Ga naar de inhoud
Worst was duidelijk de sterkste in Maldegem.

Kalender Ethias Cross

datum cross winnaar winnares
08/09/19 Eeklo L.Sweeck Kaptheijns
05/10/19 Meulebeke M. Vanthourenhout Alvarado
12/10/19 Kruibeke Iserbyt Worst
26/10/19 Beringen Hermans Worst
07/12/19 Essen Hermans Vos
30/12/19 Bredene Van der Poel Cant
05/02/20 Maldegem Iserbyt Worst
16/02/20 Hulst Iserbyt Alvarado

Worst spoelt WK-kater door in Maldegem, stevige smak van Kastelijn

 wo 5 februari 2020 14:29
Ethias Cross vrouwen: Parkcross
Exact Cross vrouwen
6 rondes
13:45 Maldegem
Annemarie Worst
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6

    Annemarie Worst heeft haar tranen van Dübendorf ingewisseld voor een zege in Maldegem. De Nederlandse, zaterdag tweede op het WK, was de sterkste in de manche van de Ethias Cross. Met Inge van der Heijden en Denise Betsema kreeg ze nog twee landgenotes naast zich op het podium. Wereldkampioene Ceylin Alvarado en Sanne Cant (ziek) waren afwezig.

    De WK-pruillip van Annemarie Worst was bij de start in Maldegem nog niet verdwenen, maar in het park en in de zandbakken wilde de Nederlandse de frustraties duidelijk uit haar kuiten stampen.

     

    Worst reed snel weg, maar werd niet veel later bijgebeend door een trosje van een 5-tal concurrentes.

     

    Dat groepje spatte uit elkaar door een stevige crash van Europees kampioene Yara Kastelijn en Shirin van Anrooij in een vettig bochtje. Vooral een huilende en kermende Kastelijn zal haar wonden moeten likken. Ze werd afgevoerd op een draagbaar.

     

    Worst kreeg na de schuiver weer een gratis bonus, maar Denise Betsema, Inge van der Heijden en Ellen Van Loy floten haar een tweede keer terug. Worst bleef beuken en na een foutje van Betsema in een zandbak was de vogel definitief gaan vliegen.

     

    "Of ik hier revanche neem voor het WK? Toch een heel klein beetje. Je kunt het WK niet vergelijken met deze cross, maar winnen is altijd fijn", reageerde de Nederlandse winnares.

     

    Van der Heijden finishte als tweede, Betsema werd derde. De Nederlandse kan tevreden zijn over haar tweede cross na haar schorsing, aangezien ze pas op de 3e of 4e startrij mocht vertrekken en dus voor een stevige remonte stond.

    Uitslag

    naamresultaat
    1
    Annemarie Worst
    in 42'41"
    2
    Inge Van Der Heijden
    +9"
    3
    Denise Betsema
    +15"
    4
    Ellen Van Loy
    +18"
    5
    Katie Compton
    +18"
    6
    Manon Bakker
    +41"
    7
    Maud Kaptheijns
    +47"
    8
    Laura Verdonschot
    +1'04"
    9
    Marlon Norbert Riberolle
    +1'09"
    10
    Alicia Franck
    +1'25"

    Fase per fase

    14:27

    Finish!

    Annemarie Worst heeft een drietal pogingen nodig gehad, maar trekt aan het langste eind. Inge van der Heijden wordt tweede, Denise Betsema is derde en Ellen Van Loy wordt nog net vierde voor Katie Compton.
    14:26
    De zege is nagenoeg binnen voor Worst, maar de andere plaatsen liggen nog niet vast. Van der Heijden voelt de hete adem van Betsema.
    14:25
    Van Loy blijft vechten voor het podium, maar de derde stek komt steviger in handen van Betsema.
    14:23
    De kloof tussen Worst en Van der Heijden wordt steeds groter. Ook Betsema en Van Loy komen niet meer in aanmerking voor de zege. We durven de winnares dus op te schrijven.
    14:21

    Worst nu definitief weg?

    Belofte Van der Heijden kan het gebeuk van Worst niet aan. De Nederlandse toert voor de derde keer alleen rond. Is het nu ook de goeie keer?
    14:21
    Bij het ingaan van de laatste ronde klampt Van der Heijden aan. Betsema en Van Loy klokken op 6 tellen.
    14:20

    Einde ronde 5

    Worst weet waar ze op kop moet zitten en Betsema heeft het zitten: ze moet van de fiets in een zandstrook en ziet hoe Worst weer probeert weg te rijden.
    14:19
    Voor Van Loy wordt het steeds moeilijker om de bressen te dichten. Het Nederlandse trio laat haar mondjesmaat in de steek.
    14:16

    Wapenstilstand

    Betsema heeft een herstelronde moeten inbouwen na haar remonte. De Nederlandse moest namelijk op de 3e of 4e rij starten. Worst gunt haar concurrentes geen rust, maar Van der Heijden, Betsema en Van Loy geven zich niet gewonnen.
    14:14

    Einde ronde 4

    Worst zet op 2 ronden van het einde de rest nog eens stevig onder druk. Bij Van Loy, Van der Heijden en Betsema begint het stilaan te kraken. Compton nadert, maar ziet in de zandbakken steevast af.
    14:12
    Compton gaat nog op zoek naar de 4 leiders, maar de Amerikaanse veterane is al twee keer tegen de grond gegaan. Verdonschot rijdt voorlopig op de 6e plaats rond.
    14:12
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    14:10

    Einde ronde 3

    Intussen zijn we voorbij halfweg. Bij het viertal zien we hoe Betsema en Worst haasje-over spelen. Vooral bij de zandpassages is de eerste wagon zeer gegeerd.
    14:08
    De beelden van Kastelijn zijn niet echt fraai, want de Nederlandse ligt te kermen en te huilen van de pijn op de draagbaar. Hopelijk valt de schade mee.
    14:07

    Medische assistentie voor Kastelijn

    Het seizoen van Yara Kastelijn zou weleens voorbij kunnen zijn. De Europese kampioene wordt op een brancard afgevoerd. Het verhaal van Shirin van Anrooij, die ook tegen de grond ging: Kastelijn wilde min of meer in een gat kruipen dat niet bestond.
    14:06
    Toch een dikke pluim voor Ellen Van Loy, die op haar 39e de beste Belgische in Dübendorf was. Ook hier zit ze nog erg netjes in het kwartet voorin.
    14:04

    Betsema in de spits

    Worst wordt voor de tweede keer teruggefloten. Betsema heeft haar achterwiel te pakken en ook Van der Heijden en Van Loy zitten weer in de kopgroep van 4 vrouwen.
    14:03
    Betsema kruipt iets dichter bij Worst, die na die smak haar bonus gratis heeft gekregen. Kan de Nederlandse haar landgenote vastgrijpen?