Indrukwekkende Yara Kastelijn triomfeert op mijnterril in Beringen

  Ethias Cross vrouweneinde
  Beringen
  6/6
  00u 45m
  0123456

   Yara Kastelijn heeft de Ethias Cross in Beringen op haar naam geschreven. De Nederlandse reed in de zware veldrit op de imposante mijnterrill in Beringen van start tot finish aan de leiding.

   Pittige omstandigheden toch in Beringen, niet alleen door de loodzware omloop op de mijnterril, maar ook door de warme temperaturen.

   Yara Kastelijn leek er evenwel geen last van te hebben en schoot als een raket uit de startblokken. De Nederlandse bleek over een uitstekend stel klimmersbenen te beschikken en sloeg al in de 1e ronde een kloofje op haar landgenotes Shirin van Anrooij en Denise Betsema.

   Kastelijn versaagde niet en was duidelijk de sterkste bergop, zodat ze op kousenvoeten haar voorsprong kon uitdiepen. Halfweg koers was het verschil al opgelopen tot zo'n 20 seconden.

   Wat Van Anrooij en Betsema ook probeerden, ze kwamen geen spatje dichter op Kastelijn, die onbedreigd naar haar eerste overwinning van het seizoen snelde. Van Anrooij finishte als tweede. Betsema, de winnares van vorig seizoen, mocht als 3e mee op het podium.

   Rituitslag Ethias Cross BeringenRituitslag Ethias Cross Beringen

     naamresultaat
   1Yara Kastelijnin 44'08"
   2Shirin Van Anrooij17"
   3Denise Betsema40"
   4Fem van Empel (Ned)1'14"
   5Aniek Van Alphen1'31"
   6Alicia Franck3'15"
   7Maud Kaptheijns3'30"
   8Anna Kay3'54"
   9Karen Verhestraeten5'02"
   10Marthe Truyen5'07"