• home
 • video
 • pas verschenen

  Eindelijk nog eens het zegegebaar: Wout van Aert triomfeert in Lille

  DVV-trofeeeinde
  Lille
  8/8
  00u 57m
  012345678

   Voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour heeft Wout van Aert nog eens van de overwinning kunnen proeven. Van Aert was zaterdag de sterkste in de DVV-veldrit in Lille, voor eigen volk. Eli Iserbyt is de eindwinnaar van de DVV-trofee.

   Zonder Mathieu van der Poel, die op skivakantie is, kon het in Lille alle kanten uit. De beste start was voor Laurens Sweeck. Hij kreeg Quinten Hermans met zich mee, die een uitstekende dag had.

    

   Na een foutje van Sweeck zat Hermans plots helemaal alleen. Het signaal voor Wout van Aert om een versnelling hoger te schakelen. Langs het water liet hij alle andere achtervolgers achter zich, om vervolgens in een paar rukken tot bij Hermans te rijden.

    

   Iets voor halfweg cross was het moment van Van Aert dan gekomen. Voor eigen volk versnelde hij, Hermans kon niet volgen en de vogel was gaan vliegen.

    

   In geen tijd had de drievoudige wereldkampioen een voorsprong van 20 seconden bij elkaar gebeukt. Hij genoot zichtbaar van de aanmoedigingen en na een tijdrit van vier ronden kon hij eindelijk nog eens het zegegebaar maken.

    

   Voor Van Aert is het de eerste zege na zijn zware val in de tijdrit in de Tour de France. Morgen rijdt hij in Merksplas zijn laatste cross van dit seizoen, als het noodweer dat toelaat tenminste.

   Bekijk de samenvatting van de Krawatencross:

   Aan de finish wijst Wout van Aert naar zijn dij:

   "Zat al een hele week met deze cross in mijn hoofd"

   Hermans: "Wout is opnieuw de oude"

   Aerts: "Ik heb aan opgeven gedacht door het parcours"

   Rituitslag DVV-trofeeRituitslag DVV-trofee

     naamresultaat
   1Wout van Aert57'57"
   2Quinten Hermans+21"
   3Toon Aerts+40"
   4Laurens Sweeck+40"
   5Michael Vanthourenhout+46"
   6Thomas Pidcock+48"
   7Lars van der Haar+50"
   8Daan Soete+50"
   9Tom Meeusen+50"
   10Jens Adams+52"

   Fase per fase

   1. 15 uur 59 match afgelopen
   2. 15 uur 59. Van Aert wint. Het is zover! Van Aert beseft dat het binnen is. Hij geniet met volle teugen in de laatste rechte lijn en viert zijn eerste zege van het seizoen uitbundig.
   3. 15 uur 55. Van Aert wipt een laatste keer over de balkjes. Zijn eerste zege van het seizoen is heel dichtbij.
   4. 15 uur 54. Van Aert heeft er een tijdrit van een halfuur opzitten. Op onverharde wegen dan nog. Michel Wuyts.
   5. 15 uur 52. Een pakket van 8 renners volgt op net geen minuut van Van Aert. Iserbyt en Pidcock lijken de beste papieren te hebben voor de derde podiumplaats.
   6. 15 uur 52. Hermans komt door op 23 seconden. Alleen pech lijkt Van Aert nog van zijn eerste zege van het seizoen te kunnen houden.
   7. Laatste ronde. De voorsprong is ondertussen nog wat gegroeid naar 25 seconden. Nog 1 ronde afzien voor Van Aert. 15 uur 51.
   8. 15 uur 49. Het is straf wat Hermans hier doet. Michel Wuyts.
   9. 15 uur 47. Het is keihard beginnen te regenen in Lille. Het kan Van Aert niet deren. Hij blijft aandachtig doorduwen.
   10. 15 uur 44. Nog twee ronden. Van Aert legt zich nog een keer plat in de laatste rechte lijn. Zijn rondetijden zijn identiek. Er is dus weinig verval bij de drievoudige wereldkampioen.