• home
 • video
 • pas verschenen

  Professor Van der Poel geeft cursus veldrijden op Universiteitscross

  DVV-trofeeeinde
  Brussel
  8/8
  01u 00m
  012345678

   Mathieu van der Poel heeft de Universiteitscross op zijn naam geschreven, de voorlaatste manche in de DVV-trofee. Van der Poel had een ruime bonus op Eli Iserbyt.

   Verslag van de DVV-trofee in Brussel

   Na twee rondjes leek het verhaal van deze Universiteitscross al geschreven. Mathieu van der Poel had even in zijn cursus gebladerd en schoof iedereen bij het eerste examen al aan de kant.

    

   Maar ook Van der Poel kan zich al eens vergissen. De wereldkampioen bleef in de carrousel aan een spandoek haperen en moest ook even voet aan de grond zetten met een kettingprobleem.

    

   Het oponthoud bracht de spanning verrassend terug in de cross, met Eli Iserbyt, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout als belangrijkste uitdagers van Van der Poel.

    

   Maar na 4 van de 8 ronden vond Van der Poel het toch welletjes. Schijnbaar met de vingers in de neus fietste Van der Poel door zijn herexamen. Iserbyt en co hadden geen antwoord in huis op zijn versnelling en wisten meteen dat ze nog maar eens voor de tweede plek zouden crossen.

    

   Van der Poel soleerde vlotjes naar zijn 19e zege op 20 crossen, Iserbyt rekende in de slotronde af met een taaie Van Kessel. Volgende zondag rijden Iserbyt en de andere Belgen wél voor de 1e plaats, want op het BK is Van der Poel uiteraard niet uitgenodigd.

   Van der Poel komt ten val aan de spandoeken en moet achtervolgen

   Maar de Nederlander gaat er in de 5e ronde toch vandoor

   Iserbyt: "En nu zondag de wedstrijd van mijn leven rijden"

   • Mathieu van der Poel: "Ik had best een goeie dag, maar het was technisch zeer moeilijk. Het parcours was heel glad. Die val zag er wel spectaculair uit, maar het was niet zo'n harde smak. Op het lastigste stuk heb ik dan het verschil gemaakt. Ik ben wel tevreden over deze cross. Deze week is er weer meer tijd om te trainen en dan volgt er een enkel crossweekend. Dat ik topfavoriet ben voor het NK? Dat is bijna elke cross zo. Ik heb de beste papieren, maar elke cross moet nog gereden worden."
   • Eli Iserbyt: "Mijn wedstrijdbegin was lastig met een lekke band en een val. Ik heb na die lekke band een halve ronde op mijn limiet moeten rijden, terwijl de rest rustig kon blijven. Toen Mathieu vertrok, had ik echt geen antwoord meer. Hoe mijn aanloop naar het BK oogt? Een beetje trainen, een beetje rusten, een beetje kijken naar tv... En dan de wedstrijd van mijn leven rijden en hopelijk op de eerste plaats eindigen."

   Van der Poel: "Heb het verschil gemaakt op het lastigste stuk van de omloop"

   Iserbyt: "Klote-moment om lek te rijden"

   Van Kessel: "Ga vooral rusten in aanloop naar het NK"

   Uitslag
   1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u01'23"
   2. Eli Iserbyt op 30"
   3. Corné van Kessel (Ned) 38"
   4. Michael Vanthourenhout 42"
   5. Jens Adams 1'29"
   6. Tom Meeusen 1'43"
   7. Tim Merlier 1'56"
   8. Gianni Vermeersch 2'05"
   9. Lars van der Haar (Ned) 2'16"
   10. Vincent Baestaens 2'46"

   Fase per fase

   1. 16 uur 10. Van der Poel komt niet meer in de problemen in de slotronde, en wint de DVV-trofee in Brussel.

    Van der Poel komt niet meer in de problemen in de slotronde, en wint de DVV-trofee in Brussel

   2. 16 uur 03. Van der Poel wint! Wie anders dan Mathieu van der Poel wint in Brussel, na een nieuwe masterclass. Eli Iserbyt is tweede, voor Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout.
   3. 16 uur 01. Iserbyt lijkt Van Kessel nu lik op stuk te geven. Zijn weerbaarheid is toch puik. Van de leider in dit klassement ben je nooit verlost. .
   4. 16 uur . Van Kessel wil de 2e stek niet uit handen geven, maar ook Iserbyt bijt zich vast op die podiumplaats. Vanthourenhout is voorlopig het kind van de rekening.
   5. 15 uur 58. De strijd om de 2e plaats ligt nog lang niet in een beslissende plooi. Van Kessel neemt het duo op sleeptouw.
   6. 15 uur 56. Einde zevende ronde. De bel: Van der Poel is aan zijn laatste ronde begonnen. Het wordt weer een ererondje voor de wereldkampioen, die op weg is naar zijn 19e zege. .
   7. 15 uur 53. Van Kessel bij Iserbyt. De Belgen zijn nog niet thuis. Van Kessel laat zijn tanden zien en stekt nu ook Iserbyt vast. Gaat de Nederlander de twee ploegmaats tussen zijn boterham leggen? .
   8. 15 uur 50. Iserbyt heeft de tweede plaats in handen, Van Kessel beent Vanthourenhout bij op de derde plaats. Jaagt hij nog op de West-Vlaming of wil de Nederlander vooral de ploegmaat van Iserbyt straks kunnen afhouden?
   9. 15 uur 48. Einde zesde ronde. Van der Poel moet nog 2 streepjes achter zijn naam krijgen. De strijd voor de podiumplekken zal spannender zijn, want Van Kessel geeft zich niet gewonnen en zal zich nog volop mengen. Dat gevecht gebeurt wel op ruim een halve minuut van de ongenaakbare wereldkampioen. .
   10. 15 uur 45. Crossprofessor Van der Poel heeft zijn voorsprong uitgebouwd tot net geen halve minuut. Iserbyt en Vanthourenhout kunnen de 2e en de 3e plaats onder elkaar verdelen, al sluipt Van Kessel na zijn kettingproblemen weer dichter. .