• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel leeft zich ook uit in de speeltuin van Hamme, Sweeck is 2e

  DVV-trofeeeinde
  Hamme
  9/9
  01u 01m
  0123456789

   Mathieu van der Poel blijft dit seizoen onklopbaar in het veld. Ook in Hamme, de 2e manche van de DVV-trofee, duldde hij geen tegenstand, al deed Laurens Sweeck een verdienstelijke poging. Tim Merlier eindigde 3e, DVV-leider Eli Iserbyt deed als 5e op meer dan een minuut een slechte zaak.

   Sweeck is een taaie klant, Van der Poel pakt veel tijd terug

   “Hij heeft weer zo’n dag: je ziet het meteen”: Sven Nys liet er in de eerste ronde al geen twijfel over bestaan. Mathieu van der Poel schoot als een komeet uit de startblokken en gaf iedereen al meteen een pak voor de broek.

    

   Alleen Toon Aerts kon de wereldkampioen bijbenen en dat scenario zorgde voor een verrassend herstelrondje bij de Nederlander, die ook nog onder meer Laurens Sweeck en Tim Merlier liet terugkeren. Eli Iserbyt had zijn lidgeld niet betaald: de leider in de DVV-trofee kwam nooit in het stuk voor.

    

   Aan het einde van de 3e ronde ontbond Van der Poel dan toch weer zijn duivels. Met indrukwekkende zweepslagen zette hij iedereen op zijn plaats. Slechts één renner gaf zich niet zomaar gewonnen: Laurens Sweeck.

    

   Op de snelle omloop – er was amper een spatje modder te zien – bleef Sweeck rondenlang op een handvol seconden hangen. Tot de veer toch brak en Van der Poel fluitend naar een 5e zege in 5 crossen kon fietsen.

    

   De dappere Sweeck werd 2e, Merlier stelde zijn 3e plaats veilig. Belgisch kampioen Aerts kon zijn kansen in die podiumstrijd niet verdedigen na meervoudige pech. In het klassement doet hij ook een slechte zaak. In die stand komt ook Van der Poel, die de Koppenberg had laten schieten, zowaar toch weer piepen.

   Bekijk de samenvatting:

   Van der Poel: "Het klassement? Neen, het WK is normaal mijn laatste cross"

   • Mathieu van der Poel: "Het was een leuke cross, maar ik had een lastige klant achter mij. Sweeck heeft echt heel lang tegengesparteld. Het klassement? Neen, daar denk ik normaal niet aan. Het WK is normaal mijn laatste cross van het seizoen en dan zouden het al 10 minuten moeten zijn. Dat zal zeker niet lukken. Ik heb tegen mezelf gereden vandaag en heb dat nodig om beter te worden."
   • Laurens Sweeck: "Dat Mathieu zijn tenen heeft moeten uitkuisen? Het is leuk om dat te horen. Dan zullen ze nu proper zijn. Het ging goed, maar in de laatste 3 ronden moest ik gas terugnemen en werd het verschil groter. Die laatste 3 seconden kreeg ik niet dicht."
   • Tim Merlier: "Ik heb al een tijdje het goeie gevoel te pakken, maar ik had het zeker niet gemakkelijk op het technische rondje. Ik heb die 3e plaats wel een beetje cadeau gekregen door de pech van Aerts en Vanthourenhout."
   • Eli Iserbyt: "Ik voelde al snel dat het te rap ging voor mij. Mijn tweede dag in een dubbel weekend is nog altijd iets minder. Het klassement? Mathieu is normaal niet mijn dichtste concurrent, wel Aerts en Vanthourenhout. Door pech zijn zij mee weggeslagen. Het is al bij al geen slechte dag."
   Uitslag
   1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u01'46"
   2. Laurens Sweeck op 40"
   3. Tim Merlier 1'03"
   4. Lars van der Haar (Ned) 1'06"
   5. Eli Iserbyt 1'09"
   6. Tom Meeusen 1'14"
   7. Michael Vanthourenhout 1'15"
   8. Gianni Vermeersch 1'56"
   9. Corné van Kessel (Ned) 1'56"
   10. Toon Aerts 2'10"

   Bekijk de reacties van de hoofdrolspelers:

   Fase per fase

   1. 16 uur 03. Pechvogel Toon Aerts knokt nog voor elke seconde. Hij eindigt 10e op 2'10".
   2. 16 uur 01. Laurens Sweeck is een verdienstelijke 2e op 40", Tim Merlier mag het podium op (1'03"). Dan zien we Lars van der Haar en Eli Iserbyt op 1'09". Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Corné van Kessel zijn de volgende renners aan de finish.
   3. 16 uur . Van der Poel wint! 5 op 5 voor Mathieu van der Poel dit seizoen en 4 op een rij in Hamme. De Nederlander wint overtuigend en doet plots weer mee in dit klassement. De eerste manche op de Koppenberg had hij laten schieten. .
   4. 16 uur . Nog enkele hectometers voor Van der Poel, die er toch een beetje mee gespeeld heeft. Uiteindelijk zal het verschil met Sweeck nog duidelijk zijn. Opdracht volbracht.
   5. 15 uur 56. Wat gaan we onthouden van deze cross? Van der Poel kan toch nog een rol spelen in dit klassement, Sweeck is the best of the rest, Iserbyt heeft een mindere dag, pech achtervolgt Aerts, die nochtans een degelijke cross aan het afwerken was. .
   6. 15 uur 54. De andere plaatsen: Merlier op 3, dan Iserbyt, Van der Haar, Meeusen en Vantourenhout.
   7. Laatste ronde! De bel rinkelt voor leider Van der Poel, die zijn ongeslagen status van dit seizoen zal behouden. Sweeck wordt op 24" gezet, pechvogel Aerts (10e) intussen al op 1'58". 15 uur 54.
   8. 15 uur 52. 3e keer pech voor Aerts. We moeten Aerts bewonderen: hij moet weer peuteren aan zijn fiets, maar blijft ontzettend rustig. Voor de 3e keer in enkele minuten kampt hij met pech. .
   9. 15 uur 52. Problemen voor Toon Aerts.

    Problemen voor Toon Aerts

   10. 15 uur 51. Aerts kan weer trappen, maar zijn achterstand is opgelopen tot 1'25". En hij staat een beetje later weer stil...