Belgische drieklapper op EK veldrijden voor beloften, met Emiel Verstrynge als primus

  EK veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Namen
  trophy Emiel Verstrynge
  einde
  startfinish
  01234567

  Op het EK veldrijden bij de beloften hebben de Belgische mannen alle medailles weggekaapt. De Nederlander Pim Ronhaar zakte in de laatste ronde door het ijs en werd nog overspoeld door een Belgisch trio, waarvan Emiel Verstrynge de sterkste was. Thibau Nys pakte na een achtervolgingsrace nog zilver, het brons was voor Witse Meeussen.

  Topfavoriet Thibau Nys trok in de openingsronde meteen alle registers open. Hij ging er vandoor met Emiel Verstrynge en met z'n tweeën demonstreerden de Belgen op de eerste schuine kant.

   

  Nys werd meteen daarna teruggeslagen door een lekke band en plots begon een nieuwe wedstrijd. De Nederlanders Pim Ronhaar en Tibor del Grosso kwamen samen met Witse Meeussen bij Verstrynge.

   

  Lang bleef het viertal niet bijeen, want in de vierde ronde ging Ronhaar er in zijn eentje vandoor. De sterke Nederlander, vorige dinsdag nog 5e op de Koppenberg, leek gewonnen spel te hebben, maar stortte in de slotronde toch nog volledig in na een foutje in het wiel van de teruggekeerde Verstrynge.

   

  De ontketende Oost-Vlaming kreeg vleugels en plots dook ook Nys weer bijna helemaal voorin op na een indrukwekkende achtervolging. De schuine kant moest voor de beslissing zorgen en daarin ging niemand meer in de fout.

   

  Verstrynge kwam met een oerschreeuw als eerste over de finishlijn, gevolgd door Nys en Meeussen, die het Belgische feestje compleet maakten op de Citadel van Namen. Pim Ronhaar werd uiteindelijk pas 5e.

  Uitslag EK veldrijden (beloften mannen)Uitslag EK veldrijden (beloften mannen)

    naamresultaat
  1Emiel Verstryngein 51'40"
  2Thibau Nysop 6"
  3Witse Meeussen11"
  4Davide Toneatti (Ita)15"
  5Pim Ronhaar35"
  6Tibor del Grosso (Ned)1'15"
  7Jente Michels1'47"
  8Rémi Lelandais (Fra)2'14"
  9Joran Wyseure2'34"
  10Arne Baers2'55"

  Fase per fase

  1. 14 uur 11. De uitslag van de Belgen:. 1. Emiel Verstrynge 2. Thibau Nys 3. Witse Meeussen 7. Jente Michels 9. Joran Wyseure 10. Arne Baers 12. Aaron Dockx 13. Ward Huybs .
  2. 14 uur 09. Wat een geweldig EK bij de beloften. De Citadel baart nooit muizen. Ruben Van Gucht.
  3. 14 uur 07 match afgelopen
  4. 14 uur 07. Nys is niet meer bij Verstrynge geraakt, de Oost-Vlaming lijkt zegezeker. .
  5. 14 uur 06. Ronhaar is helemaal ingestort in de slotronde en is nu 5e. Verstrynge en Nys hebben de Nederlander helemaal K.O. gemept. .
  6. 14 uur 05. Op de laatste schuine kant houdt Verstrynge Nys op afstand. Wat een slotfase van het EK! .
  7. 14 uur 05. Ook Thibau Nys is helemaal terug, voor Ronhaar lijkt het voorbij.  .
  8. 14 uur 04. Ronhaar gaat meteen in de fout en moet een gaatje laten. Verstrynge is gaan vliegen. .
  9. 14 uur 03. Op adrenaline vliegt Verstrynge voorbij Ronhaar naar de leiding. Zit er een Belgische titel aan te komen? .
  10. 14 uur 03. 2 leiders! In de materiaalzone is Verstrynge bij Ronhaar gekomen. We hebben twee leiders. .
  11. 14 uur 02. Nys heeft zijn tweede adem gevonden, hij komt weer bij Toneatti en Meeussen. .
  12. 14 uur 01. Ronhaar rijdt nu toch weer wat verder weg van Verstrynge. Wat een spanning! .
  13. 14 uur 01. Toneatti en Meeussen hebben Nys gelost in de strijd voor het brons. De topfavoriet lijkt naas het podium te gaan vallen. .
  14. 14 uur . We kijken naar een spel van jager en haas. Ruben Van Gucht.
  15. Laatste ronde. Ronhaar legt zich nog een keer plat in de laatste rechte lijn. Verstrynge moet nog altijd 5 seconden dichten. . 13 uur 59.
  16. 13 uur 58. Verstrynge komt dichterbij. Kan het dan toch nog voor Verstrynge? Bergop loopt hij bijna tot in het wiel van Ronhaar. .
  17. 13 uur 57. Verstrynge nadert tot op 7 seconden van Ronhaar, die wat lijkt stil te vallen. Ook Toneatti, Nys en Meeussen zijn plots niet ver meer. .
  18. 13 uur 56. Goud en zilver lijken vast te liggen. Voor het brons gaat het tussen Nys, Meeussen, de Italiaan Toneatti en de Nederlander Del Grosso. .
  19. 13 uur 54. Ronhaar geeft nog altijd een uitstekende indruk, het wordt niet gemakkelijk voor Verstrynge om nog veel dichterbij te komen. .
  20. 13 uur 53. Moedigt Sven Nys nu ook Pim Ronhaar aan? De Nederlander is ook een renner van Baloise-Trek Lions, het team van Nys. .