• home
 • video
 • pas verschenen

  Europees kampioene Worst demonstreert, wereldkampioene Cant geeft op

  einde
  Kruibeke
  6/6
  00u 45m
  0123456

   Europees kampioene Annemarie Worst heeft na een knappe solo de Polderscross in Kruibeke gewonnen. De Nederlandse reed van start tot finish op kop. Wereldkampioene Sanne Cant gooide al vroeg de handdoek in de ring.

   Het was in Kruibeke niet de dag van Sanne Cant. In de eerste ronde leek er nochtans geen vuiltje aan de polderlucht. De wereldkampioene ging er in de openingsfase samen met Europees kampioene Annemarie Worst vandoor in de zandbak. 

    

   Maar Worst was duidelijk de sterkste van de twee. Ze liet Cant achter zich en vertrok al in ronde 1 voor een indrukwekkende solo. De tegenstand zou de Nederlandse, ondanks een kleine valpartij, nooit meer in het vizier krijgen. 

    

   Intussen ging het van kwaad naar erger bij Cant. De wereldkampioene kende blijkbaar een complete offday en stapte nog voor halfweg cross uit de wedstrijd.

    

   Worst soleerde dus met overmacht naar de wint in de Polderscross. Achter haar was het een spannende strijd om plaats 2. Die ging tussen de jonge Nederlanders Ceylin Alvarado (21) en Yara Kastelijn (22).

    

   Het was Kastelijn die Alvarado in de slotronde achter zich kon houden. Zo kregen we een volledig Nederlands podium: 1. Worst, 2. Kastelijn en 3. Alvarado.

    

   Kim Van de Steene was de beste Belgische met een 8e plaats. Een opsteker, want Van de Steene heeft er een moeilijke periode opzitten.

   Worst: "Lekker doorgefietst op mijn tempo"

   "Ik had niet verwacht dat ik zo vroeg zou wegsnellen", reageerde Annemarie Worst bij de collega's van VTM. "En toen ik weg was, kon ik niet wachten."

    

   "Ik heb lekker doorgefietst op mijn eigen tempo. Dat was zwaar, maar wel leuk. Ik voelde me nu eenmaal goed. Als ik wachtte, kreeg ik misschien geen kans meer", sprak de 23-jarige Nederlandse.

   Uitslag
   1. Annemarie Worst (NED)    
   2. Yara Kastelijn (NED)    
   3. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)    
   4. Anna Kay (GBR)    
   5. Alice Maria Arzuffi (ITA)    
   6. Eva Lechner (ITA)    
   7. Kaitlin Keough (USA)    
   8. Kim Van de Steene    
   9. Ellen Van Loy     
   10. Alicia Franck    

   Fase per fase

   1. 14 uur 42 match afgelopen
   2. 14 uur 39. Thalita De Jong is ook binnen. Ze heeft haar eerste cross in 20 maanden kunnen uitrijden en daar is ze blij mee.
   3. 14 uur 39. Kim Van de Steene finisht mooi 8e als eerste Belgische.
   4. 14 uur 33. Kastelijn 2, Alvarado 3. We kennen het podium. Kastelijn troeft Alvarado af in de strijd om plaats 2.
   5. 14 uur 32. Worst wint! Europees kampioen Annemarie Worst is met overmacht de beste in de Poldercross in Kruibeke. Ze rondt een lange solo feilloos af.
   6. 14 uur 31. Kastelijn op 2? De 22-jarige Kastelijn blijft druk zetten en zet Alvarado op enkele meters.
   7. 14 uur 31. Kastelijn zet Alvarado onder druk op de schuine kant. Een pittig duel, maar voorlopig kraken ze allebei niet.
   8. 14 uur 28. Arzuffi moet passen. We krijgen zonder ongelukken dus een volledig Nederlands podium met Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en Yara Kastelijn. Maar in welke volgorde?