Wereldkampioene Alvarado is ook in Lille net sneller dan Worst

  X²O Trofee vrouweneinde
  Lille
  5/5
  00u 45m
  012345

   Ceylin Alvarado heeft de Krawatencross in Lille gewonnen na een spannend duel met haar landgenote Annemarie Worst. In de sprint was de wereldkampioene net sneller. Shirin van Anrooij maakte het Nederlandse feestje compleet.

   Bekijk de samenvatting:

   Alvarado en Worst reden in de eerste ronde al weg van de tegenstand. De twee Nederlandse toppers deelden om de beurt een prikje uit, maar niemand raakte echt weg.

    

   In de derde van vijf ronden trok Alvarado een eerste keer stevig door langs het water. Worst leek te kraken, maar na een foutje van de wereldkampioene was alles te herdoen. 

    

   Alvarado en Worst werkten nadien goed samen om hun voorsprong te behouden. In de slotronde wachtten ze allebei op de sprint. Daarin had Alvarado, net als op het WK, nog het meeste jus in de benen. Worst baalde opnieuw als een stekker.

    

   Alvarado is ook de eindwinnares van de DVV-trofee bij de vrouwen, Worst is tweede, Europees kampioene Yara Kastelijn, die vandaag onopvallend meereed door haar rugblessure, is derde.

   Alvarado: "Heb ambities op de weg"

   Net als op het WK besliste Alvarado een spannend duel met Worst pas in de sprint. Ambieert ze, net als haar ploegmaat Mathieu van der Poel, ook een wecarrière, vroeg Ruben van Gucht zich af? "Ik kan niet ontkennen dat ik wel ambities op de weg heb."

    

   "Ik ben van plan om het dit seizoen al te proberen. Geen idee of dat goed zal gaan, maar ik denk dat ik ver kan komen. Welke koersen? Vooral de klimkoersen, etappekoersen en zware ééndagswedstrijden moeten mij liggen."

   Bekijk de reacties:

   Rituitslag DVV-trofee vrouwenRituitslag DVV-trofee vrouwen

     naamresultaat
   1Ceylin del Carmen Alvaradoin 42'18"
   2Annemarie Worstop 1"
   3Shirin van Anrooij27"
   4Inge van der Heijden29"
   5Katherine Compton38"
   6Aniek van Alphen41"
   7Denise Betsema44"
   8Sanne Cant47"
   9Alice Maria Arzuffi53"
   10Anna Kay1'02"

   Fase per fase

   1. 14 uur 29 match afgelopen
   2. 14 uur 29. Alvarado wint. Alvarado moet alles uit de kast halen, maar haalt het toch. Worst moet opnieuw vrede nemen met de tweede plaats. Van Anrooij is op net geen halve minuut 3e.
   3. 14 uur 28. Sprinten geblazen. Met z'n tweeën duiken de Nederlandse vrouwen de rechte lijn in. Wie is de snelste?
   4. 14 uur 28. Het wordt een sprint. Er komt geen hindernis meer. Paul Herygers.
   5. 14 uur 26. Alvarado plakt nu aan het wiel van Worst. Heeft iemand nog een verrassing in petto?
   6. 14 uur 23. Worst gaat twee keer op korte tijd in de fout. Alvarado neemt de koppositie over, maar vliegt niet weg van haar landgenote.
   7. 14 uur 22. Van de zeven eerste vrouwen komen er zes uit Nederland voorlopig. Enkel Compton wringt er zich voorlopig tussen.
   8. Laatste ronde. Zij aan zij duiken Alvarado en Worst duiken wiel in wiel de laatste ronde in. Alles is nog mogelijk in de Krawatencross. 14 uur 20.
   9. 14 uur 17. Worst geeft zich niet zomaar gewonnen. Tussen de bomen komt ze opnieuw aansluiten bij Alvarado.
   10. 14 uur 16. Langs het water versnelt de wereldkampioene, Worst kan niet volgen. De kloof is met de klap 25 meter.
   11. 14 uur 15. Alvarado is er tot nu toe één keer in geslaagd om Worst van zich af te schudden. Krijgen we nog een mooi duel in de slotronden?
   12. 14 uur 13. Einde ronde 3. Nog twee ronden te gaan. Compton en Van der Heijden volgen op slechts 9 seconden.
   13. 14 uur 08. Van der Heijden ziet haar landgenotes rijden in de verte. Haar achterstand: 18 seconden.
   14. Val Alvarado. Alvarado gaat onderuit in een bocht, Worst komt opnieuw aansluiten. 14 uur 07.
   15. 14 uur 07. Alvarado zet Worst onder druk in een zandstrook. De wereldkampioene rijdt in geen tijd 5 seconden weg van haar landgenote.
   16. 14 uur 05. Klasse van Yara Kastelijn! Ondanks twee barsten in de wervels van haar onderrug rijdt ze voorlopig rond op de 6e plaats.
   17. 14 uur 03. Einde ronde 2. De tweede ronde zit erop. Alvarado en Worst drukken het tempo op de klinkers, maar echt dichterbij komt Van der Heijden, die zich afgescheurd heeft van de rest, niet.
   18. 14 uur 03. In de achtervolging komt Laura Verdonschot ten val in een bocht. De ondergrond ligt er hier een daar verraderlijk bij.
   19. 14 uur 01. Van der Heijden, Kay, Van Alphen, Cant en Compton vormen de achtervolgende groep. Hun achterstand: 15 seconden.
   20. 13 uur 59. De twee Nederlandse vrouwen wisselen mekaar af op kop. Cant en co beseffen dat ze voor de derde plaats rijden.