• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel speelt halfuur verstoppertje en ontbindt dan zijn duivels

  DVVeinde
  Kortrijk
  9/9
  01u 00m
  0123456789

   Met groot machtsvertoon heeft Mathieu van der Poel ook de DVV-cross in Kortrijk op zijn naam geschreven. Eenmaal de Nederlander een versnelling hoger schakelde, moest de concurrentie passen. Van der Poel zit zo aan 8 zeges in evenveel crossen dit seizoen.

   Bekijk de samenvatting:

   Parcoursbouwer Erwin Vervecken had in Kortrijk een technisch parcours uitgetekend voor de eerste editie van de Urban Cross: veel draaien en keren, enkele pittige krachtinspanningen op de bruggen over de Leie en een zware loopstrook.

    

   Een parcours op maat van Mathieu van der Poel dus, maar welke veldrit is de wereldkampioen tegenwoordig niet op het lijf geschreven? Maar een onemanshow werd het allerminst: na vijf rondes reden er nog twaalf moedige krijgers voorop. Vooral Tim Merlier maakte indruk met stevige kopbeurten.

    

   Na veertig minuten verstoppertje te spelen woekerde Van der Poel toch eens met zijn krachten. Een kwartronde later was de kopgroep in flarden gereden. Michael Vanthourenhout wou nog een inhaalrace inzetten, maar werd teruggehaald door Eli Iserbyt, met een verhitte discussie tot gevolg.

    

   Van der Poel liet het niet aan zijn hart komen en stoomde onverstoord door naar een achtste overwinning op rij. Na een verdienstelijke race mochten Merlier en Belgisch kampioen Toon Aerts mee op het podium. Wordt het wachten tot de comeback van Wout van Aert op 27 december voor spanning tot de slotronde?

   Van der Poel: "Goede gevoel liet even op zich wachten"

   Mathieu van der Poel won nu al 34 veldritten op rij. "In deze nieuwe cross moest ik er nochtans even inkomen", vertelt de Nederlander. "Het duurde even voor ik het goede gevoel te pakken had. Ik was wat in de achtergrond verzeild geraakt door wat foutjes, maar had steeds de benen om naar voor te rijden."

    

   "Op de snelle rondjes voelde je het in de benen als je te ver achteraan zat. Het was dus zaak om weer vooraan te postvatten. Ik heb zeker niet met de handrem op gereden. Het was een geslaagde eerste editie in Kortrijk. Het was de drukste cross van het seizoen."

   Merlier (2e): "Van der Poel blijft een fenomeen"

   Aerts (3e): "Trainingswedstrijd is uitgedraaid op podiumplaats"

   Iserbyt (5e): "Ik ben het speerpunt van de ploeg"

   Uitslag
   1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u04'14"
   2. Tim Merlier op 27"
   3. Toon Aerts z.t.
   4. Corné van Kessel (Ned) 28"
   5. Eli Iserbyt 30"
   6. Michael Vanthourenhout 31"
   7. Lars van der Haar (Ned) 32"
   8. David van der Poel (Ned) 48"
   9. Jim Aernouts 49"
   10. Tom Meeusen z.t.

   Fase per fase

   1. 16 uur 07. De podiumplaatsen zijn verdiend voor Tim Merlier en Toon Aerts na een sterke wedstrijd. Maar aan de wereldkampioen viel niets te doen.
   2. 16 uur 04 match afgelopen
   3. 16 uur 04. Van der Poel scoort 8e zege. Mathieu van der Poel knalt een laatste keer de brug op en boekt zijn achtste overwinning van het seizoen, een perfect rapport. .
   4. 16 uur 01. Tim Merlier toont zijn uitstekende vorm ook in de achtervolging. Toon Aerts loopt momenteel naar de derde plek, maar ook Vanthourenhout en co. doen nog mee.
   5. 16 uur . Een laatste fietswissel en Van der Poel is vertrokken voor de overwinning. .
   6. 15 uur 59. Mathieu van der Poel overklast nog eens de tegenstand na een halfuur verstoppertje te spelen. De Nederlander is op weg naar een perfect rapport van 8 op 8.
   7. Laatste ronde. 15 uur 57.
   8. 15 uur 55. Toon Aerts waagt zich als enige bij de achtervolgers aan een sprong over de balken. Het eerste obstakel gaat vlekkeloos, maar na het tweede balkje zit hij op zijn knieën in de modder.
   9. 15 uur 54. Er is niets aan te doen. Hij is en blijft superieur. Michel Wuyts.