• home
 • video
 • pas verschenen

  Alvarado wint opnieuw in Brussel, Worst betaalt slippertjes cash

  DVV Trofee vrouweneinde
  Brussel
  0/5
  00u 45m
  012345

   Ceylin Alvarado blijft de keizerin van de cross. In Brussel legde Annemarie Worst haar wel het vuur aan de schenen, maar ze bezweek in de finale onder de druk. Sanne Cant toonde tekenen van een wederopstanding en eindigde 3e.

   Verslag van de DVV-trofee in Brussel bij de vrouwen

   Je hoeft tegenwoordig geen helderziende te zijn om een Nederlands gevecht als scenario voor een vrouwenveldrit te voorspellen. Ceylin Alvarado en Annemarie Worst waren zoals altijd op de afspraak, Yara Kastelijn was op de verkeerde trein gesprongen.

    

   De Europese kampioene voelde zich op de technische en gladde omloop niet in haar sas en stapelde de fouten op. Met een vreemd manoeuvre aan de materiaalpost ramde ze Laura Verdonschot, na een kettingbotsing in een afdaling mocht de brokkenpiloot een podiumplaats uit haar hoofd zetten. Tot overmaat van ramp werd Kastelijn vanwege het eerste manoeuvre nadien nog uit de uitslag geschrapt.

    

   Voorin waren Alvarado en Worst aan elkaar gewaagd. Vooral Worst gaf een goeie indruk en liet geen kans onbenut om Alvarado op de pijnbank te leggen. Alvarado liet zich af en toe op een grimas betrappen, maar plooide niet. En op het moment van de waarheid werden de rollen omgedraaid.

    

   In een spannende slotronde stuikte Worst op een wasbord bergaf tegen de grond, haar tweede schuiver op korte tijd. Alvarado keek niet meer om en snelde naar de zege in Brussel, de plaats waar ze vorig jaar haar doorbraak vierde bij de profs. In de achtergrond reed Sanne Cant naar de 3e plaats. 

   Worst knalt in de dranghekken in de slotronde en moet Alvarado laten rijden

   Cant: "We zijn met een plan bezig en het lijkt stilaan te werken"

   • Ceylin Alvarado: "Het was een mooie strijd. Annemarie en ik waren aan elkaar gewaagd tot in de laatste meters. Ik had het geluk dat zij blijkbaar een foutje maakte. Ik had zelf niets door, maar ik zag dat er een gat was. Anders zou het een hele interessante sprint geweest zijn. Ik had wel vertrouwen in mijn sprint, maar ik voelde toch de vermoeidheid van gisteren. Ik maakte zelf ook veel te veel fouten. Het was lastig."
   • Sanne Cant: "Er zat vandaag sowieso niet meer in. Ik ben blij met deze podiumplek. We zijn met een plan bezig en het lijkt stilaan te werken. Het zijn goeie vooruitzichten, denk ik. Of dat plan eindigt in Zwitersland op het WK? Dat zou weleens kunnen, ja. Ik denk dat ik met een betere vorm uit de eindejaarsperiode kom dan de vorm waarmee ik er aan ben begonnen. Het ziet er beter en beter uit. Ik heb er goeie hoop in."

   Reacties na de DVV-trofee in Brussel bij de vrouwen

   Uitslag
   1. Ceylin Alvarado (Ned) in 44'10"
   2. Annemarie Worst (Ned) op 9"
   3. Sanne Cant 1'12"
   4. Anna Kay (GBr) 1'21"
   5. Katie Compton (VS) 1'35"
   6. Manon Bakker (Ned) 2'21"
   7. Marion Riberolle (Fra) 2'31"
   8. Eva Lechner (Ita) 2'38"
   9. Ellen Van Loy 2'41"
     Yara Kastelijn (Ned) DSQ

   Kastelijn loopt terug naar de materiaalpost, maar brengt Verdonschot ten val

   Fase per fase

   1. 14 uur 40. Verslag van de DVV-trofee in Brussel bij de vrouwen.

    Verslag van de DVV-trofee in Brussel bij de vrouwen

   2. 14 uur 33. Reacties na de DVV-trofee in Brussel bij de vrouwen.

    Reacties na de DVV-trofee in Brussel bij de vrouwen

   3. 14 uur 30. Alvarado klopt Worst in Brussel na spannende slotronde.

    Alvarado klopt Worst in Brussel na spannende slotronde

   4. 14 uur 29. 11e zege voor Alvarado! Ceylin Alvarado gaf misschien niet de beste indruk, maar ze bevestigt wel haar status in Brussel en loopt weer wat verder weg in het klassement. Annemarie Worst strandt op de tweede plaats, Sanne Cant wordt derde.
   5. 14 uur 29. Worst knalt in de dranghekken in de slotronde en moet Alvarado laten rijden.

    Worst knalt in de dranghekken in de slotronde en moet Alvarado laten rijden

   6. 14 uur 28. Val van Worst. Daar is de beslissing: Worst komt ten val op het wasbord bergaf. Ze was een hele race foutloos, maar deze slipper beslist dus over winst.
   7. 14 uur 27. Neen, want Worst sluit weer aan. Spannend is het wel!
   8. 14 uur 27. Versnelling Alvarado. Op een schuine kant zoekt Worst even naar haar evenwicht. Alvarado heeft geen moeite en plaatst een forse tussensprint. Is de vogel gaan vliegen?
   9. 14 uur 25. Worst ruikt de overwinning en denkt nu niet te veel meer na. Het is gas geven en risico's nemen. Maar Alvarado geeft geen krimp. .
   10. 14 uur 24. Alvarado en Worst spelen nu haasje-over. "Worst is vandaag toch de favoriete", voorspelt Paul Herygers.