Zonder Nederlandse toppers is Leuven de speeltuin van Anna Kay

  Exact Cross vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Leuven
  trophy Anna Kay
  einde
  startfinish
  0123456

   In haar 2e wedstrijd sinds haar comeback na een gebroken sleutelbeen heeft Anna Kay meteen victorie kunnen kraaien. De Britse profiteerde in Leuven optimaal van de afwezigheid van de meeste toppers, die al richting Tabor zijn vertrokken.

   Zowel bij de mannen als de vrouwen lieten bijna alle grote namen de Ethias-cross in Leuven links liggen, omdat de dubbel met Tabor logistiek een nachtmerrie is. De grootste buitenlandse naam was Anna Kay, die pas in Niel haar comeback maakte sinds een sleutelbeenbreuk.

    

   Ellen Van Loy, bijna 20 jaar ouder, kon dankzij haar snelle start nog even in het zog van Kay blijven, maar de Britse liep daarna gestaag uit. Ze maakte slechts één slippertje op de zware, modderige omloop.

    

   Achter Kay en Van Loy moest Laura Verdonschot met een andere Britse, Amira Mellor, vechten om de laatste podiumplaats. In de laatste ronde ging ze er dan toch over.

    

   "Mijn technische bagage heeft me vandaag geholpen", zegt winnares Kay. "Dit was misschien wel mijn beste wedstrijd van het seizoen. Alles klopte wat ik deed. Dat ik in mijn 2e cross na mijn comeback al kan zegevieren verrast mij."

   Rituitslag Ethias Cross Leuven (vrouwen)Rituitslag Ethias Cross Leuven (vrouwen)