• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant komt boven water in Hamme, maar Worst realiseert perfect weekend

  DVV-trofee vrouweneinde
  Hamme
  5/5
  00u 45m
  012345

   Annemarie Worst heeft na de WB-cross in Tabor ook de DVV-veldrit in Hamme gewonnen. De Nederlandse reed in de laatste ronde weg van onder meer Sanne Cant.

   Sanne Cant beleeft voorlopig niet haar sterkste seizoen, maar in Hamme was ze meteen bij de les. De wereldkampioene glipte mee met snelle starters Annemarie Worst en Ceylin Alvarado en zou haar positie op de eerste rijen nooit uit handen geven.

    

   Op de niet al te zware omloop in Hamme sloot ook Yara Kastelijn voorin aan, maar de Europese kampioene gaf nooit echt een goeie indruk bij het kwartet. Ellen Van Loy speelde dan weer voortdurend jojo met het leidersgroepje, maar kon uiteindelijk ook geen aanspraak maken op een podiumplek.

    

   Cant kon eindelijk nog eens een gooi doen naar een overwinning, maar Worst wilde de wereldkampioene niet in haar sas laten komen in haar traditionele snelle slotronde.

    

   Worst nam de boel resoluut in handen op een halve ronde van het einde en kroop meter per meter weg van een dappere Cant, die finaal het hoofd moest buigen en dus nog een beetje moet wachten op haar eerste seizoenszege.

   Herbekijk de aanval en overwinning van Annemarie Worst in Hamme

   Uitslag
   1. Annemarie Worst (Ned) in 40'28"
   2. Sanne Cant op 3"
   3. Ceylin Alvarado (Ned) 6"
   4. Yara Kastelijn (Ned) 7"
   5. Aniek van Alphen (Ned) 19"
   6. Ellen Van Loy 24"
   7. Kim Van de Steene 26"
   8. Katie Compton (VS) 27"
   9. Eva Lechner (Ita) 34"
   10. Loes Sels 37"

   Cant: "Ik kom steeds dichter bij eerste zege"

   • Annemarie Worst: "Het was heel spannend. We waren met z'n vieren weg en je wist niet wie zou winnen. Ik merkte dat ik een gaatje had en ik probeerde het een half rondje vol te houden. Het lukte. Dat het een perfect weekend is? Ja, het ging echt lekker, gisteren en vandaag. Ik ben zeker tevreden."
   • Sanne Cant: "Ik mocht wat meer naar voren starten en er zat redelijk veel op mijn start. Ik baal wel een beetje van die schuine kant, waar ik een paar meter verloor. Ik denk dat ik daar de cross verloren heb. Het is wel plezant om weer op het podium te staan. Het is al een paar weken geleden, maar ik wacht nog op mijn eerste zege. Ik kom er dichter bij."

   Worst: "Het was spannend en ik mocht geen foutje maken"

   Cant: "Ik verloor de cross op de schuine kant"

   Bekijk de samenvatting:

   Fase per fase

   1. 14 uur 25. Worst wint! Annemarie Worst wint net als gisteren in Tabor! De Nederlandse heeft de zege niet gestolen, want ze snelde van kop af weg. Maar deze prestatie moet Sanne Cant, tweede vandaag, moed geven. Alvarado is derde, voor Kastelijn, Van Alphen, Van Loy, Van de Steene, Compton en Lechner. .
   2. 14 uur 24. Cant doet er nog alles aan om de kloof te dichten, maar ze komt geen meter dichter. Nog een paar bochtjes en de laatste rechte lijn doemt op. .
   3. 14 uur 23. Worst maakt er een zeer lange sprint van. Is de vogel gaan vliegen? Het ziet er steeds meer naar uit. .
   4. 14 uur 23. Worst danst nog eens op de trappers, maar het gezicht van Cant staat ons nog aan. Ze moet wel aan het wiel kleven van de Nederlandse. Zij heeft enkele meters. Valt hier de beslissing?
   5. 14 uur 22. Nu moet het toch kriebelen bij Cant. Op deze situatie heeft ze lang gewacht. . Paul Herygers.
   6. 14 uur 21. Er is nog geen afscheiding bij de 4 leiders. Worst weet dat haar beste stuk nog moet komen, kort bij de finish. Maar kan ze Cant nog dumpen? .
   7. 14 uur 19. Een snelle slotronde is normaal een troef van Cant, maar ook haar concurrentes beseffen dat. Worst begint weer te beuken, Cant wordt onder druk gezet.
   8. Laatste ronde! Daar is de bel voor de laatste ronde. Cant, Worst, Kastelijn en Alvarado lonken even. Dat geeft Van Loy de gelegenheid om aan te sluiten en zij brengt ook Van Alphen mee. We hebben 6 dames in het eerste trosje. 14 uur 17.
   9. 14 uur 16. Het was al even geleden, maar Alvarado laat zich weer op een foutje betrappen. Worst is er als de kippen bij om naar het wiel van Cant te sluipen. Van Loy blijft jojo spelen met het kopkwartet. .
   10. 14 uur 15. Van Loy sluit aan. We zijn toch weer met z'n vijven: Van Loy keert nog eens terug. Dit is alleszins een spannende cross!