• home
 • video
 • pas verschenen

  Indrukwekkende Denise Betsema soleert naar de zege in Beringen

  Ethias Cross vrouweneinde
  Beringen
  7/7
  00u 45m
  01234567

   Denise Betsema heeft met groot machtsvertoon de Ethias Cross in Beringen gewonnen. De Nederlandse reed al in de 1e ronde weg van de concurrentie en keek niet meer om.

   Denise Betsema had tot nog toe al een handvol ereplaatsen verzameld dit seizoen, maar leek vastberaden om in Beringen haar eerste seizoenszege te behalen.

    

   Al in de 1e ronde dook ze op in de spits van de wedstrijd. Daarbij duldde ze even het gezelschap van Inge van der Heijden, maar die moest al snel de rol lossen.

    

   In de achtervolging ontstond een groepje met Alvarado, Lechner en Worst. Dat trio slaagde er evenwel niet in om te naderen op Betsema, die haar voorsprong zelfs mondjesmaat uitdiepte en op indrukwekkende wijze naar de overwinning soleerde.

    

   In het gevecht om de tweede plaats maakte Worst nog een stuurfout in de voorlaatste bocht, waardoor ze uiteindelijk pas 7e werd. Alvarado klopte Lechner in de strijd om de tweede plaats.

   Rituitslag Be-Mine Cross vrouwenRituitslag Be-Mine Cross vrouwen

     naamresultaat
   1Denise Betsema49'35"
   2Ceylin del Carmen Alvarado56"
   3Eva Lechner57"
   4Yara Kastelijn1'27"
   5Shirin Van Anrooij1'30"
   6Aniek Van Alphen1'32"
   7Annemarie Worst2'08"
   8Inge van der Heijden2'23"
   9Anna Kay2'34"
   10Alicia Franck2'59"

   Fase per fase

   1. 16 uur 50. Worst valt! In de laatste meters van de afdaling probeert Worst nog een gaatje te slaan en dat breekt haar zuur op. Ze valt en moet met een defecte fiets naar de finish hollen. Alvarado klopt Lechner in de strijd om de tweede plaats. .
   2. 16 uur 49. Betsema wint! Denise Betsema pakt haar eerste zege van het seizoen na een indrukwekkende solo op het loodzware parcours in Beringen. De Nederlandse reed de concurrentie op ruime afstand. .
   3. 16 uur 47. Denise Betsema heeft voor de laatste keer de klim naar de top van de terril achter de kiezen. Als ze nu rechtop blijft in de afdaling is de buit binnen. .
   4. 16 uur 45. Kastelijn aan de rekker. We moeten onze woorden inslikken: daar is Kastelijn weer. Ze nestelt zich weer in het groepje van Alvarado en kan zo dadelijk mee gaan sprinten voor het podium. .
   5. 16 uur 44. De achtervolgsters zijn Yara Kastelijn weer kwijt. Mogelijk heeft die toch even op haar adem getrapt door de aansluiting te willen maken. .
   6. 16 uur 42. Denise Betsema is aan haar laatste rondje begonnen. Wat een sterke race rijdt de Nederlandse hier vandaag! .
   7. 16 uur 38. Kastelijn schuift op. Yara Kastelijn heeft haar tweede adem gevonden. Ze maakt de sprong naar Alvarado, Lechner en Worst en neemt meteen de koppositie van het achtervolgende groepje. .
   8. 16 uur 36. Op 1'07" van Betsema komen Alvarado, Lechner en Worst door aan de finish. Verderop zien we ook Van Anrooij en Kastelijn nog stevig gas geven. .
   9. 16 uur 36. Nog twee rondjes. Denise Betsema passeert weer aan de finish. Nog twee rondjes scheiden de Nederlandse van de overwinning. Enkel materiaalpech of een valpartij kunnen daar nog een stokje voor steken. .