Ga naar de inhoud
Worst triomfeert ook in Hamme, Cant kraakt in de slotfase.
Eindstand DVV-trofee vrouwen 2019-2020
1. Ceylin Alvarado (Ned) in 5u44'34"
2. Annemarie Worst (Ned) op 2'16"
3. Yara Kastelijn (Ned) 11'51"
4. Eva Lechner (Ita) 13'27"
5. Sanne Cant 13'38"
6. Alice Maria Arzuffi (Ita) 13'57"
7. Ellen Van Loy 17'02"
8. Katie Compton (VS) 18'55"
9. Kim Van de Steene 24'41"
10. Loes Sels 26'51"

Kalender DVV-trofee

datum cross winnaar winnares
31/10/20 Koppenberg    
28/11/20 Kortrijk    
12/12/20 Antwerpen    
29/12/20 Loenhout    
01/01/21 Baal    
23/01/21 Hamme    
07/02/21 Lille    
14/02/21 Brussel    

Cant komt boven water in Hamme, maar Worst realiseert perfect weekend

 zo 17 november 2019 14:26
DVV-trofee (vrouwen): Flandriencross (vrouwen)
X²O Trofee vrouwen
5 rondes
13:45 Hamme
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

    Annemarie Worst heeft na de WB-cross in Tabor ook de DVV-veldrit in Hamme gewonnen. De Nederlandse reed in de laatste ronde weg van onder meer Sanne Cant.

    Sanne Cant beleeft voorlopig niet haar sterkste seizoen, maar in Hamme was ze meteen bij de les. De wereldkampioene glipte mee met snelle starters Annemarie Worst en Ceylin Alvarado en zou haar positie op de eerste rijen nooit uit handen geven.

     

    Op de niet al te zware omloop in Hamme sloot ook Yara Kastelijn voorin aan, maar de Europese kampioene gaf nooit echt een goeie indruk bij het kwartet. Ellen Van Loy speelde dan weer voortdurend jojo met het leidersgroepje, maar kon uiteindelijk ook geen aanspraak maken op een podiumplek.

     

    Cant kon eindelijk nog eens een gooi doen naar een overwinning, maar Worst wilde de wereldkampioene niet in haar sas laten komen in haar traditionele snelle slotronde.

     

    Worst nam de boel resoluut in handen op een halve ronde van het einde en kroop meter per meter weg van een dappere Cant, die finaal het hoofd moest buigen en dus nog een beetje moet wachten op haar eerste seizoenszege.

    Herbekijk de aanval en overwinning van Annemarie Worst in Hamme

    Uitslag
    1. Annemarie Worst (Ned) in 40'28"
    2. Sanne Cant op 3"
    3. Ceylin Alvarado (Ned) 6"
    4. Yara Kastelijn (Ned) 7"
    5. Aniek van Alphen (Ned) 19"
    6. Ellen Van Loy 24"
    7. Kim Van de Steene 26"
    8. Katie Compton (VS) 27"
    9. Eva Lechner (Ita) 34"
    10. Loes Sels 37"

    Cant: "Ik kom steeds dichter bij eerste zege"

    • Annemarie Worst: "Het was heel spannend. We waren met z'n vieren weg en je wist niet wie zou winnen. Ik merkte dat ik een gaatje had en ik probeerde het een half rondje vol te houden. Het lukte. Dat het een perfect weekend is? Ja, het ging echt lekker, gisteren en vandaag. Ik ben zeker tevreden."
    • Sanne Cant: "Ik mocht wat meer naar voren starten en er zat redelijk veel op mijn start. Ik baal wel een beetje van die schuine kant, waar ik een paar meter verloor. Ik denk dat ik daar de cross verloren heb. Het is wel plezant om weer op het podium te staan. Het is al een paar weken geleden, maar ik wacht nog op mijn eerste zege. Ik kom er dichter bij."

    Worst: "Het was spannend en ik mocht geen foutje maken"

    Cant: "Ik verloor de cross op de schuine kant"

    Bekijk de samenvatting:

    Fase per fase

    14:25

    Worst wint!

    Annemarie Worst wint net als gisteren in Tabor! De Nederlandse heeft de zege niet gestolen, want ze snelde van kop af weg. Maar deze prestatie moet Sanne Cant, tweede vandaag, moed geven. Alvarado is derde, voor Kastelijn, Van Alphen, Van Loy, Van de Steene, Compton en Lechner.
    14:24
    Cant doet er nog alles aan om de kloof te dichten, maar ze komt geen meter dichter. Nog een paar bochtjes en de laatste rechte lijn doemt op.
    14:23
    Worst maakt er een zeer lange sprint van. Is de vogel gaan vliegen? Het ziet er steeds meer naar uit.
    14:23
    Worst danst nog eens op de trappers, maar het gezicht van Cant staat ons nog aan. Ze moet wel aan het wiel kleven van de Nederlandse. Zij heeft enkele meters. Valt hier de beslissing?
    14:22

    Nu moet het toch kriebelen bij Cant. Op deze situatie heeft ze lang gewacht.

    Paul Herygers
    14:21
    Er is nog geen afscheiding bij de 4 leiders. Worst weet dat haar beste stuk nog moet komen, kort bij de finish. Maar kan ze Cant nog dumpen?
    14:19
    Een snelle slotronde is normaal een troef van Cant, maar ook haar concurrentes beseffen dat. Worst begint weer te beuken, Cant wordt onder druk gezet.
    14:17

    Laatste ronde!

    Daar is de bel voor de laatste ronde. Cant, Worst, Kastelijn en Alvarado lonken even. Dat geeft Van Loy de gelegenheid om aan te sluiten en zij brengt ook Van Alphen mee. We hebben 6 dames in het eerste trosje.
    14:16
    Het was al even geleden, maar Alvarado laat zich weer op een foutje betrappen. Worst is er als de kippen bij om naar het wiel van Cant te sluipen. Van Loy blijft jojo spelen met het kopkwartet.
    14:15

    Van Loy sluit aan

    We zijn toch weer met z'n vijven: Van Loy keert nog eens terug. Dit is alleszins een spannende cross!
    14:13

    Het is toch fijn om de wereldkampioene weer voorin te zien.

    Paul Herygers
    14:13
    Voor Van Loy is het een frustrerende cross. Ze geeft amper seconden prijs en kan het kwartet bijna aantikken, maar de aansluiting maken zit er niet in.
    14:11

    Cant naar de kop

    De aanval is de beste verdediging, moet Cant denken. Bij het begin van de 4e van 5 rondes legt ze er nu zelf de pees op. "Toch opletten", waarschuwt Paul Herygers. "Er zit geweld achter de rug van Sanne en die dames lossen voorlopig niet."
    14:09

    Einde 3e ronde

    We trekken een streep door de 3e ronde. Met z'n vieren bereiken ze weer de finish: Cant, Kastelijn, Alvarado en Worst. Van Loy sluipt ook weer wat dichter.
    14:08
    Cant staat meer dan haar mannetje in deze cross. Kan ze straks nog eens haar befaamde slotronde uit haar kuiten schudden? Door de druk van Worst laat Alvarado zich nu geregeld op een schuiver betrappen, voorlopig zonder erg.
    14:05
    Het kwartet kleeft nu weer netjes in elkaars wiel in Hamme, waar de ondergrond er al lastiger bij gelegen heeft in het verleden. Worst probeert vooral in de technische stukken haar concurrentes onder druk te zetten.
    14:03
    Worst sleurt, Alvarado is sluw en kampeert in de tweede positie, Cant oogt vinnig en Kastelijn hapt nu even naar adem. Zo zien de waardeverhoudingen er voorlopig uit in de kopgroep, waar we Van Loy nu echt wel kwijt zijn.
    14:02

    We krijgen weer een strijd tussen de vrouwen van gisteren in Tabor.

    Paul Herygers