• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brand peuzelt Kastelijn op in slotronde en wint in Kruibeke

  Ethias Cross vrouweneinde
  Kruibeke
  6/6
  00u 45m
  0123456

   Lucinda Brand heeft haar ploeg een eerste crosszege van het seizoen geschonken. De Nederlandse van de Telenet Baloise Lions ging in de slotronde op en over Yara Kastelijn en won zo in Kruibeke. Denise Betsema was de derde Nederlandse op het podium.

   Een ronde lang mochten de Belgen hopen op een feest in Kruibeke. Belgisch kampioene Sanne Cant dook als eerste het veld in en nam in haar zog ook Ellen Van Loy mee. Ook de Britse Anna Kay schoof mee. Maar het mooie liedje duurde niet lang want na de openingsronde namen de Nederlanders over.

    

   Yara Kastelijn leek de sterkste vrouw in koers en ging er in de tweede ronde alleen vandoor. De Europese kampioene reed haar eigen tempo en dat leek te zullen volstaan voor de zege want in de achtervolging kregen Brand en Betsema het gaatje niet gedicht.

    

   Tot in de slotronde. Brand had nog wat energie in de tank en ging alleen op zoek naar haar landgenote. Die maakte op een slecht moment een slipper en zo kon Brand in haar wiel komen. Een mentale klap voor Kastelijn die de zege al uit haar vingers zag glippen. Ze boog het hoofd en Brand reed naar haar eerste zege van het seizoen.

   Rituitslag PolderscrossRituitslag Polderscross

     naam
   1Lucinda Brand
   2Yara Kastelijn
   3Denise Betsema
   4Aniek Van Alphen
   5Manon Bakker
   6Anna Kay
   7Sanne Cant
   8Laura Verdonschot
   9Ellen Van Loy
   10Marion Norbert Riberolle

   Fase per fase

   1. 17 uur 01 match afgelopen
   2. 17 uur . Het is een mentale opdoffer voor Kastelijn. Ze moet Brand meteen laten rijden. Het lijkt voorbij voor de Europese kampioene na bijna een hele wedstrijd op kop. .
   3. 16 uur 59. Brand is erbij! Voilà! Brand heeft Kastelijn te pakken. We krijgen nog een halve ronde een tweestrijd. .
   4. 16 uur 58. Slippertje. Oeps, een foutje van Kastelijn. Ze schuift even weg en zo komt Brand helemaal in haar nek hijgen. Spanning in de slotronde! .
   5. 16 uur 57. Betsema moet zich neerleggen bij plaats drie. Zij heeft Brand moeten laten gaan. Komt de renster van Telenet Baloise Lions nog bij Kastelijn? .
   6. 16 uur 54. Laatste ronde. De overwinning komt dichtbij voor Kastelijn. Ze duikt 9 seconden voor Brand de slotronde in. .
   7. 16 uur 50. Status quo vooraan de koers. De achtervolgers moeten zich reppen want de laatste ronde komt eraan. .
   8. Opgave. De opgave van Shirin van Anrooij wordt gemeld. Ze pinkt een traantje weg op pad naar de camper. . 16 uur 48.
   9. 16 uur 47. 8 seconden. Kastelijn kijkt even achterom. Ze ziet Brand naderen op 8 seconden. Betsema volgt drie seconden later. De zege is nog niet binnen voor Kastelijn. .
   10. 16 uur 44. De twee achtervolgsters komen niet dichter bij Kastelijn. De Europese kampioene rijdt haar eigen tempo en schuwt de risico's alleen voorin. .
   11. 16 uur 40. We zijn halfweg deze cross. De Nederlandse vrouwen zijn opnieuw dominant. .
   12. 16 uur 38. Brand en Betsema zetten nu samen koers naar het achterwiel van leider Kastelijn. Krijgen ze haar nog te pakken of is de vogel gaan vliegen? .
   13. Mechanische pech. Een baaldag voor Jolien Verschueren. Ze heeft materiaalpech en moet een heel eind lopen. Ze wordt al gepasseerd door de leidster. . 16 uur 35.
   14. 16 uur 32. Denise Betsema probeert de kloof op Kastelijn te overbruggen. Ook Brand schuift voorbij Kay.  .
   15. 16 uur 32. Cant in de problemen? Na een hele sterke openingsronde heeft Cant al heel wat terrein prijsgegeven. Ze heeft al een halve minuut achterstand op leider Kastelijn, maar ze dreigt ook de voeling te verliezen met de achtervolgende groep. .
   16. 16 uur 29. Yara Kastelijn probeert haar gezel achter te laten net voor het ingaan van de derde ronde. Is ze de Britse kwijt? .
   17. 16 uur 28. Anna Kay is een van de weinige vrouwen die hier de grachten al rijdend kan overbruggen. Kan ze daarmee straks een verschil maken? .
   18. 16 uur 25. Een gaatje. Kastelijn en Kay zijn op dit moment een tikkeltje sneller dan de concurrentie. Ze hebben een gaatje van enkele meters te pakken. Daarachter verzamelt een groter groepje met o.a. Cant en Van Loy. .
   19. 16 uur 24. Kastelijn op 1. Bij het ingaan van de tweede ronde zijn de kaarten een beetje herschud. Kastelijn heeft de koppositie genomen. In haar wiel zit Kay. Cant is weggezakt naar de derde positie. .
   20. Val. Ellen Van Loy gaat in de eerste ronde tegen de vlakte. Ze valt op haar knie maar lijkt wel voort te kunnen fietsen en houdt zelfs haar derde plaats gewoon vast. . 16 uur 22.
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   crossLokeren - Lokeren5 rondes
   Kruibeke - Kruibeke6 rondesLucinda Brand
   CrossBeringen - Beringen7 rondesDenise Betsema
   LeuvenLeuven - Leuven7 rondesCeylin del Carmen Alvarado
   EssenEssen - Essen5 rondesMarianne Vos
   CrossEeklo - Eeklo6 rondesDenise Betsema
   PaulBredene - Bredene5 rondesKata Blanka Vas
   Sint-NiklaasSint-Niklaas - Sint-Niklaas6 rondesDenise Betsema