tweede positie. Van Empel profiteerde optimaal en plaatste een versnelling. In de achtergrond knapte Van Alphen het vuile werk op in de achtervolging.

    

   Van Empel probeerde in een spannende slotronde weg te springen van haar collega's. Dat lukte niet en dus liet ze slim een gaatje voor Betsema in de laatste hectometers. 

    

   Denise Betsema bedankte haar ploeggenote en viert haar eerste overwinning. Van Empel is tweede, Van Alphen vervolledigt het Nederlandse podium.

   Rituitslag Rapencross Lokeren (vrouwen)Rituitslag Rapencross Lokeren (vrouwen)

     naamresultaat
   1Denise Betsemain 42'44"
   2Fem van Empelop 1"
   3Aniek Van Alphen2"
   4Yara Kastelijn48"
   5Inge van der Heijden50"
   6Hélène Clauzel53"
   7Anna Kay1'12"
   8Alicia Franck1'44"
   9Manon Bakker2'02"
   10Maud Kaptheijns2'25"

   Betsema: "Jammer dat andere toppers er nog niet waren"

   "Het is jammer dat ik me nog niet kan meten met toppers als Alvarado en Brand", opent Denise Betsema haar verhaal na de wedstrijd. "Maar dit is een mooie start van het seizoen die veel vertrouwen geeft."

    

   Toch kreeg de Nederlandse haar zege niet in geschenkverpakking. "Er werd vandaag heel hard gereden vooraan. Het was een erg lastig rondje, dat er bij de start anders bij lag dan tijdens de verkenning."

    

   "Vanaf dat het rondje wat vertrouwd voelde, raakte ik ook beter in mijn ritme", meent Betsema. "Om het seizoen zo te beginnen, kan je alleen van dromen."

   Lees ook:

   Fase per fase

   1. 16 uur 57 match afgelopen
   2. 16 uur 53. Betsema pikt weer aan, Van Alphen zet nog maar eens aan. Wordt het een sprint of toch nog een solo? .
   3. 16 uur 53. Betsema moet een voetje aan de grond zetten. Weg overwinningskansen? .
   4. 16 uur 52. Van Alphen hoort de bel en geeft er een stevige ruk aan. Van Empel en Betsema doen er alles aan om haar spoor te volgen. .
   5. 16 uur 49.
   6. 16 uur 48. Betsema verhoogt het tempo, haar medevluchters hebben moeite om aan te pikken. Is dit de beslissende versnelling? .
   7. 16 uur 44. De kloof is weg! Van Empel wordt ingerekend door - uitgerekend - ploeggenote Betsema. In de achtervolging deed Van Alphen het zwaarste werk, Betsema rondt de laatste meters naar het wiel van haar teamgenote. .
   8. 16 uur 42. Aniek van Alphen zet alles op alles in de achtervolging en zet zo ook de snelste rondetijd achter haar naam. .
   9. Van Empel er alleen vandoor. In een scherpe bocht zorgt een valpartij van Van der Heijden voor oponthoud in de kopgroep. Fem van Empel profiteert en versnelt. . 16 uur 36.
   10. Broodnodige wissel Betsema. Denise Betsema moest wel wisselen, want er was een remkabel losgekomen van haar fiets. . 16 uur 35.
   11. 16 uur 34.
   12. 16 uur 33. Denise Betsema rijdt de materiaalpost binnen en moet even alles geven om weer aan te haken bij de kopgroep. .
   13. 16 uur 30. Kopgroep van 4. Denise Betsema, Fem van Empel, Aniek van Alphen en Inge van der Heijden vormen een volledig Nederlandse kopgroep en rijden verder weg van het pak. .
   14. 16 uur 27.
   15. 16 uur 26. Mijn ketting zat vast en ik kreeg hem niet meteen los. Ik had mijn eerste wedstrijd anders ingebeeld. Volgende week beter! Ellen Van Loy aan VTM.
   16. 16 uur 25. Van Alphen springt over de balkjes en pakt daarmee telkens een paar meter voorsprong op Van der Heijden en Betsema. .
   17. Van Loy moet opgeven. Met materiaalpech wordt Ellen Van Loy in beeld genomen. Haar eerste cross van het seizoen zit er al na een vijftal minuutjes op. . 16 uur 22.
   18. 16 uur 21. Daar is Betsema. Betsema komt vooraan aansluiten. Er zitten vier duo's aan de kop van de koers. Wordt het een tactisch steekspel? .
   19. 16 uur 18. De dames van 777 voeren het tempo op. Enkel Van Empel kan volgen. Denise Betsema en Yara Kastelijn hebben niet de beste start gemaakt. .
   20. 16 uur 17.