Ga naar de inhoud
Kamp was de beste in een sprint met z'n drieën.
EK veldrijden 2021
zaterdag 6 november vrouwen junioren Zoë Backstedt (GBr)
  mannen beloften Ryan Kamp (Ned)
  vrouwen elite Lucinda Brand (Ned)
zondag 7 november mannen junioren Aaron Dockx
  vrouwen beloften Shirin van Anrooij (Ned)
  mannen elite Lars van der Haar (Ned)

Nederlander Kamp verschalkt Vandeputte en Nys op EK veldrijden bij beloften

 za 6 november 2021 14:07
EK veldrijden beloften mannen
EK veldrijden
8 rondes
13:15 VAM-Berg
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8

    Geen Europese titel voor de Belgische beloften in het veldrijden. Op de VAM-berg waren Niels Vandeputte en Thibau Nys in de eindsprint niet opgewassen tegen thuisrijder Ryan Kamp. Het Belgische duo reageerde bijzonder ontgoocheld.

    Bekijk de samenvatting

    Belgen kunnen overmacht niet omzetten in zege

    Razendsnel. Zo diende het parcours op en rond de VAM-berg zich aan bij de beloften. De Nederlander Pim Ronhaar wilde er dan wel een harde race van maken en gooide de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok.

     

    De Belgen waren niet van slag. Onze landgenoten zaten met genoeg manschappen vooraan om de koers te lezen. Verstrynge schudde eens een versnelling uit zijn kuiten, maar wegrijden uit een kopgroep van zo'n 10 renners zat er voor niemand in.

    De Brit Cameron Mason probeerde het dan maar een keer. Ook hij werd weer bij de kraag gevat. In de laatste ronde rook Emiel Verstrynge nog zijn kans. Hij schudde een snedige demarrage uit zijn benen, maar net dan ging onze landgenoot tegen de vlakte. Weg winstkansen.

    Bleven dan nog over; Ryan Kamp, Niels Vandeputte en Thibau Nys. Ze gingen op de VAM-berg, die als scherprechter nu wel zijn werk deed, spurten voor de Europese titel.

    Uiteindelijk had Kamp nog het meeste overschot en klopte hij de 2 Belgen in de spurt. Nys boog zijn hoofd, Vandeputte sloeg eens gefrustreerd op zijn stuur. De eerste medailles zijn met Vandeputte (zilver) en Nys (brons) nu wel binnen voor België.

    Uitslag beloften
    1. Ryan Kamp (Ned) in 50'03"
    2. Niels Vandeputte op 1"
    3. Thibau Nys   
    4. Joran Wyseure 8"
    5. Emiel Verstrynge 15"
    6. Cameron Mason (GBr) 19"
    7. Witse Meeussen 26"
    8. Jente Michels 29"
    9. Filippo Fontana (Ita) 35"
    10. Pim Ronhaar (Ned) 42"

    Bekijk de eindsprint tussen Kamp, Vandeputte en Nys

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    Lees ook:

    Fase per fase

    14:05

    Ryan Kamp wint!

    De Nederlander zet onze landgenoten Vandeputte en Nys een neus in de spurt. Het goud gaat naar Nederland, meer bepaald naar Ryan Kamp. 

    14:04

    Vandeputte voert de forcing in de laatste rechte lijn. Wie pakt de titel? 

    14:00

    Verstrynge tegen de grond

    Net wanneer hij zijn versnelling plaatst, gaat Verstrynge tegen de vlakte. Hij staat even te voet maar kan dan toch weer verder. Vooraan gaat het nu tussen Vandeputte, Nys en Kamp.

    13:57

    Laatste ronde

    We duiken met 6 renners vooraan de laatste ronde in. Ryan Kamp plaatst nog een snedige versnelling en enkel Vandeputte kan mee. Valt er dan toch nog een kloof? 

    13:57

    Cameron Mason zet de Belgen nu even onder druk. Kunnen ze hun wagonnetje nog aanhaken bij de Brit? 

    13:54

    Ronhaar schudt nog eens aan de boom

    We gaan de voorlaatste ronde in en dat is voor Ronhaar het sein om nog eens aan te vallen. Het lukt hem echter niet om een gaatje te slaan. Het kaf is nog niet van het koren gescheiden en we zitten toch al in de finale. 

    13:48

    Alles op een zakdoek

    Alle Belgen koersen goed en alert mee vooraan. Ryan Kamp, Fontana en Cameron Mason zijn de vreemde eenden in de bijt. Voor de rest kleurt de kopgroep Belgisch. Ondertussen kan ook Ronhaar weer aansluiten. 

    13:45

    Vooraan beginnen er nu gaatjes te vallen. Ryan Kamp muist er dan ook vanonder en krijgt Thibau Nys mee in zijn wiel. 

    13:43

    Ronhaar heeft het nu even moeilijk en moet een kloofje laten. Zit zijn versnelling van de eerste ronde daar voor iets tussen? 

    13:42

    Kopgroep van 10

    We duiken de 5e ronde (van 8 in totaal) in met 10 koplopers op dit razendsnelle parcours. De namen; Vandeputte, Verstrynge, Kamp, Mason, Nys, Michels, Meeussen, Wyseure, Fontana en Ronhaar. 

    13:39

    Na Verstrynge geeft nu Cameron Mason er een flinke snok aan. Het is aanklampen geblazen voor de andere renners, maar voorlopig rijdt er nog niemand weg. 

    13:32

    Omvangrijke kopgroep

    Bij het ingaan van de 4e ronde krijgen we zo'n 12 koplopers. Verstrynge, Michels, Wyseure, Meeussen, Vandeputte en Nys zijn van de partij. 

    13:30

    Chaos in materiaalpost

    Er wordt flink gevloekte in de materiaalpost waar de mecaniciens even in de weg staan van de renners. Joran Wyseure werd daardoor even opgehouden. 

    13:29

    Valpartij

    In de modder maakt Mees Hendrikx een tuimelpartij. Hij kan zijn weg wel snel weer voort zitten, maar staat toch te voet. 

    13:25

    Verstrynge bolt na de eerste ronde ook als eerste over de streep. Kamp, Ronhaar, Vandeputte, Hendrikx, Nys, Wyseure, Meeussen en Ferdinande volgen meteen daarna. De wedstrijd moet nog openbreken, maar de Belgen zitten wel goed vooraan. 

    13:24

    Alles weer bij elkaar

    Het duo is gegrepen en we krijgen nu een grotere kopgroep. Het gaat alvast wel goed vooruit. 

    13:24

    Ronhaar en Rouiller hebben een kleine kloof geslagen. Onze landgenoten Vandeputte, Verstrynge, Meeussen en Ferdinande zitten in de achtervolgende groep.  

    13:21

    Versnelling Ronhaar

    Pim Ronhaar schudt een fikse versnelling uit de kuiten en Vandeputte moet de rol even lossen. De Zwitser Rouiller is wel nog van de partij in het wiel van de Nederlander.